SE
DK
FI
NO
Navigering: Nyheter » Visar alla nyheter från februari 2012
Visar alla nyheter från februari 2012
feb
29
 

British Gas Swimming Championships 2012

Post created 21:37


På lördag är det dags för en mycket emotsedd simtävling - British Gas Swimming Championships 2012. Att den har fått det suget som det verkligen har blivit - är kanske inte abara att det är de brittiska OS-uttagningarna och årets långmästerskaps i den forna koloniallandet. Utan att det är den första simtävlingen i den nya OS-arenan. Allt är utsålt och det vill inte säga lite. 15 tävlingspass med ungefär 16000 åskådare/pass. Det är inte illa.
Tävlingarna kommer vi naturligtvis att följa här på SIMMA - inte minst för att det finns en hel drös av våra bästa simmare på plats. Tävlingarna simmas 3-10 mars.

Hemsidan för arrangemanget hittar du här - klick
Startlistan hittar du här - klick
feb
28
 

HEAD SWIMMING godkänt av FINA

Post created 17:03


HEAD SWIMMING, en av de tongivande leverantörerna av simkläder på marknaden (bl.a. huvudsponsor till Vansbrosimningen), har nu fått hem de nya och FINA godkända simglasögonen och simmössorna som komplement till dräkterna.

På bilden nedan ser ni George Bowell som på senaste VM blev 7:a på 50 m frisim i  FINA godkänd HEAD SWIMMING utrustning:

Byxa: Liquid Fire Jammer (som de skriver i europapressen = "Wunderhoosen"), Glasögon: Stealth Mirror (racingsimglasögon med optimal passform),
Mössa: 3D Racing Cap ("kanonkula" för minimalt vattenmotstånd).

HEAD SWIMMING produkterna hittar du bl.a. på SWIMNET.SE och där finner ni månadens kanonerbjudande: FINA godkända Stealth Racing Googles för endast 199 kronor.
 

Anmälan till Masters-SM - senast onsdag!

Post created 14:46
I morgon är det sista dagen för anmälningar till Masters-SM i Kristianstad !!!
Anmälan hittar du här - klick
 

TYR Challenger Meet också med Mastersklasser

Post created 12:50
Den 12-13 maj arrangerar Täby Sim TYR Challenger Meet i Tibblebadet, Täby. Man simmar i åldersklasserna 16 år och äldre samt 15 år och yngre.Dessutom kommer man att simma Masters-klasser !!! Direktfinaler.
Inbjudan hittar du här - klick
Inbjudan hittar du klickbar i PDF-format ovan för denna notis. Du kan också nå tävlingsinbjudan den närmaste månaderna ute i vår högerspalt.
feb
27
 

Tove Törnström simmade fort

Post created 17:06

Tove Törnström från LASS i Linköping pluggar, tränar och tävlar sedan våren 2012 för Colorado State University i Fort Collins, USA. Mountain West Championships är ett mästerskap för Mountain West Conference där universitet från flera delstater ingår.
Efter sex veckors träning och efter att ha funderat på att lägga av simningen tog sig kragen och åkte till USA. Vann 200 y fjäril på 1.58,08 vilket bara 1,4 sekunder över det svenska rekordet. Tove slog ett 25 år gammalt skolrekord och var den enda segrainnan från sin skola. Snacka om att bli hjälte snabbt på sin nya hemmaplan.
 

Ejderviks segerlopp på 100 y bröstsim

Post created 16:26
feb
26
 

I morgon är det måndag

Post created 23:59
Det här är skådeplatsen för en av tidernas märkligaste simmästerskap. VM i simning 2009. Bassängen Foro Italico eller rättare sagt OS-arenan från 1960. Ligger precis bredvid stora OS-arenan där det fortfarande spelas fotboll med Roma och Lazio i huvudrollen. Söndag kväll match med 60000 på läktaren och ett herrans liv.
VM 2009 var galet på många sätt. 60-62 grader på TV-läktaren under försökspassen. Inget skyddande tak. Drygt 50 världsrekord. Konkurs för organisationen med 80 miljoner. Typiskt Rom.
När tävlingarna var över rensade man jätteläktarna och så här ser det ute en februarilördag 2012 när staden vaknar till igen efter vintersömnen och snö för två veckor sedan. Senaste veckan har det varit 25-28 grader på soliga platser och våren är verkligen här. Uterestaurangerna börjar fyllas och den "eviga staden" surrar mer än någonsin.

 

Lagerqvist nära rekord

Post created 14:51
Anton Lagerqvist vr bara sekunden över det svenska rekordet på ACC Championshipnär han simmade 200y bröstsim. Hans sluttid 1.57.01 gav han en kvalifikation till NCCA B och var 97/100-delar över Martin Gustavssons svenska rekord. Läs mer här - klick
 

Nattnyheter från USA

Post created 8:55
Vid extra kvaltävlingar i Georgia - slog Emma Svensson svenskt rekord på 50y frisim i natt, tiden blev 22.46.

Vid Pac12 blev Stina Gardell tvåa på 200y bröstsim och Elina Eggers vann hög hopp. Stinas 2.09.48 var ett par sekunder över det svenska rekordet.
feb
25
 

Simon Frank slog svenskt rekord

Post created 8:39
BIG 12 i Missouri
Ett svenskt rekord på herrsidan - när det gäller yardsdistanser. Det är inte det vanligaste. Men igår blev det ett faktum. Neptuns och Texas Simon Frank var det som stod för det. Med 1.46.97 på 200y medley slog han Mikael Örns 29 år gamla rekord som löd på 1.47.23.   "We knew he was that fast, it just took him a while to make it happen in the pool," sade head coach Jay Holmes efter att Frank slutat som femma i finalen.
Resultat - klick

PAC12 i Federal Way
På damernas PAC12 räckte det inte för svenska rekord. Rebecca Ejdervik vann 100y bröstsim på 59,77, nio tiondelar över rekordet. Stina Gardell blev trea på 400y medley med 4.04.65 - sekunden över det egna rekordet.
Resultat - klick

Svenska yards rekord - klick
feb
24
 

Lyngby på ovanlig träningsplats

Post created 22:50

Simanläggningen i Coronado.


Lyngby Svømmeklub, med sin svenska chefstränare Stefan Wiking är på ett 14 dagars sportlovsläger på en ovanlig destination för skandinaviska klubbar – Coronado, en halvö i San Diego, Kalifornien. Det är endast Järfälla som har varit här tidigare av skandinaviska klubbar. San Diego är perfekt placerat med sin position på den Mexikanska gränsen, med jämnt bra väder genom hela säsongen.

Badet – BBMAC, är endast 5 år gammalt och mycket välhållet, med 50 meter såväl som 25 yds.

Hotellet som man har valt ligger 5 minuters promenad bort och maten på de många restaurangerna, är billig. Upplevelserna har varit stora, vi har bl a fått besök av Tom Jager som är tränare för Washington State University, där Hajens Emma Johansson simmar. Tom som har 5 OS-guld som simmare var innehavare av världsrekordet på 50 fritt i över 10 år, får från och med hösten även en simmare från Lyngby på sitt lag.

Navy Seals, de amerikanska kustjägarna, har sin bas och sitt boot-camp på Coronado. Här kan man stå på den prisade stranden och se på när de simmar och tränar i havet utanför. Det är konstigt att inte fler klubbar har hittat hit med tanke på hur fint allt är.

Lyngbysimmarna som är kompisar med många svenskar skickar soliga och proppmätta hälsningar från Kalifornien.


Stefan Wiking och Tom Jager.

 

Svenskt rekord av Gardell

Post created 9:46

Emma Johansson - Washington, Rebecca Ejdervik - Arizonta state Elina Eggers - Arizona state och Stina Gardell - Southern California simmar på PAC12.

Stina Gardell inledde bra på PAC12 i Federal Way. Svenskt rekord på 200y medley med 1.56.00. En sänkning av det gamla rekordet med 0,78 sekunder. Stina blev fyra i grenen som vanns av ungerskan Katinka Hosszu på 1.52.37.
Under torsdagen blev Elina Eggers trea på 3 meters svikten..

Till Pac 12:s resultatservice - klick
Svenska yardsrekord - klick

feb
23
 

PAC 12 i Federal Way

Post created 22:51
Igår startade en av de bästa Conferencen i USA nämligen PAC12. Svenskar som finns med på tävlingarna i Federal Way är Rebecca Ejdervik, Stina Gardell mfl.
I natt simmas bl.a final på damernas 200 y medley och där kanske vi får det första svenska rekordet - av Stina Gardell. I försöken var hon halvsekunden över sitt eget tidigare rekord. Mer om detta i morgon bitti. Resultatservice hittar du här - klick  Vi tar naturligtvis gärna emot bilder, kommentarer och annat från USA tävlingar den här veckan, också!
 

Post created 22:14

Gå till TYRS hemsida - klick
 

News från Arena

Post created 18:23


Powerskin Carbon Pro från Arena

Intelligent Komprimering: Stiff, starka kolfibrer i kombination med hög stretch elastomer trådar i en vävd konstruktion som skapar en "lock-out"-effekt. Dessa fibrer låser när en kritisk stretch uppnås, ungefär som en bils säkerhetsbälte är låst när fordonet upplever en stor inverkan. Med en baddräkt, maximerar låset nedskrivningen av kolfibrer kompression över förlängda zoner och ger ökat stöd och kontroll där det behövs och när det behövs. Samtidigt förblir stretchen bekväm utan att kompromissa med simmarens rörlighet.

Effekt Return: Strategisk placering av elastisk band/tejp på insidan av benen och sätesmusklerna ger extra kraft genom en "fjädra tillbaka" och lyckas agera på varje dyk, spark och simtag. Bandet sträcker sig när du trycker av, bidrar till att ge en bättre glid när du börjar varje rörelse, bevarar optimal passform och rörelsefrihet. Banden hjälper även din före-race stretching och uppvärmning, så att du kan bevara din energi när du mest behöver den i loppet.

Förbättrad ytintegritet: Carbon-Pro är ett högpresterande vävt tyg (190g/sqm) förstärkt med kolfiber och ger ultimat hållfasthet i förhållande till vikten för kombinerad fart och kraft. Den överlägsna styrka detta tyg representerar översätts till en starkare dräkt , med mindre risk för rivning eller skada som kan bli följden av extrem stretching samtidigt som dräkten ska tas på. Konservering av integriteten hos baddräktens yta i sin tur maximerar friktionsreduktion och optimerar vattenavstötning.
 
 
För kontakt och info
malin@waterproofsports.se
anders@waterproofsports.se
 
feb
22
 

Möt legenden John Naber i Morning Show

Post created 8:57
I förrgår hade Swimming World legenden John Naber i studion. Möt honom här och lyssna på hans syn på dagens simning och en tillbakablick på den egna simkarriären.


feb
21
 

Emma Igelström i media

Post created 7:06
I sin blogg igår nämnde Emma Igelström att hon tränar simning och att hon drömmer om OS igen. Citatet från bloggen fick stor genomslagskraft i media. Aftonbladets Malin Wahlberg plockade upp det och sedan spreds det vidare av media. Vägen till OS är dock lång och att nå dit som 36-åring 2016 känns väldigt avlägsen. Emmas blogg - klick  Aftonbladets klick
feb
20
 

Månadens Överraskning

Post created 19:29

Årets första Månadens Överraskning blev Elin Podéus, Norrköping. Elin simmade sin första JSM-final någonsin i Väsby. Det gjorde hon med bravur. Endast 14 år ung blev det ett silver på 200 fjärilsim, med den mycket fina tiden 2,14,81. Hon spädde på med en 6:e plats på 400 medley med fina 4,57,23. Tunga distanser båda två. Elin är som ni förstår inte rädd för att träna tufft. Elin kommer att få ett simmar-kit från Freker, som består av simfenor från DMC, Strokemaker paddel, Monterbara simglasögon från Freker, samt en meshbag att förvara produkterna i. Vi önskar Elin lycka till med simningen!
 

Stenkvist laddar upp !

Post created 10:09
En av de mest lovande svenska simmarna finns i USA. Henriette Stenkvist. Svenk rekordhållerska på 200m ryggsim, EJM-medaljör och definitivt ett kort inför OS i London i sommar.  J.Mike Blake på newobserver.com har gjort en artikel om Henriette som vi här presenterar på engelska.
  


"It was the third time Panther Creek swimmer Henriette Stenkvist had been summoned to the podium to receive a first-place medal for a conference championship event.
As she stood in front of her peers, a boys' swimmer - trying to catch Stenkvist's attention - motioned for Stenkvist to bite into the medal. Other swimmers cracked smiles, hoping to see her take part.
Stenkvist said she doesn't remember seeing him but isn't surprised.
Everyone knows about Stenkvist's summer plans, and she often gets questions - or in this case, some playful teasing - about them.
"Somehow, they find out," she said.
Ranked the 16th-best high school girls' swimmer in the United States, Stenkvist hopes to qualify for this summer's Olympics in London to compete for "her" country - Sweden.
First, though, she will compete for her high school. She'll lead Panther Creek into the N.C. High School Athletic Association 4A swimming championships today at the Triangle Aquatic Center in Cary. Finals begin at 5 p.m.
Stenkvist and her family moved from Sweden to the United States when she was 10, first to Houston for five months and then to Cary.
Her father, Carl Stenkvist, is an American of Swedish descent and her mother Rosmarie is a native Swede. Carl said he wanted to move to a warm climate. But when the family arrived in Cary, it also was a perfect location for Henriette to blossom at something that always had come naturally, even as a kid.
"We'd go to the beach and she'd be more under water than over water," said Carl.
Today, Henriette - who has signed to swim next season at Southern California - swims three hours a day. Sometimes she goes twice a day.
Swimming never was pushed on Henriette. Neither was her determination to represent Sweden, and that part caught her parents off guard. As a group, the Stenkvist family - which includes older brother Joel - has been back to Sweden only once.
"I definitely feel more like Sweden is my home country as opposed to the U.S.," Henriette said. "So I definitely want to represent Sweden - and I have for the past two or three years."
The Swedish women's swimming team has only won seven Olympic medals and no golds. Carl said he thought Henriette's decision might be based on those numbers - it's far easier to make the Swedish Olympic team as an 18-year-old than it is the U.S. squad.
But Rosmarie Stenkvist could see it coming.
"Even before she started talking about the Olympics, she started talking about how she would like to swim in Sweden or for Sweden some time - (it was) maybe just a few years after we moved here," Rosmarie said.
Henriette joked the language most often used in the Stenkvist household is "Swenglish." Though Henriette speaks without accent, English is her second language.
"I really don't want to lose the language," she said. "So I try to speak it as much as possible."
While other family members have crossed the Atlantic to visit one another, Henriette has swum and trained with Swedish clubs for years.

Big races ahead

Although she has won five state championships - including one relay - the moment when Henriette knew she had a bright future in the sport came during March 2010 at the Texas Grand Prix in Austin.

After winning the 200-yard backstroke and setting a Swedish record, Stenkvist was followed by a judge wanting to perform a drug test - which wasn't a bad thing.
"I get to take a drug test!" she told her friends, who shared her excitement.
Only top swimmers need to take them, so being shadowed by an official wanting a urine sample was a big moment for Henriette, though there are bigger ones to come..
The high school state championship meet will be her last with Panther Creek, which placed third last year and is expected to contend for a title.
Stenkvist said her teammates were a family, and hopes to win the school's first swimming title with them.
Like the swimmer at the conference meet, her teammates like to tease her.
"Don't hurt the Olympian!" they joke.
"Hey, I haven't been to the Olympics; I'm not an Olympian yet," she replies.
And she's right. Nothing is official yet.
In March, Stenkvist will need to clinch her spot on Sweden's national team at an official qualifying event - the Indianapolis Grand Prix. If she qualifies, it might be May before she finds out whether she made the team.
But whether it's a state championship, a qualifying event - or the Olympics - Henriette is OK with the pressure that comes with what lies ahead.
"When I get nervous about my meet, that's when I race my best," she said."

 

Simning i Lilla Sportspegeln

Post created 7:57
I kvällens Lilla Sportspegel får du bl.a träffa Josefin Almfrån Tyresö Sim - född 2001. Programmet sänds i  Barnkanalen/SVT klockan 19,15.
feb
19
 

Hålla koll på regler.......

Post created 20:11
Leonard Bielicz satte några Europarekord för Masterssimmare på Nordiska Mästerskapen i höstas. Anmälde arrangörerna detta vidare till LEN (skall göras inom 30 dagar) ? Svar nej! Därmed inga rekordnoteringar. Surt sa Leonard och det tycker vi också. Det gäller att ha koll på reglerna även som arrangörer......
 

Gladiatorerna - hur gick det för Malin?

Post created 11:40
Igår kväll var fd. simmerskan Malin Borensjö (fd.Svahnström) med i TV4:as Gladiatorerna. Hur gick det då? Ja kolla hennes insats här - klick (notera att Malin kommer in under gren 2 när första deltagaren blir skadad)
 

Mer om svenskar i USA

Post created 9:18

Anna Åhlin överst på prispallen i Missouri

C-USA Womens´s Champ. i Houston
Andra svenska rekorordet för Therese Svendsen. Ja det blev det när hon vann 200y rygg för sitt SMU i C-USA Womens´s Champ. i Houston. Hennes segertid 1,53,51 en sänkning av det egna rekordet från i fjor med 31/100-delar. Segertiden bara 14/100-delar över A-cutten till Ncaa.
Från tävlingarna i Houston kan vi vi också plocka en del fina resultat av Uddevallas och SMU Daniel Larsson. Andraplatser på 100y fritt 44,14, samma placering på 100y fjäril 47,31 och på 50y fritt blev han också tvåa med 20,19.
På samma tävling tog simhopperskan Julia Lönnegren från Houston/MKK en trippel. Vann 1, 2 och 10 meters.
Resultat - klick

Missouri Valley Conference, Carbondale, Illionois.
Anna Åhlin, simmar för Missouri State University simmade sitt conference meet i Carbondale, Illionois i helgen 16-18 februari och gjorde det med bar utfall. Hon vann 100y rygg på 55.24 (motsvarar 1.01.65 i meter) och 200y rygg på 1.58.17 (jmf 2.11.89 i meter). 200y rygg resulterade inte bara i skolrekord utan även poolrekord, mästerskapsrekord och en NCAA B-cut. Hon var även med i de två vinnande lagkapperna över 4x50fritt, 4x100 medley samt 4x200fritt och 4x100fritt som båda vann silver.

Big Ten Championships Ohio
Rebecka Palm var med och vann ett antal lagkapper för sitt Wisconsin - dessutom medaljplatser individuellt. 53.15 på 100y fjäril innebar att hon missade sitt svenska rekord på distansen med någon tiondel !

Tipsa oss om mer....
feb
18
 

Grevers och Chandler igen

Post created 14:55
Matt Grevers och Annie Chandler var på tapeten förra helgen på Matt friade till Annie på prispallen under US Grand Prix. Igår var dom med i Swimming World morgonsändning - möt dem här:


 

Anmäl dig till vår Facebook-grupp och vinn biljetter

Post created 13:42
Vi har fått ytterligare biljetter till Globen och "Top Gear Live" lördagen den 18 mars. Genom att göra så här deltar du i utlottningen av ett par biljetter till föreställningen:

1.Gå in och gilla gruppen på Facebook - klick
2.Gilla Bosse Hultén inlägg om biljetter den 18 februari

så deltar du i utlottningen av 2 biljetter den 18 mars.
 

Lördags-mys

Post created 13:15
Inte klokt vad man är väderberoende. Idag plus sex grader i Sveriges Florida och smack - flera snäpp upp i humöret. Hoppas alla dessa positiva faktorer hänger med hela helgen.

Therese Alshammar fick medalj av kungen igår. Kul och bra för Tessan och för simningen. Medaljen hon fick har det officiella namnet H.M Konungens medalj - 8:e storleken i högblått band. Andra som fick ta emot medaljer och hur det såg ut när Alshammar tog emot ser du här - klick

Om nu Therese fixar till det där som vi alla önskar i sommar - nämligen en medalj i London - då är det en riktig idrottssaga som har spelats upp för oss de senaste 20 år. Nästan värd en bok.......
På tal om böcker och idrottsmän och idrottssagor. Jag har de senaste veckorna kört parallellt, Zlatans bok vid sänggående och Patrik Sjöbergs i bok i bil. Tål att påpekas att den senare har varit i ljudmaskinen - för att undanröja alla tvivel på min kompetens som bilförare. Vad tycker man då?
Jo två intressanta tidsdokument om idrott. Minst sagt. Superegoister, var och en på sitt sätt. Patriks bok ur ett mer vuxet och analyserande fokus med en hel del pekpinnar och slutsatser utifrån sina erfarenhet. Öppen ärlig och mycket utlämnande. Zlatan fortfarande kvar i en värld där det fortfarande blåser orkanstyrka men med åldern mer blickande på andra värden i livet än att stänka in mål och revanschera sig från sin bakgrund.
Bägge böckerna klart läsvärda. Utgivna med exakt tajming. Skrivna på olika sätt men tillgängliga för alla som är intresserade av rörelser och driv runt idrott. Bägge böckerna är värda sin exponering även om man kan tycka att Sjöbergs bok känns mer äkta och trovärdig MEN Zlatans tankar känns som viktiga i debatten om det utanförskap som många grupper känner i dagens samhälle. Läs dem!

Landskrona Simsällskap skall driva utebaden i Landskrona i sommar. Det skriver man bl.a i Helsingborgs Dagblad i dagarna. Läs mer här - klick

Masterssimmarna börjar att hetsa upp sig. Snart dags för den viktigaste tävlingen under året, kortbane-SM. I år är det dags för Kristianstad att stå som värdar. Masterssimmarna har inte så många tävlingar under året. Några inbjudningstävlingar, två SM och på några enstaka platser, DM. Men det kan bli ändring på det i framtiden. Genom att annonsera att din tävling är också Masterstävling (skall stå i inbjudan) så kommer många att kunna deltaga på också vanliga tävlingar. Ta gärna chansen att hänga på trenden att utöka utbudet för den alltmer växande Masterssimtrenden.

Den 3-10 mars simmas de brittiska mästerskapen i London. Tummelplats för dessa mästerskap är London Aquatic Center vilket är det samma som nya OS-arenan i stan. Drygt 20 länders simmare kommer att delta och från Sverige så kommer 13 simmare till start. Mest anmärkningsvärt är att ALLA finalbiljetter är sålda. Det betyder 8 dagar a 16000 åskådare lägg sedan till att det bara finns sammanlagt 2000 biljetter kvar till försökspassen! Snacka om simhausse och intresse för OS-anläggningarna. Det märks att det är OS-år.
Ha en bra helg!
 

Svenskar i USA

Post created 12:15

Therese Svendsen, SMU slog svenskt yardsrekord på 100 y rygg.

Det är massor av Conferences på gång i USA just. Vi redovisar nedan en del av det som varit de senaste dagarna och hoppas att ni läsare tipsar oss om fler svenska insatser lördag/söndag.

C-USA Womens´s Champ & C-USA Men´s Inv. simmas på Univ. of Houston
På dessa tävlingar fick vi häromdagen se Therese Svendsen sänka sitt eget svenska rekord på 100 yards ryggsim. Nya rekordtiden 52,21 - som hon noterade i lagkappen 400y medley.
Individuellt så vann hon också 100y rygg - nu med en segertid på 52.31. I denna gren så var Eleonor Lindborg fyra med 55,70. Svendsen vann också 200y medley med 1.58.08, 1,3 sekunder över Stina Gardells svenska rekord.
I dags simams 200y ryggsim. Skall bli kul att se vad som kan hända där!
Resultat - klickCCSA (Coastal Collegiate Swimming Championships - Athens Georgia
I den finfina universitetsbassängen i Athens Georgia, pågår just nu CCSA (Coastal Collegiate Swimming Championships) där simlaget från Florida Gulf Coast University (FGCU) deltar. I laget simmar Emma Svensson (Uppsala simsällskap) och hon har hittills gjort alldels utmärkt ifrån sig.
På mästerskapets första dag i torsdag simmmade Emma 50 fritt på snabba 22,85 (NCAA "B-cut" time), vilket är lite över hennes eget svenska yardsrekord på distansen, och något långsammare än hennes tid på startsträckan i 4x50-laget (22,78).
Emma har också presterat utmärkta tider på ryggsimmet - på förstasträckan i medleylaget 4x 100 gjorde hon 54,22 (motsvarar  1.00,51 i kort bassäng) och på halva distansen 24,40 (motsvarande ca 27, 23 i kort bassäng)
Emma stod även överst på prispallen när det var dags att dela ut medaljerna på 100 ryggsim. Fina 54,01 (motsv 1.00.28 i kort bassäng) ) och även på denna distans fick Emma en NCAA "B-cut" time.

Emma som i USA coachas av Neal Studd (som själv varit en framgångsrik frisimmare för Storbritannien) simmar sitt första år på FGCU.  FGCU´s simlag är nu inne på sitt femte år och "karantäntiden" på fyra år för att få delta i NCAA är därmed förbi. Vi hoppas därför få se nya fina USA-tider av Emma på det kommande NCAA.
Resultat - klick

Atlantic Coast Conference simmas i Virginia Tech, Virginia
Sofia Johansson från Helsingborgs Simsällskap tävlar för University of Miami vann för andra året i rad 100 yard bröstsim med segertiden 59.81. Detta är första gången någonsin denna sträcka simmas under minuten i ACC. Tiden var 0.16 från A cut tiden. Sofias tid var 9/10 över Rebecca Ejderviks svenska rekord! Resultat - klick


Oskar Nordstrand vinnare i mitten- Jonas Grundström tvåa till vänster.

Sunshine State Conference Championship - i Clearwater Fl.
Oskar Nordstrand som simmar för Nova Southeastern University i Fort Lauderdale, USA. och Helsingborgs Simsällskap har gjort en radda fina resultat på den solbegjutna Conferencen i Clearwater - strax utanför Tampa i Florida:

1000 y 9.10.71, NCCA A-cut time och Conference rekord
500 y 4.24.00, NCAA A-cut time och Conference record
200 y 1.38.50, NCAA A-cut time.

Hans 4,24,00 på 500y fritt är bara 3,7 sek över Thomas Lejdströms svenska rekord från 1983! Bra jobbat !  Resultatsida - klick

Svenska rekord - klick
 

Tipsa SIMMA om nyheter och vinn biljetter

Post created 7:37


Tipsa SIMMA om Nyheter!  Vi delar och lottar ut biljetter till föreställningen TOP GEAR Live, lördagen den 17 mars . Två biljetter till den som tipsar oss om den bästa nyheten under perioden 12 till 29 februari. Dessutom lottar vi ut  2 gånger 2 biljetter till alla som tipsat oss. Sex biljetter totalt delas ut!
Gör så här - skicka ett mejl med nyhetstips till SIMMA - märk mejlet NYHETSTIPS. Bifoga gärna bild om du har tillgång till detta. Vilka vinnarna är - publiceras den 3 mars och biljetterna finns i din brevlåda veckan efter.
I ditt NYHETSTIPS-mejl anger du namn, postadress var vi kan skicka biljetterna.

Lästips: besök hemsidan för föreställningen - klick
feb
17
 

Conference-dags i USA

Post created 22:34

Den här veckan och helgen är det stor Conference-helg i USA. På Big East i Pittsburgh vann Liz Hansson från MKK för andra året i rad 50yards fritt. Segertiden 22.96 räckte till att klara NCAA-B cuten. Resultaten från Big East kan du följa här - klick
Vi tar gärna emot fler tips om svenska insatser i USA under helgen. Mejla oss - klick
 

Spana efter Malin

Post created 14:16
Brukar du titta på Gladiatorerna på TV4 - lördagskvällar? Om inte kanske du skall ta en titt i morgon kväll! Då skall du hålla koll efter Malin Borensjö (fd. Svahnström). Här fakta om Malin:

Född: 1980 Längd: 169cm Vikt: 60kg Civilstånd: Gift med Stefan Borensjö   Bor: Sjöberg, Sollentuna Yrke: Har en kandidatexamen i psykologi från UCLA, men just nu arbetar nu med ekonomi i Väsby Simsällskap Började träna: Började träna simning när hon var 8 år. Första tävling:  Någon liten knattetävling när hon var 9 år. 
Meriter
OS 2000 (bronsmedalj i lagkapp)
OS 2004 (8:a i lagkapp)
VM 2006 (5:a 100 medley)
VM 2003 (5:a i lagkapp)
VM 1999 (guldmedalj och världsrekord i lagkapp)
EM 1999 (en guldmedalj och två silver i lagkapp).
EM 1997 (två silvermedaljer i lagkapp)
VM 1997 (bronsmedalj i lagkapp) - Första svenska simmerska under 2 minuter på 200 meter frisim.
13-Time All American mellan 2002 och 2004, under den tiden satte hon också 4 individuella skolrekord på UCLA. 18 individuella SM guld
feb
16
 

Långbane-EM flyttat till Ungern

Post created 14:33
Långbane-EM i simning som skulle avgjort i belgiska Antwerpen den 21-27 maj - har flyttats. Ny arrangörsstad är ungerska Debrecen (30 mil öster om Budapest). Konstsimningen kommer att avgöras i holländska Eindhoven ( tillsammans med simhoppet). Läs mer i LEN:s pressmeddelande - klick
feb
14
 

Sandnes i Norge söker simtränare !

Post created 17:21


Norska Sandnes söker ny Huvud- och hjälptränare. Du kan läsa mer om tjänsten i pdf-dok. som finns ovan. Man skriver bl.a så här "Sandnes Svømme- og Livredningsklubb (SSLK) er en aktiv klubb med ca.500 medlemmer. Vi hører til i Sandnes i Rogaland, en by i rivende utvikling og med kommunale planer for et nytt svømmeanlegg."

Du kan också nå information om tjänsten under Lediga jobb inom simningen och ute i vår högerspalt den närmaste månaden.
 

Alla hjärtans Dag

Post created 16:16
Vi skrev om det häromdagen - Matt Grevers frieri på prispallen på Amerikanska GP - nu har det också nått oss bilder från ceremonin:


 

Ed Moses comeback del 5 - sista delen

Post created 8:00
feb
13
 

Måndag morgon i simvärlden

Post created 9:22

Ian Thorpe har tränat färdigt på Teneriffa för den här gången. Här med svenske Glen Christiansen efter sista passet på söndagen. Nu bär det av till Tyskland för den comebackande australiensaren som fortfarande inte har gett upp tanken på att kvala in till OS i London i sommar. Den 15-22 mars är det nästa framträdande för den store simidolen. Då är det dags för Australiensiska Mästerskapen. Tävlingarna simmas i Oaklands Park, Adelaid.

På tal om comebackande simmare - det börjar bli fullt av dem just nu. Sydafrikas silvermedaljör Terence Parkin, tvåa vid OS 2000 i Sydney är på gång med comeback. Den döve afrikanen har nu blivit 32 år och har varit i träning i åtta månader. En tävling har han gjort så här långt men är inte helt klar över om comebacken skall peka mot OS redan i sommar eller om den skall anta lite mindre proportioner.

Sarah Sjöström har tappat sin placering som världsetta på 100m fjärilsim. De bägge brittiskorna Fran Halsall och Australienbaserade Ellen Gandy har simmat förbi svenskan. Halsall med 57,67 och Gandy med 57,78. Gandy som verkar vara i form noterade också 2.05.95 på den dubbla distanen och går upp som etta på klotet i den grenen.

Matt Grevers vann 100m ryggsim häromkvällen på US Grand Prix. Vid prisutdelningen tog han chansen att kalla upp sin lagkamrat och flickvän Annie Chandler till prispallen. Väl där uppe föll ryggsimssegraren på knä och friade till flickvännen. Det bör sägas att han fick ett - JA !
 

Ed Moses comeback del 4

Post created 8:00
feb
12
 

Japanska kortbanemästerskapen

Post created 17:16
Under helgen så har Japans kortbanemästerskap simmats i atsumi International Swimming Center - Tokyo. Som vanligt har det varit en uppvisning i både bredd och topp. Totalt så simmades det till sex stycken nya nationsrekord under tävlingarna.

Notabelt är att Japan stökar undan sina kortbanemästerskap på bara två dagar

De kompletta resultatlistorna hittar du här - klick
Nedan hittar du alla mästare i tävlingarna !


200 fritt damer - ITOU HANAE        85  1:54.22
200 fritt herrar - KUZUHARA SYUNSUKE 89  1:43.83 Nationsrekord
100 medley damer - WATANABE KANAKO   96  1:00.09
100 medley herrar - FUJII TAKUROU     85    52.53
50 rygg damer - SAKAI SHIHO       90    27.13
50 rygg herrar - KOGA JUNYA        87    23.92
50 fjäril damer - HOSODA RINO       95    26.31
50 fjäril herrar - KATOU HIROKI      87    23.09
800 fritt damer - KOGUCHI AYANO     91  8:24.97
1500 fritt herrar - TAKIGUCHI YOUHEI  92 14:39.22
400 medley damer - TAKAHASHI MIHO    92  4:27.65 Nationsrekord
400 medley herrar - HAGINO KOUSUKE    94  4:03.49
200 rygg damer - AKASE SAYAKA      94  2:03.27
200 rygg herrar - WATANABE KAZUKI   87  1:52.37
200 fjäril damer - WATANABE YAI      92  2:07.27
200 fjäril herrar - SANO HIDEMASA     84  1:50.28
100 bröst damer - SUZUKI SATOMI     91  1:04.11 Nationsrekord
100 bröst herrar - TATEISHI RYO      89    57.20 Nationsrekord
50 fritt damer - HAGIWARA TOMOKO   80    24.90  (I försöken 24.84 Nationsrekord)
50 fritt herrar - ITO KENTA         90    21.42
100m fritt damer - Ito Hanae  85  53,59
100 fritt herrar - ITO KENTA         90    47,54
50 bröst damer - SUZUKI SATOMI     91  30,23 Nationsrekord
50m bröst herrar - Okajima Yuuki 92  26,66
100m rygg damer - Sakai Shiho   90 57,55
100m rygg herrar - YAMAZAKI TAKAHIRO  92  52,11
200m medley damer - KATOU IZUMI   90   2.08,64
200 medley herrar - HAGINO KOUSUKE    94  1:54.89
100 fjäril damer - HOSODA RINO       95    57,79
100m fjäril herrar - TAKAYASU RYO  81  51,07
400 fritt damer - KOGUCHI AYANO     91  4:06:20
400m fritt herrar - HIDAKA FUMIYA  3.43,54
200m bröst damer  - WATANABE KANAKO  96   2,19,14
200 bröst herrar - TATEISHI RYO      89    2:03.82

 

Uppdaterad Face-Book grupp för SIMMA

Post created 13:53
Facebook som är ett föränderligt medium har migrerat om vår grupp och drygt tusen medlemmar har slängts ut. Anslut dig till vår nygamla gupp för att få ta del av all information.
Gå till - klick
 

Skånska Mastersmästerskapen

Post created 12:55

Skånska Mastersmästerskapen simmades igår i Staffanstorp. På bilden en hel drös simmerskor från MAlmö som deltog i övningarna. Mer kommentarer, bilder och resultatlänkar hittar du här - klick

 

Ed Moses comeback del 3

Post created 8:00
feb
11
 

Ed Moses comeback del 2

Post created 8:00
feb
10
 

Ed Moses comeback del 1

Post created 12:10
Den amerikanske bröstsimmaren och tidigare världsrekordhållaren Ed Moses håller på med en comeback. Universal Sport har gjort en dokumentär om detta som vi publicerar from idag och fem dagar framåt i 20 minuters avsnitt. Filmerna finns länkade från 08.00 var je morgon och kan avnjutas i fredag till tisdag. Enjoy!
Här kommer del 1: 

Snabba 12-åringar

Post created 9:06
Internationellt så finns det inga rankinglistor för riktigt unga simmare - som tur är, kan man tycka. Men ibland så dyker det upp resultat som är extrema och förvånar. I veckan har det rapporterats om några riktigt snabba 12-åriga unga damer.
Holländskan Marrit Steenbergen gjorde häromveckan 58,66 i en kortbanetävling i Amsterdam och nu rapporteras om 59,64 på lång bana för Australiens Chloe Yoo.
Lite jämförelser i sammanhanget är att Lia Neal, från USA, 2008 noterade det amerikanska åldersklassrekord på distansen med 56,87.
Den bästa tiden i Sverige som noterats på 100m fritt, kort bana och finns med i Octo-statistiken är Louise Hanssons 59,38 från 2008.Helsingborgskans tid är enda notering under minuten för 12-åringar. I fjor, 2011, var Ida Liljeqvist från Höganäs snabbast med sina 1.01.06
 

Fredagslunken

Post created 7:49
Fredagslunken har varit ute och valsat ett slag nu. Den har besökt tisdag, onsdagar och jag vet inte vad. Men nu skall ordningen återställas. Idag är det fredag och därmed bastu. Bastu ja, ett alldeles förträffligt sätt att träffas på. Själv har jag grävt fram en dylik i mitt hus och förvandlat den från ett proppfullt förråd med sommarprylar till en oas i vinterkylan. Mycket bra. Har alltid längtat efter en dylik och nu kan man nästan titulera sig spa-ägare på gamla dagar.


Ian Thorpe tränar och gottar sig i värmen på Teneriffa just nu.

En som inte ligger på latsidan är Glen Christiansen. Han arrangerar simläger, simtävlingar och massor med roliga och i vissa fall udda människor passerar revy där han drar fram. Från veckans läger på Teneriffa kan det meddelas att Glen hade Ian Thorpe, den upphaussade comebackande simmare i farten. Vi fick naturligtvis en bild från höga vederbörande för publicering.

Publicering av Bilder från Skellefteå fick vi också i veckan. Det tackar vi för. Objekten på bilderna idkade SM i vintersimning. "Litta skapt" hade man sagt på skånska. Inte helt min melodi men det ser friskt ut.

Fredrik Reinfelt fick bra publicitet för sitt pensionssnack om 75 år. Snacka om marknadsföring. De allra flesta har nog inte hajat hans grundmening men han var inte tydlig nog när han presenterade det hela. Nu kan det slå tillbaka på honom. Gissningsvis tappade han 200000 väljare på uttalandet och nu är det en svår väg att komma tillbaka och förklara "det var ju egentligen så här jag menade". Dags för att vässa media-strategierna kanske.


Sarah Sjöström, Michelle Coleman, jennie Johansson och Joline Höstman är uppe och klafsar i bergen. Från torsdag fm. i Sierra Nevada.

Ett gäng svenska toppsimmerskor befinner sig i Sierra Nevada och tränar just nu. Träning på hög höjd och sedan direkt till Brittiska Mästerskapen i början av mars. Allt för att testa OS-baljorna. Här är en bild vi fått från Sarah Sjöström.

I morgon är det skånska Mastersmästerskapen i simning. Detta liksom västsvenskas dito gågna helgen, förpostfäktningar inför Masters-SM som går i Kristianstad i år. Vi länkar resultat lördag kväll.

Den här helgen bjuder också på Ungdoms-GP på massor av ställen i landet. Vi tar gärna emot bilder från tävlingarna runt om! Vem som helst får skicka in bilder. Vi vill dock veta vem som finns PÅ bilderna.

Har du läst igenom Badhusboomen så vi presenterade igår? Gör gärna det.Intressant helgläsning om inte annat.

Tittade på Nyhetsbyrån i SvT24 i kväll. Lagom skrikig debatt som det numera är i svensk television men det fanns korn av riktigt bra inlägg. Speciellt i debatten om min hemstad, Malmö sades det en dos sanningar som inte har sagts i media tidigare. Utmärkt. Ta gärna del av det här programmet någon gång.

På måndag skall det bli plusgrader, där jag bor. Skall bli skönt! En viss avspänning från kylan skall bli skönt. Ha en bra helg.
feb
08
 

Badhusboomen

Post created 16:51

I början av den här månaden presenterades ett intressant diskussionsunderlag från SlösO. Detta SlösO är ett gemensamt projekt av tankemedjan Timbro och Skattebetalrnas förening, vars syfte är "att uppmärksamma ansvarslös och slösaktig hantering av skattebetalarnas pengar". Diskussionsunderlaget som heter Badhusboom - Slarv och slöseri när kommunerna bygger nytt för miljarder. Författare till det är journalisten Philip Lerulf.
Han har i skriften gått igenom nio stycken kommuner vilka har byggt, planerar eller håller på med badhusbyggande. Han beskriver skeendet i de olika kommunerna och riktar in sig på "det eknonomiska lättsinnet" och vilka argument som driver dessa projekt. Det är helt klart intressant läsning för den som är intresserad av badhusplanering och siffror inom det här området. De behandlade kommunerna är: Ystad, Malmö, Landskrona, Äneglholm, Varberg, Linköping, Kumla, Eskilstuna och Enköping.
Tag gärna dig tid att läsa om det hela. En hel del klokheter kommer ut av det hela - som proiriteringsfrågan om vilka anläggningar som behövs, vilken tröghet det finns i hanteringen, hur dåligt förberedda kommunerna är när dom ställs inför frågan att bygga nya anläggningar och mycket annat. Du kan ta del av hela skrivningen här - klick

 

Jens fick pris

Post created 14:51IC Control har delat ut IC Controls Innovationspris för året 2011. Priset går till  tränaren Jens Antlöv, Falu Simsällskap och delades ut av IC Controls Chris Berglund i Falun. Motivering lyder så här:
Jens har med sin klokskap och långa erfarenhet inom simning och mycket aktiv person i Falu Simsällskap föreslagit en hjälpmodul som fångar upp tider från tidtagningssystemet där samtliga mellan tider kan analyseras och ge både simmaren och tränare en möjlighet att analysera och optimera olika simdistanser i bassängen för maximalt upplägg av respektive delsträcka i träningsmoment och tävling. 
feb
07
 

MKK:s idé om ny simarena i Malmö

Post created 17:08

Just nu planeras det två stycken inomhus-femtior i Malmö. En vid hockeyarenan, vid Holma/Kroksbäck och en vid gamla fotbollstadion, inne vid Pildammsparken. Malmö Kappsimningsklubb har lagt ett förslag till den senare. Det ser du på bilden ovan. Den första simanläggningen kommer också att innehålla en inomhus-femtia skall vara klar i slutet av 2014 och en preliminär datum för andra simahllen är 2017-18.
 

Rosenlundsbadet Sprint 11-13 maj 2012

Post created 17:01
I Jönköping så arrangerar man Rosenlundsbadet Sprint - traditionsenligt den 11-13 maj. Upplägget ser ut så här:

Åldersklasser:
Flickor och pojkar födda
1995 eller tidigare F 17+/P 17+ (17 år och äldre)
1996- 97 F 15-16/ P 15-16
1998 -99 F 13-14/ P 13-14
2000 eller senare F –12/P-12 (12 år och yngre)
 
Grenarna på tävlingen är:
Fjärilsim 50m/200m, Ryggsim 50m/200m, Bröstsim 50m/200m
Frisim 50m/200m/400m, Medley 200m
 
ROSENLUNDSBADET SPRINT-modellen på 50-metersloppen går till så här:
I försöken (max 4 heat):
De två bästa i varje heat går direkt till SEMIFINAL Samtliga övriga startande får simma en gång till i UPPSAMLINGSHEAT (max 3 heat).
Från uppsamlingsheaten går de 8 bästa tiderna till SEMIFINAL.
Från semifinalerna (2 heat) går de två bästa i varje heat plus de fyra bästa tiderna därutöver till FINAL.
Annonsen finns också klickbra de närmaste månaderna ute i vår högerspalt!

Vill annonsera om din simtävling? Hör av dig till SIMMAs Bosse Hultén - på tel 0709-565690 eller via mejl bo.hulten @ telia.com
 
 
feb
06
 

Månadens Överraskning

Post created 20:00
Vi söker nu nomineringar till Månadens Överraskning för januari 2012. Din nominering skickar du till barbro@freker.se. Den du önskar nominera skall vara ungdoms- eller junior simmare, och får inte ha simmat i seniorlandslaget. Nomineringen vill vi ha senast den 10 februari. Den som utses till Månadens Överraskning kommer att få ett simmar-kit från Freker Sport. Lycka till!
 
 

SM i Vintersimning

Post created 17:11
Ni har säkert sett det i tidningar och på TV de senaste dagarna. SM i Vintersimning - i Skellefteå. Lotta Mikaelsson i Skellefteå har skickat oss ett gäng bilder som vi inte vill undanhålla er. Brrrrrr....... och så naturligtvis prisutdelningen......


feb
05
 

Top 3 - noteringar under GP

Post created 20:13

Martina Granström - foto: Håkan Fredriksson

Fem riktiga toppnoteringar stod några av de svenska simmerskorna för under Grand Prix-tävlingarna i Uppsala.

Sarah Sjöström simmade 100m fjärilsim på 57,91 - 1:a på världslistan 2012
Sarah Sjöström simmade 200m fritt på 1.56,57 - 2:a på världslistan 2012
Martina Granström simmade 200m fjäril på 2.08,22 - 3:a på världslistan 2012
Jennie Johansson simmade 100m bröstsim på 1.07.86 - 3:a på världslistan 2012
Sarah Sjöström simmade 100m fritt på 54,17 - 3:a på världslistan 2012

Visserligen inte långt gånget på säsongen men resultaten står sig bra oavsett när de presteras och speciellt under ett OS-år så är det riktigt intressant. Sarah Sjöström vet alla om som ett bra kort inför OS men Martina kan sitta lugnt i båten fortfarande. Det är väl bara Jönköpingsposten som har upptäckt hennes storhet, bland medierna......
I vilket fall, bra start för damerna och det kommer mera. Var lugna.
Läs mer om GP på Mästerskapssidan - klick
feb
04
 

SM i Vintersim

Post created 21:33
 

Svenskt Grand Prix i Uppsala

Post created 18:55
Första dagen av GP i Uppsala gav bl.a ett världsårsbästa av Sarah Sjöström på 100m fjärilsim och snudd på svenskt rekord på 200m fritt. Läs mer på Mästerskapssidan. Lördag och söndag följer vi svensk Grand Prix på Mästerskapssidan - klick
feb
03
 

Morning Show med Janet Evans

Post created 21:08
Swimming World hade Janet Evans - en av flera comebackande simmare på toppnivå - som gäst i morse. Här möter ni henne:


feb
02
 

Sarah omslagsflicka

Post created 20:22
För första gången i sitt liv så finns Sarah Sjöström på omslaget till Swimming World - världens största tryckta simtidskrift.

I februarinumret så snackar Sarah med Swimming Wolrds John Lohn.

Ta en titt in i februari månads upplaga av Swimming World:

feb
01
 

Coventry tillbaka till USA

Post created 16:49

I fjol bestämde sig Kirsty Coventry att ladda upp inför OS 2012 - i Monaco. Inbjudan till detta kom från Monacos furste-par som bekant har en knytning till simning. Men nu har hon bestämt sig för att återvända till USA och Texas. I Austin kommer hon att fortsätta träna för sin gamle tränare, Kim Bracki, som stod bakom henne under tiden hon dominerade ryggsimmet i världen med bl.a dubbla OS-guld.
 

Årets första GP

Post created 16:48
I helgen simmas årets första Svenska Grand Prix.
Du följer tävlingarna bl.a på Mästerskapssidan - klick
 

Svenska rekord 2012

Post created 16:47
Vi samlar alla svenska rekord slagna under år 2012 på den här länken - klick. Du hittar den också i listen ovan, under nyheter.

Arkiv äldre nyheter:

2015
 - november
 - oktober
 - september
 - augusti
 - juli
 - juni
 - maj
 - april
 - mars
 - februari
 - januari
2014
 - december
 - november
 - oktober
 - september
 - augusti
 - juli
 - juni
 - maj
 - april
 - mars
 - februari
 - januari
2013
 - december
 - november
 - oktober
 - september
 - augusti
 - juli
 - juni
 - maj
 - april
 - mars
 - februari
 - januari
2012
 - december
 - november
 - oktober
 - september
 - augusti
 - juli
 - juni
 - maj
 - april
 - mars
 - februari
 - januari
2011
 - december
 - november
 - oktober
 - september
 - augusti
 - juli
 - juni
 - maj
 - april
 - mars
 - februari
 - januari
annonser
Månadens...
Månadens överr.
annonser
Tävlingar
Olavslekene i Sarpsborg, Norge.

Påmeldingsfrist 2. oktober!
Träningsläger
Lediga jobb
Göteborgs Sim söker Huvudtränare
Klicka på loggan för att läsa mer
Kvarligger till 25 november
SK Poseidon i Lund söker
Sum-Sim tränare.
Klicka på loggan för att få veta mer
Kvarligger till 1 november
Bærumsvømmerne, Norge, söker fulltidstränare.
Klicka på loggan.
Kvarligger til 20. november.
Södertälje SImsällskap söker medarbetare
Klicka på loggan för att veta mer
Kvarligger till 7 december
Botkyrka Rönninge SS söker Huvudtränare
Klicka på loggan för att veta mer
Kvarligger till 7 december
Spårvägen söker personal
Klicka på loggan
Kvarstår till 11 december
Bergen S-LK (Norge) söker tränare/ungdomsutväcklare.

Klicka på loggan.
Lørenskog-Rælingen (Norge) söker huvdtränare.

Klicka på loggan för mer information.
Ansökan: 4. december.
Elfsborg söker "Teknik- och medleyansvarig samt Talangutvecklare"
Klicka på loggan
Kvarligger till 20 december
Lidingö Simklubb söker Huvudtränare.
Klicka på annonsen för att läsa mer.
Kvarligger till 28 december
Vill du annonsera här,
skicka ett mejl till
Bosse Hultén - klick
Funkita söker Nordisk representant
Klicka på bilden för att komma till annonsen
Västerbybadet i Götene söker chef
Klicka på loggan för att läsa mer
Klippans SImsällskap söker Simtränare
klicka på loggan för att läsa mer
Kvarligger till 15 oktober
I denna spalt kan du göra reklam för klubbens simtävling, lägga in jobbannonser, göra reklam för träningslägerställen och camps. Hör av dig till Bosse Hultén för att få veta mer!
Adress och telefonnummer hittar du under kontakter
Laddar... Laddar...