SE
DK
FI
NO
Navigering: Nyheter

Nyheter

!
Toppnyheter
Lediga jobb inom simningen. [ Läs mer» ]
Aktuella tävlingar och arrangemang [ Läs mer» ]
aug
27
 

World Cup omg 1

Post created 10:33


Katinka Hosszu inledde World Cup 2014 med att slå ett WC-rekord redan i försöken. PÅ 200m fritt noterade hon 1.51.84. Detta i en av nio grenar som hon deltar i under onsdagen och torsdagen. Du jan följa tävlingarna på en riktig Livetiming och resultatservice här - klick
 

Coltings Sverigesim - sammanfattning

Post created 9:49
aug
26
 

Sum-Sim

Post created 13:42
         

Jo det är ett bra tag till MEN nästa tävling som vi bevakar på Mästerskapssidan är Sum- Sim region, i början av november månad. I år kommer liksom de senaste åren Sum-Sim att simmas på sex ställen runt om i landet. Ny arrangör för det här året är Ystad som i dagarna får klar sin nya fina anläggning med en simanläggning i Top-10 Sverige. Alla arrangörerna är:

Ystad (premiär i nya badet))
Jönköping (Rosenlund)
Göteborg (Valhalla)
Västerås (Kristiansborg)
Haninge (Torvalla)
Skellefteå (Eddahallen)


Riksfinalen simmas sedan i Helsingborg och Filbornabadet den 5-6 december (samtidigt som kortbane-VM)


aug
25
 

Världscupen i simning startar

Post created 15:42


På onsdag startar World Cup i simning. Man gör en liknande rivstart direkt efter de internationella mästerskapen som i fjol och hoppas på snabba simningar inomhus i 25:a. Tävlings programmet ser ut så här:

27-28 augusti Doha (QAT)
31 aug-1 september Dubai (UAE)

sedan blir det ett uppehåll på ca en månad och sedan startar man upp igen med detta programmet:

29-30 september Hong Kong (HKG)
4-5 Moskva (RUS)
24-25 oktober Peking (CHN)
28-29 oktober Tokyo (JAP)
1-2 november Singapore (SIN)

Det svenska deltagandet blir det klent med. Henrik Forsberg som vi har varit i kontakt med - svarar att "i dagens läge är det inte aktuellt att skicka några svenska simmare på World Cup"
Oavsett om man kommer att skicka svenska simmare eller ej så kommer man att kunna se WC på Tv4 Sport också den här säsongen. Tävlingarna kommenteras som vanligt av Björn Geijer och nu på onsdag kan du se det första passet från 17.00 och samma tid på torsdag.

Om World Cup kan också sägas att FINA (det internationella simförbundet har knutit upp den ryska banken Mastabank som huvudsponsor. Den totala prissumman detta år är 2 miljoner US-dollar dvs. ungefär 13 miljoner kronor. Dessutom kommer tävlingarna att skötas av Omegas tidtagning - så där kommer vi att kunna få resultat.............
 

EM separationen och nytt WR

Post created 14:46
En veckas intensivt engagemang i EM-simningarna i Berlin. Lite matt i kropp och skall efter detta - är det nog många som är just nu. Men kul var det även om inte allt hade stolpe in för de svenska simmarna. Herrarna sågas i parti och minut efter mästerskapen. Men det känns som om man gör det för enkelt för sig. Jag trycker att det var stort och bra att man fick chansen att simma med så pass många killar som man gjorde i Berlin. Den som tycker annorlunda - får i mina ögon lite av baksträvare i sin gloria. Vi måste jobba med grabbarna. Michelle Coleman gjorde ett rätt placerat uttalande om att grabbarna tränare för lite. Kanske inte helt rätt men lite av en tankeställare för några förhoppningsvis. Simon Sjödin skulle bära upp detta grabbgäng. en medalj fanns inom räckhåll men han kapsejsade mest av killarna. I Simons roll är det bara att ge rådet och bryta ihop  och komma igen.Vägen är kort mellan succé och fiasko.

När vi avslutade EM igår i Eurosport lyfte vi fram Alshammars comeback. Den var ingen pyramidal succé men helt OK. Nu är hon tillbaka i finalerna men mycket mer är det inte. Nu behövs mer träning och kanske framförallt tävlande.  Men så går tanken genom skallen på mig och kollega Thomas Jansson. "Varför skippar inte Therese 50 fjäril och 50m fritt och satsar på 100m fritt - till lagkappen på´4x100m fritt och kanske medleyn. Hade inte det varit en snygg avslutning på hennes simsaga? Men det skulle vara förmätet att ge råd till Therese och tränaren Johan Wallberg.

Under tiden som EM simmats har man olaskat fort på andra ställen i världen. Katie Ledecky USA slår världsrekord i parti och minut på Pan Pacs. Se hennes 1500m lopp och WR - här:


Sedan kan man om man vill ha ytterligare läsning också avrunda med en artikel om Sarah Sjöström Swim Vortex. Läs mer här - klick
aug
18
 

EM-vecka och Ungdoms-OS

Post created 22:20

SIMMAs redaktör Bosse Hultén jobbar just nu med SIM-EM i Berlin och uppdaterar diverse sidor under veckan och det kan kanske bli lite tunnt med uppdateringar på SIMMA.NU
Läs istället på följande ställen:

Mästerskapssidan - klick
Simmas Facebooksida - klick
Simning på TV - klick

Läs lite om problemen i Berlin - klick
aug
17
 

Ungdoms-OS dag 1

Post created 10:32

Svenska deltagare den första dagen av Ungdoms-OS - foto
 

Post created 10:29

VM-medaljören i triathlon och hälsoprofilen Jonas Colting klarade av att simma 64 mil mellan Stockholm och Göteborg, ett välgörenhetsprojekt till förmån för WaterAid.

I torsdags gick Jonas i mål i Göteborg efter ett succéprojekt! Han möttes av en stor folksamling på Göteborgsoperans kajkant.

Insamlingen till WaterAid är också en stor framgång där insamlingsmålet på 600 000 kr med råge är uppfyllt. Vid målgång var 660 000 kr insamlade.

- Jag är lycklig, stolt och tacksam! Lycklig över att ha genomfört en simning som ingen tidigare genomfört, tacksam över allt stöd och all support! Men mest av allt stolt över att på sex veckor ha samlat in 660 000 kr till WaterAid och människor i tredje världen, säger Jonas.

Läs mer här - klick
 

Månadens överraskning i juni

Post created 10:20

Här presenterar vi Månadens överraskning i Juni månad - samtidigt som vi söker en Månadens överraskning för Juli.Till Månadens Överraskning för juni månad har utsetts Mika Persson, Höganäs. Mika är född -98, och vann för första gången ett Sum-Sim guld i Malmö på nya person bästa tiden 57,14. Vi gratulerar Mika, önskar honom lycka till med simningen fram över, och skickar ett simmar-kit från Freker med simfenor, paddlar, simglasögon, techboard och en meshbag att förvara produkterna i.

Nu söker vi också Månadens Överraskning för juli månad. Din nominering skickar du till barbro @ freker.se , senast 20/8, och motivera tydligt varför du tycker att just din kandidat är värd att uppmärksammas.

aug
14
 

Europamästerskapen Open Water dag 2

Post created 16:07


Dag två av EM i Open Water levde upp till det vi fick se igår. En rad nya simmare har tagit över ruljansen från de mer etablerade. Det är distanssimmare och medeldistanssimmare från bassängerna som kastar sig ut i havet och konkurrerar med de mer etablerade artisterna. På herrsidan blev det holländsk seger. Man vann ju en damgren igår! Här var det dock en rutinerad räv, Thomas Lurz som tog silvermedaljen.
Blanddamerna vann tyska Harle loppet ganska klart. Degermarginalen till segrainnan på dubbla distansen van Rouwendaal var dryga halvminuten. Trea överraskande Mirea Belmonte Spanien och fyra OS-medaljösen Eva Risztov.

Herrar 10 km
1 WEERTMAN Ferry NED 1:49:56.2
2 LURZ Thomas GER 1:49:59.0
3 DRATTCEV Evgenii RUS 1:50:00.6
4 VANELLI Federico ITA 1:50:02.3
5 FURLAN Matteo ITA 1:50:03.8
6 BURNELL Jack GBR 1:50:04.1

Damer 5 km
1 HARLE Isabelle GER  57:55.7
2 VAN ROUWENDAAL Sharon NED  58:29.9
3  BELMONTE GARCIA Mireia ESP  58:41.4
4  RISZTOV Eva HUN 58:48.7
5 BRUNI Rachele ITA 58:56.3
6 ARAOUZOU Kalliopi GRE 59:37.2

Alla Open Water resultat - klick

Läs om måldramat vid gårdagens tävlingar - klick
 

Förbundskaptenen i "läget" torsdag lunch

Post created 14:07
"Läget i den svenska truppen är gott. Peppar, peppar" - som förbundskaptenen Ulrika Sandmark sa när vi snackade med henne på lunchen idag. I morgon åker man ner i samlad trupp till Berlin och då finns också Therese Alshammar med i gänget. Tessan som valt att ladda upp på Sardinien inför EM. För henne och storstjärnan Sarah Sjöström så startar EM med en rivstart. I vattnet på 50m fjärilsim för bägge. Nuvarande och förra världsrekordhållerskan på distansen. Inledningsdagen, måndag, finns också den kanske bästa lagkappen för svensk del, damernas 4x100m fritt på programmet. "Laget är inte klart ännu" betonar Ulrika Sandmark. Men det är positivt att vi har ett flertal alternativ till laguppställning att matcha. Men vilken, ja det behöver man inte avslöja förrän 60 minuter innan start.
Positiva tongångar från svensklägret med andra ord. På måndag 09.30 - då brakar det hela loss. Den första av sju tävlingsdagar i Berlin.
 

EM i simning - Open Water

Post created 12:00


Igår, onsdag inleddes Europamästerskapen i simning i Berlin. Open Water grenarna 10 km för damer och 5 km för herrar simmades då. Man kan notera att det har blivit lite nya namn i toppen. Holländskan van Rouwendaal vann damernas 10 km. Den tidigare ryggsimmerskan som nu gör sin första säsong som Open Watersimmare.
 På herrsidan vann britten Daniel Fogg från Storbritannien. Top-6 resultaten hittar du nedan. Idag simmas fler Open Waterlopp och vi kommer med resultat i eftermiddag.


10 km damer
1 VAN ROUWENDAAL Sharon NED  1:56:06.9
2 RISZTOV Eva HUN  1:56:08.0
3 PONSELE' Aurora ITA  1:56:08.5
4 MULLER Aurelie FRA 1:56:09.2
5 OLASZ Anna HUN  1:56:10.7
6 BRUNI Rachele ITA 1:56:11.9

5 km herrar
1 FOGG DanielGBR  53:41.4
2 MUFFELS Rob GER  54:01.8
3 LURZ Thomas GER 54:02.6
4 ERCOLI Simone ITA 54:12.3
5 MEISSNER Soren GER 54:19.2
6 BOLZONELLO Nicola ITA 54:33.9

Till alla resultat - klick
aug
13
 

Sammanfattning av Ångaloppet

Post created 16:13

Startbild från Ångaloppet - foto Hanna Zätterström

Ångaloppet, en swimrun-tävling i den Sörmländska skärgården bestående av drygt
20 km löpning samt 2 km simning fördelade på 23 simsträckor lockade i år 300 lag.
Ångaloppet hade premiär 2011 och har sedan dess blivit ett återkommande evenemang i den Sörmländska skärgården.

Förutsättningarna var de bästa, 24 grader i insjön Ången som deltagarna simmar i på
första varvet. I Östersjön, där löparna avverkarde 19 simsträckor, mätte temperaturen ca
20 grader. Solen strålade och det var en härlig stämning på Ånga gård där lagen startade,
varvade och gick i mål.

I herrklassen bilda ettan och tvåan från förra årets herrklass ett lag, Björn Englund och
Rasmus Regnstrand. Det var länge jämnt mellan lag ett och två i herrklassen ett men ute
på havsvarvet kunde Team Structormark/HEAD Swimming dra ifrån tack vare stark simning, vinstmarginalen blev till slut fyra minuter.

-Vi visste att FJS skulle gå hårt på den långa löpningen till första simsträckan och vår
taktik var att inte släppa för mycket till dem. Vi tog oss förbi under simningarna i insjön
Ången, men sedan sprang de om oss igen på väg ut mot Östersjön. Rasmus gjorde att
kanonjobb på simningarna ute på Östersjön, vilket gjorde att vi kunde simma om dem och
vinna sade Björn Englund efter segern.

I mixklassen var det ytterligare ett Stockholmslag som tog hem vinsten. Samba Sjödin som
vann herrklassen 2012 och i helgen vann han mixklassen tillsammans med Desiree Andersson. Samba och Desiree ledde från start till mål och vinstmarginalen var hela 13 minuter ned till lag Fysio+ som blev tvåa.

- Vi laddar för ÖtillÖ som går om en månad, detta var en bra genomkörare sa Maria direkt
efter loppet. Det var precis lika bra och tekniskt svårt som tidigare åren.

Team Surfspot med Maria Edstedt och Annika Ericsson går från klarhet till klarhet. I
sommar har de vunnit alla Swimruntävlingar de ställt upp i, så även Ångaloppet. Maria
vann Ångaloppet för tredje året i rad och hade i år en vinstmarginal på fyra minuter
tillsammans med Annika. På andra plats hittade vi laget Puppy TS.

- Vi ledde från start, men första 6,5 km löpningen slet väldigt mycket. Vi är starkare
simmare än löpare, så det var tufft! Vi hade ingen koll på det lag som låg tvåa, så vi
försökte köra vårt eget lopp och göra vårt bästa säger Samba Sjödin efter målgång.

Till resultatsidan - klick
Kolla gärna mer fina bilder här -klick

Arkiv äldre nyheter:

2014
 - augusti
 - juli
 - juni
 - maj
 - april
 - mars
 - februari
 - januari
2013
 - december
 - november
 - oktober
 - september
 - augusti
 - juli
 - juni
 - maj
 - april
 - mars
 - februari
 - januari
2012
 - december
 - november
 - oktober
 - september
 - augusti
 - juli
 - juni
 - maj
 - april
 - mars
 - februari
 - januari
2011
 - december
 - november
 - oktober
 - september
 - augusti
 - juli
 - juni
 - maj
 - april
 - mars
 - februari
 - januari
2010
 - december
 - november
 - oktober
 - september
 - augusti
 - juli
 - juni
 - maj
 - april
 - mars
 - februari
 - januari

annonser
Månadens...
Månadens överr.
annonser
Tävlingar
Oslo Open Water rundt Tjuvholmen.
Lørdag 23. august 2014.
Klicka på loggon för mer info
Lambertseter Open.
24.-26.10 i Oslo (Norge).
Träningsläger
Lediga jobb
Leksands SF söker Ungdomstränare. Klicka på loggan för att få veta mer.
Kvarligger till 24 maj
SK Ägir söker SImskolaansvarig
Klicka på loggan för att få veta mer !!
Kvarligger till 9 juni
Madla I Stavanger söker ny Simtränare.
Klicka på loggan.
Kvarligger till 12 juni
Hajen söker Simkole och Breddansvarig
Klicka på loggan för att läsa mer.
Kvarligger till 25 juni
Elfsborg söker Simtränare.
Klicka på loggan för att läsa mer.
Kvarligger till 27 juni
Tönsberg söker huvudtränare.
Klikka på logga för at läsa.
Kvarligger till 5 juli,
SS Iden söker Simtränare
Klicka på loggan
Kvarligger till 25 juli
Kristiansand SA och Lillesand söker tränare i 100 % stilling i gemensamt projekt.
Klicka på loggan för att få veta mer.
Kvarligger till 19 augusti
Borlänge SS söker Simtränare.
Klicka på loggan.
Kvarligger till 1 augusti
Landskrona Simällskap söker Simtränare
Klicka på loggan för att läsa mer
Kvarligger till 10 augusti
Simtränare söks till Alingsås SLS
Klicka på loggan för att läsa mer
Kvarligger till 20 augusti
Vill du annonsera här,
skicka ett mejl till
Bosse Hultén - klick
Södertälje Simsällskap söker Simtränare.
Klicka på loggan för att läsa.
Kvarligger till 15 maj
IT-lösningar
I denna spalt kan du göra reklam för klubbens simtävling, lägga in jobbannonser, göra reklam för träningslägerställen och camps. Hör av dig till Bosse Hultén för att få veta mer!
Adress och telefonnummer hittar du under kontakter
Laddar... Laddar...