VM for funksjonshemma utsatt

På grunn av det katastrofale jordskjelvet i Mexico er VM i svømming for funksjonshemma utsatt.  VM skulle ha starta 30. september, men no er det usikkert når, og om, det i det heile tatt vil bli arrangert. Det skriver IPC.

Hundrevis har omkome  i jordskjelvet, som i tillegg har ført til store materielle skader. VM-bassenget har tilsynelatande berre pådratt seg mindre skader, men treng ein full strukturell sjekk - i tillegg til at fasilitetane og infrastrukturen rundt mesterskapet har pådratt seg større skader.

VM i vektløfting for funksjonshemma skulle også vore avholdt i same tidsrom, men er også det blitt utsatt. Alle utøvarane som hadde ankome Mexico er heldigvis trygge.

Det er første gang IPC utsetter et mesterskap.

- Eg veit at utsettelsen av begge mesterskap vil være skuffende nyheter til alle utøvarane som skulle delta, men dette er unike omstendigheter, og ganske enkelt det riktige å gjere akkurat nå, sier IPC-president Andrew Parsons.

- Vår umiddelbare prioritert er no å jobbe med lagene som er i Mexico City for å sikre oss at dei kjem seg trygt heim. Deretter vil vi vurdere om vi kan reorganisere dette mesterskapet til Mexico City eller andre alternativ.

Kommenter gjerne:

Nyhetsarkiv

Linker

Seneste kommentarer

  • X-Glide » Henrik til finale:  ”Markus Lies gamle pers var faktisk på 25,77 fra NM Lang i fjor. Han perset altså..”

  • Kjell Eirik » Henrik til finale:  ”7:47,61 og ikke 8 ”

  • A » VM dag 1:  ”God start, slår han Gard Kvales norske rekord (1.48,57) i forsøket i morgen, er ..”

  • Aleksander » Brasils VM-lag:  ”VM i Kazan?! Hvor har dere i simma.nu vært de siste to årene?”

  • Anonym » Lotte Friis legger opp:  ”Hun har to VM gull men ikke to OL gull...”

Seneste nyheter