SE
DK
FI
NO
Navigering: Nyheter

Nyheter

!
Toppnyheter
Lediga jobb inom simningen. [ Läs mer» ]
okt
09
 

Kortbane-EM till Köpenhamn

Post created 14:16Kortbane-EM 2017 kommer att arrangeras i Köpenhamn. Detta beslöts vid dagens LEN-möte i Wien. Det är andra gången på fyra år som Danmark står som värdar för denna tävling. Senast var i Herning 2013.
Royal Arena är namnet för den nya arenan - som är en multisportarena av högsta klass.


 

Ungdoms-GP lördag-söndag

Post created 11:38

Det är inte bara Svenska Simspelen som är på tapeten i landet under helgen. Det är också en stor Ungdoms-GP helg.
På massor av platser simmas det Ungdoms-GP och du hittar resultatlänkar nedan:UGP i Borås - klick
UGP i Mölndal - klick
UGP Eriksdalsbadet/Stockholm -klick
UGP i Falun - klick
UGP i Hässleholm - klick
UGP i Jakobsberg - klick
UGP i Karlskoga - klick
UG i Linköping - klick
UGP i Staffanstorp - klick
UGP i Trelleborg - klick
UGP i Växjö - klick

 

Följ Svenska SImspelen under helgen

Post created 11:18

Den svenska simhelgen bjuder på bl.a Svenska Simspelen - i Upplands Väsby. Många landslagssimmare från Sverige, Norge och Danmark. Vi kommer också få se en comeback av Therese Alshammar som nu gör sin första tävling på lång tid. Intressant att se hur hon har jobbat sig tillbaka i formen!
Du kan följa tävlingarna Live via webben, i Livetiming men också i Superlive med bild hela helgen.

Följ Svenska Simspelen här:

startlistor    resultat     livetiming     superlive (tv)
okt
07
 

Månadens Överraskning i september

Post created 21:30

Vi söker nu höstens första Månadens Överraskning – för september. Du nominerar en simmare, ungdom eller junior till barbro @ freker.se , senast 12oktober. Simmaren skall ha gjort en speciell prestation under september månad, och du som nominerar kan vara tränare, förälder, simmare, kompis, släkt … eller varför inte helt enkelt simintresserad. Vinnaren får ett simmar-kit skickat till sig från Freker Sport.
Lycka till med nomineringarna.


Lyssna på den senaste Simpodden Hultén & Jansson - klick

okt
06
 

KanslietOnline skriver unikt avtal med RFs IdrottOnline.

Post created 23:07
KanslietOnline blir först i Sverige att erbjuda sina kunder full integration för medlems- och aktivitetshantering med Riksidrottsförbundets verksamhetssystem IdrottOnline.

För föreningarna innebär det att de kommer kunna effektivisera sin administration ytterligare, samtidigt som de får tillgång till full närvaro- och LOK-stödshantering.

Läs mer i Nyhetsbrevet - klick

Läs mer på Kansliets hemsida - klick
okt
05
 

World Cup deltävling 3,4 och 5

Post created 9:44

Under senaste veckan har det simmats tre stycken deltävlingar i World Cup. Tävlingarna gick i Beijing, Hong-Kong och Singapore. Totalt så har det nu simmats fem deltävlingar av åtta i årets upplaga av WC. I år liksom i fjol så är det inga svenska simmare med i tävlingarna och det hela simmas på 50 meters bana. Vem som är i ledningen på damsidan, ja det kanske ni kan räkna ut. Ungerns Katinka Hosszu. Ungerskan har simmat riktigt bra hittills - precis som vanligt. På herrsidan är det sydafrikanskt i ledningen, liksom i fjol men i år är det Cameron van der Burgh som leder.
Man kan notera att lördagens finaler i Singapore ställdes in pga. av de höga doser av luftföroreningar som svepte in över staden på lunchen - orsakade av skogsbränder i Indonesien.


Resultat senaste veckan
Dag 1 Beijing - klick
Dag 2  Beijing - klick
Dag 1 Hong-Kong - klick
Dag 2 Hong Kong - klick
Dag 1 Singapore - klick  (finalerna inställda pga. luftföroreningar)
Dag 2 Singapore - klick

Resterande tävlingar
28-29 oktober Tokyo
2-3 november Doha
6-7 november  Dubai


Sammanlagd ställning efter fem tävlingar - damer
1 HOSSZU Katinka HUN 357
2 SEEBOHM Emily AUS 225
3 JAKABOS Zsuzsanna HUN 111
4 ATKINSON Alia JAM 84
5 CAMPBELL Cate AUS 78
6 FRANKLIN Missy USA 72
7 SIMONOVA Vitalina RUS 72
8 OTTESEN Jeanette DEN 66
9 MEILI Katie USA 42
10 CAMPBELL Bronte AUS 39
11 COUGHLIN Natalie USA 39


Sammanlagd ställning efter fem tävlingar - herrar
1 VAN DER BURGH Cameron RSA 201
2 VERRASZTO David HUN 87
3 DELANEY Ashley AUS 84
4 SAKAI Masato JPN 84
5 LE CLOS Chad RSA 81
6 SMITH Daniel AUS 66
7 SHIRAI Yuki JPN 57
8 FINK Nic USA 54
9 LACOURT Camille FRA 48
10 NAKAMURA Katsumi JPN 48
 

Alvesta Medley cup

Post created 9:26


I helgen simmades Alvesta Medley cup. Finalsegrar tog följande simmare på Alvesta Medley Cup 2015
Bakre raden: Anton Steindl HvSS, Edith Wisel-Axelsson LSS, Viktor Henrysson OSS, Filip Vukovic OSS, främre raden: Gergö Nagy LSS, Ebba Melin HvSS, Wilma Danlid HvSS, Hanna Mirkhan VSS.

Alla resultat hittar du på LIVE-Timing - klick


okt
04
 

Nya jobb inom simningen

Post created 6:05


Just nu finns det ett antal lediga jobb med simanknytning utannonserade på SIMMA.NU

Sum-Sim tränare i SK Poseidon Lund - läs mer här - klick
Nordisk repr. för Funkita baddräkter - klick
Chef för Västerbybadet i Götene - klick
Simtränare i Alvesta Simsällskap - klick
Headcoach i Göteborgs Sim - klick
Simtränare till Klippans Simsällskap - klick
okt
03
 

Ny Simpodd ute

Post created 9:37


Simpodden 13 finns nu ute: I den här upplagan av Simpodden Hultén & Jansson så spårar herrarna ur helt. Man frossar i samtliga svenska kvinnliga medaljörer genom tiderna på EM, VM och OS. Det här passar herrarna som har träffat de flesta och tycker och tänker runt vad de har betytt. Simmerskorna för också en stjärnstatusstämpel anno 2015 - på sig och det här avsnittet skall ni INTE missa om du älskar simning.

Lyssna på Simpodden här - klick

okt
01
 

Post created 10:07

Har du hängt med i diskussionen om Johan Cronemans artikel i DN efter VM i Kazan? Om inte skall du veta att det har ramlat in fler diskussionsinlägg i saken på SIMMA.


Cronemans krönika i Dagens Nyheter - klick
Debattinlägget på SIMMA - klick
Simpodden nr 11 som initierat debatten här - klick

 

Poseidon söker Sum-SIm tränare

Post created 9:55

Simklubben Poseidon i Lund söker en Sum-Sim tränare.
Läs mer om tjänsten i annonsen här - klick

Annonsen finns också klickbar ovan - under "Lediga jobb inom simningen" samt ute i högerspalten under lediga jobb - den närmaste månaden.
 

En historisk mästerskapssäsong men har vi råd med elitsimning?

Post created 9:51
Magnus Kruners - simmarpappa och simengagerad från Varberg skriver så här:

Vi kan nu summera en historisk mästerskapssäsong i långbana helt utan tidigare motstycke, i modern tid har vi aldrig tidigare lyckats så väl i internationella sammanhang (ungdomar, juniorer och seniorer), hatten av och stort grattis till alla inblandade inte minst våra idrottare som visat att vi har många simmare i yttersta världseliten, ”per capita” är vi troligen bäst i världen!

Men det stora orosmolnet på ”simidrottshimmeln” är:
Hur skall simidrottsföreningarna klara av att dra fram morgondagens elitidrottare?

Enligt min uppfattning finns det ingen naturlag som ger för handen att vår nästa generation av ”världssimmare” bara finns i etablerade storklubbar i Stockholm och Skåne (för att nämna några). Våra framtida ”sim-talanger ” finns med större sannolikhet att finna utanför dessa storklubbar av det enkla skälet att det trots allt totalt sett finns fler ungdomar där ute i våra småklubbar än i storklubbarna samt också att utbudet av andra lockelser för ungdomarna är färre på mindre orter.

Alla enskilda verksamheter som föreningen bedriver kan ritas in i figuren nedan.Om en verksamhet har ett högt NÄRANDE värde (ger ekonomiskt positivt tillskott) och en hög GOODWILL (positiv förstärkning av föreningens varumärke) och att denna verksamhet har en naturlig tillhörighet till vår verksamhet – så är det naturligtvis enkelt och logiskt att denna verksamhet ingår i föreningens utbud. På samma sätt är det naturligt och logiskt att en verksamhet som är TÄRANDE och samtidigt ger BADWILL inte bör ingå i utbudet.

Men hur skall vi förhålla oss till verksamheter som är: TÄRANDE men ger hög GOODWILL alternativt högt NÄRANDE men ger en BADWILL och som dessutom har naturlig tillhörighet till vår verksamhet?

Om vår förening har som kärnverksamhet att bedriva simidrott där vi också har målet/önskan att ”odla fram” nya simstjärnor är då detta möjligt? Hoten mot att lyckas med detta är naturligtvis kostnaderna att ”behålla elitidrottare inom föreningens regi” men också våra löftesbrott mot ungdomarna när dessa blir för dyra och skall ta det sista steget mot elitidrott som en karriär. Löftesbrotten består i att vi ofta/alltid avkrävt hög träningsnärvaro och utveckling för uppflyttningar till högre grupper (föreningarna har alla någon form av system/modell för att väga ihop förtjänst och skicklighet beroende på ålder m.m.) men när ungdomarna väl vill ta det slutliga steget så finns inte föreningen där för att hjälpa och stötta för att förverkliga deras drömmar – nu är ungdomarna för dyra dom är ”tärande” resursmässigt (kräver mer kvalificerade tränare till högre kostnad och har dyrare omkostnader för att finna konkurrenskraftiga/utmanande tävlingar).

Finns det en konflikt för våra simidrottsföreningar att ta hand om såväl den traditionella barn och ungdoms- simningen/idrotten men också samtidigt i befintliga föreningar växla in andra och nya ”sim-aktiviteter” såsom en expanderande vuxensimning, Swim-Run och Triathlon trend utan att den traditionella simidrottsverksamheten blir negativt påverkad? Simningen behöver naturligtvis dessa "He-man's" och "She-women's" (de som visar att man även senare i idrottskarriären kan börja med eller hålla på med triathlon och swim-run) samt masterssimmare långt upp i åldrarna. Alla dessa grupper visar att simning också kan kombineras med andra aktiviteter och är också vuxna förebilder för våra barn och ungdomar. Men dessa grupper och deras starka ekonomiska situation får inte på något vis äventyra svensk elitsimning för framtiden - kandidater till medaljörer vid EM, VM och OS. Vi måste tillåta oss att vi har en stor nationell och geografiskt väl utspridd numerär av simmare som får lov att vara ekonomiskt tärande och som låter sig utvecklas. En stor kritisk massa av elitidrottare som stimulerar varandra där alla former av geografiska koncentrationer helst bör undvikas, tryggheten att stanna kvar hemma så länge man vill och önskar bör finnas som en möjlighet. Mångfald av föreningar som kan hålla elitsimningskvalité måste vara ett bättre alternativ än några få eller enstaka elitföreningar.

Utan en bred debatt och diskussion om inriktning och vägval så finns det en uppenbar risk att simningen i Sverige blir utarmad när den enkla matematiken får ta över - bara syssla med ekonomiskt NÄRANDE och vinstgivande verksamhet i all led. Det är viktigt att våra distriktsförbund och Simförbundet inser både fördelar och nackdelar av det som sker men framförallt ger stöd och inriktningsbeslut sådana att föreningar i sitt dagliga, kan och vill, bedriva elitverksamhet.

Jag tror att om vi koncentrerar elitsimningen på några få orter samt om föreningarna prioriterat engagemang inom NÄRANDE verksamheter, då går simningen som elitidrott en "sotdöd" till mötes. Om vi istället kan utveckla ett system där många geografiskt väl spridda föreningar/föreningskonstellationer kan bedriva elitidrott även om denna är TÄRANDE då kan vi lättare ”screen:a” av landet på var talangerna finns. Föreningar måste stimuleras och få hjälp att få fram elitsimmare, här kan de kapitalstarka vuxengrupperna naturligtvis hjälpa till men också samarbete över föreningsgränser för att optimera resurser och underlag. Vi måste helt enkelt tillåta att elitsimning får lov att vara ekonomiskt tärande som enskild verksamhet!
sep
29
 

Allskånskan

Post created 13:14


Igår simmade man första deltävlingen av ALLSKÅNSKAN. En tävling på seniornivå (så långt det nu går) mellan klubbarna i Skånes Simförbund. Tävlingen simmades i Staffanstorp och i Helsingborg med nio olika lag i deltagarleden. Nio är en sanning med modifikation. Helsingborgs ställer upp med tre och lag och MKK med två. Totalt bara SEX klubbar som är med............ inte alls bra för skånsk del!

Var är klubbar som Ran, Trelleborg, Ängelholm, Kristianstad, Hajen, Sjöbo, Vellinge, Höganäs? Ja det kan man fråga sig. Kanske dags att skånsk simning vaknar?

Så här såg resultatlistan utan för de nio lagen.

1 Hs Lag 1 20128
2 Simklubben Triton 18166
3 Hs Lag 2 17903
4 Mkk Lag 1 15257
5 Hs Lag 3 15165
6 Ystads Simsällskap 14901
7 Simklubben Sydsim 14119
8 Mkk Lag 2 11283
9 Klippans Simsällskap 10409

I en sammanslagen resultatlistan mellan de nio lagen kan du se ställningen i resp gren här - klick
 

Simläger för Masterssimmare & triathleter

Post created 11:23


Startpallen arrangerar Simläger för Masterssimmare & triathleter vid Lago di Garda 7-13 September 2016 Välkommen att ge dig möjlighet att förlänga sommarens träning och få en härlig uppstart på hösten med ett antal dagar vid fantastiska Lago Di Garda Italien.
Vi kommer att bo i lägenheter på Poiano Resort och träna utomhus i en fullstor 50m bassäng under bar himmel. Naturligtvis även några Open Water-pass i den kristallklara Gardasjön.
För dig som gillar att cykla och löpa finns alla möjligheter att komplettera simträningen med många mil på häftiga alpvägar.  Mer info hittar du på Startpallen Sim hemsida www.startpallen.se

Välkommen med din intresseanmälan senast den 30 november till mail info@startpallen.se
(du hittar loggan klickbar ute i högerspalten den närmaste månaden - under Träningsläger)

Arkiv äldre nyheter:

2015
 - oktober
 - september
 - augusti
 - juli
 - juni
 - maj
 - april
 - mars
 - februari
 - januari
2014
 - december
 - november
 - oktober
 - september
 - augusti
 - juli
 - juni
 - maj
 - april
 - mars
 - februari
 - januari
2013
 - december
 - november
 - oktober
 - september
 - augusti
 - juli
 - juni
 - maj
 - april
 - mars
 - februari
 - januari
2012
 - december
 - november
 - oktober
 - september
 - augusti
 - juli
 - juni
 - maj
 - april
 - mars
 - februari
 - januari
2011
 - december
 - november
 - oktober
 - september
 - augusti
 - juli
 - juni
 - maj
 - april
 - mars
 - februari
 - januari

annonser
Månadens...
Månadens överr.
annonser
Tävlingar
Olavslekene i Sarpsborg, Norge.

Påmeldingsfrist 2. oktober!
Träningsläger
Lediga jobb
Klippans SImsällskap söker Simtränare
klicka på loggan för att läsa mer
Kvarligger till 15 oktober
Göteborgs Sim söker Huvudtränare
Klicka på loggan för att läsa mer
Kvarligger till 25 november
SK Poseidon i Lund söker
Sum-Sim tränare.
Klicka på loggan för att få veta mer
Kvarligger till 1 november
Vill du annonsera här,
skicka ett mejl till
Bosse Hultén - klick
Funkita söker Nordisk representant
Klicka på bilden för att komma till annonsen
Västerbybadet i Götene söker chef
Klicka på loggan för att läsa mer
Alvesta Simsällskap söker Simtränare
klicka på loggan för att läsa mer
Kvarligger till 15 oktober
I denna spalt kan du göra reklam för klubbens simtävling, lägga in jobbannonser, göra reklam för träningslägerställen och camps. Hör av dig till Bosse Hultén för att få veta mer!
Adress och telefonnummer hittar du under kontakter
Laddar... Laddar...