SE
DK
FI
NO
Navigering: Nyheter

Nyheter

!
Toppnyheter
Lediga jobb inom simningen. [ Läs mer» ]
maj
25
 

Post created 15:23
Man gör allt för att skaka liv i World Cup igen. Det kan vara en tuff väg för det Internationella Simförbundet. Prispengarna finns ju på plats men avgifterna för arrangörsstäderna är stora och läser ni arr-listan ned så är det bara Paris (ny för året) samt Moskva som kommer ifrån Europa - resten är asiatiska stater. Nytt för i år är att alla tävlingar simmas på 50 meters bana. Är detta WC svanesång eller kommer man att5 blåsa nytt liv i tävlingen? F-n troet?

Årets arrangörer
Augusti 11-12 – Moskva (RUS)
Augusti 15-16 – Paris-Chartres (FRA)
September 25-26 – Hongkong (HKG)
September 29-30 – Beijing (CHN)
Oktober 3-4 – Singapore (SIN)
Oktober 28-29 – Tokyo (JPN)
November 2-3 – Doha (QAT)
November 6-7 – Dubai (UAE)
 

Truppen till Universiaden

Post created 15:22

Simarenan i Gwangju / Korea

Den svenska truppen till Universiaden är nu uttagen. Det blev följande simmare och ledare som kommer att medverka:

Simmare

Jessica Eriksson, Södertörn S
Jaqueline Hippi, Väsby SS
Nathalie Lindborg, Malmö KK
Josefin Lindkvist, Väsby SS
Alma Thormalm, Jönköping S

Jesper Björk, Helsingborgs S
Adam Paulsson, SK Elfsborg
Kristian Kron, Helsingborgs S
Axel Pettersson, Jönköping S

Förbundskapten:
Ulrika Sandmark

Tränare:
Niko Martikainen, SK Neptun
Claes Andersson, SK Elfsborg

En del av finalpassen kommer att sändas direkt i Eurosport 2.
 

Månadens Överraskning i april

Post created 11:43


Månadens Överraskning för april är Albin Lövgren-99, från Skövde. Albin simmade på Gran Prix i Jönköping, 100 fjäril på tiden 56,18. En tid som är bästa tiden för 16-åringar i Sverige genom tiderna.

Vi skickar ett stort GRATTIS till Albin, och ett simmar-kit kommer på posten från Freker Sport. Paketet innehåller DMC fenor, Strokemaker paddlar, Techboard, simglasögon från Freker och en meshbag att förvara produkterna i.

 

Ny stortävling planeras i Sverige

Post created 9:30
Nu flaggar Svenska Simförbundet för att det skall arrangeras en ny stor simtävling i Sverige. Med start i månadsskiftet mars/april 2016 har man tänkt att lyfta fram kontinentens bästa simtävling på lång bana.
Hör mer på sändningar från gårdagens Radiosporten:


maj
24
 

Kolla in Mike Phelps produktserie

Post created 21:28


Nu har du chansen att kolla in Mike Phelps produktserie hos Olanderswim.se - klick och förbeställa produkterna inför sommaren.
 

Här hittar du resultaten från helgens tävlingar

Post created 21:03


Klassiska Tinnerbäcksbadet var en av arrangörsarenorna under helgens tävling - Filbyter Cup. Resultatlänkar från den tävlingen och från andra tävlingar som arrangerats i helgen:

Filbyter Cup i Linköping - klick
Citadellssimmet i Landskrona - klick
Neptuniaden i Stockholm - klick
Laxaleken i Halmstad - klick
Umestänket i Umeå - klick

maj
23
 

SimPodden_Hultén & Jansson nr 3 - ute NU !!!

Post created 15:40

SimPodden Hultén & Jansson nr 3 finns nu ute att ladda hem eller lyssna på - klick
 

Vännerna minns sin Thomas Löfgren

Post created 10:00

Reaktionen efter meddelandet att Thomas Löfgren avlidit igår är starka. Det märks att en hel, ja flera generationer av simmare och tränare har massor med goda, fina och starka minnen av Thomas Löfgren. En person att minnas och känna värme inför. Hans vän och simtränaren i Lödde Tommy Lindell skriver så här:


Tomas, min kära vän, kollega, mentor och sedan många år tillbaka också en viktig person för mina barn och min hustru Marie, du har nu lämnat detta jordeliv och det känns så djäkla tomt och orättvist. Du var tapper in i det sista, men till slut så var det den djävulska cancern som släkte ditt liv.

 

Jag tror inte att du riktigt förstod, vilken enorm positiv betydelse du har haft på simmare som du tränat, kollegor du jobbat med inom simningen och i skolan men kanske framförallt de idrottselever du hade förmån att få jobba med på Filbornaskolan i Helsingborg. Jag vet hur mycket de ÄLSKADE dig och dina lektioner. Du har berört så många i din livsgärning, att en tjock bok om detta inte skulle räcka till.

 

Självklart hade du som oss alla andra, sidor av dig själv som inte alltid uppskattades av omgivningen, men dessa sidor vara bara som en fis i världsrymden, i en jämförelse allt fantastiskt Gott som du gjort för så många. Med Camilla fick du två fantastiska döttrar, som viken far som helst hade varit mallig och stolt över.

 

Med fler Tomas Löfgren`s hade jorden varit en bättre plats att leva på och hade gemene man i detta avlånga land fått chans att få lära känna dig, hade Sverige haft landsorg i en vecka.

 

Du var solen, men idag är det mörkt. Jag är så tom och ledsen, men samtidigt så tacksam för att jag fick vara delaktig i ditt vuxna liv. Du kommer att vara saknad länge, men vi som älskade dig, tar med oss en stor portion av ”Lövet”, resterande tid av vår stund på jorden.

 

Du var den Bäste av oss alla!

 

Tommy LindellEn annan gammal vän är Torsten Buhre - sim och idrottsprofil från Malmö som skriver så här:

Molly och Amanda Löfgren har förlorat sin far Tomas. Det är för er två som pappa har levt, skrattat, gråtit och kämpat. Allt sedan blöjorna tills nu när han har lämnat er. Hela tiden är det du, Amanda och du Molly, som har varit det viktigaste i hans liv. Det har inte funnits en stund, en tanke på att lämna er sidan eller inte göra det som var bäst för er. Det vet ni och det tar vi tillsammans vid nästa tillfälle.

Tomas Löfgren har lämnat oss och Svensk simning har förlorat en profil som under de senaste åren valde att arbeta i skuggan istället för i strålkastarljuset. Tomas som kom från Växjö, utbildade sig på GIH under senare delen av 70-talet. Samtidigt verkade han i Järfälla Simsällskap, under Eskil Sandhs trygga mentorskap. Många simmare blommade tillsammans med honom i det arbete som gjordes. Tomas har också haft förmånen att arbeta tillsammans med simmare i Neptun, Helsingborg, Hajen från Lomma och Simklubben Lödde. Samtidigt har dessa klubbar haft tillgänglighet till hans enorma engagemang och förmåga att möta människor. Svenska simförbundet har anlitat honom i en rad olika uppdrag från ansvarig för utmanarna på tidigt 80-tal, till ungdoms- junior och senior landslag på EM, VM och OS. Men hans profession var lärare och detta övergav hand aldrig. Han arbetade som lärare på gymnasieskolor, i alla ämnen som kunde knytas an till idrott; ledarskap, pskyologi, samhällets sociologi, kommunikation och pedagogik. Under ett års tid hade jag förmånen att vara kollega med honom, då han verkade som universitetsadjunkt. Han sålde in sig själv till detta. Jag nämnde bara hans nackdelar, 50-plus och man. Han ville inte att någon skulle veta om vår vänskap i arbetet, under sex månaders tid var vi kollegor med en extremt professionell relation. Samtidigt som vi träffades utanför och diskuterade om hur utvecklande detta var, att få vara professionella och vilken lärdom och utveckling det gav. Till slut kunde vi inte hålla masken, och det fick vi mycket kredit för. Ja egentligen är det nog Tomas som ska ha mest kredit, det var enkelt att följa och leda honom, när man förstod hans drivkrafter.

Alla som har simmat och verkat i svensk simning oavsett om ni är simmare, tränare och ledare har ni alla era egna historier om Lövet. Likväl som alla de elever, studenter och arbetskollegor som genom årens lopp har haft förmånen att lyssna, ta del av hans berättelser och arbeta tillsammans med honom. Dessutom fanns det en familj, med kusiner och deras familjer i Tomas liv som var mycket viktig för Tomas. Och det var väl det att det fanns så mycket runt omkring honom så ibland var det svårt att sortera och hålla rätt på vad som var vad. Att Tomas sedan också älskade att resa och njuta av allt det goda i livet gjorde det inte lättare att umgås med honom. Många trådar att hålla rätt på, och många olika relationer att förstå för att begripa sig på honom.

Jag tror de flesta av oss fick glimtar av Tomas i hans framfart genom livet, och det har betytt otroligt mycket för många. Tomas var stor i kroppen men ännu större i hjärtat. Det fanns rum för alla hos Tomas, samtidigt som det innersta rummet var reserverat för Molly och Amanda. Var man i Tomas blickfång var man i hans hjärta, och det fantastiska var att han inte värderade någon. För honom var man inte bättre för att man presterade bättre, alla var lika mycket värda. Alla förtjänade hans engagemang. Han gav för att han älskade livet, och för att alla han träffade skulle få ut maximalt av livet oavsett vem hen var. En enastående kvalitet som är få förunnat, att ge alla en chans och att aldrig ge upp på någon. Det var till och från också enormt dränerande för Tomas, det vet vi också. Men för Tomas fanns det ingen annan väg, enveten och envis i detta. Han använde sin kunskap och sina erfarenheter, goda som dåliga för att hjälpa andra att utvecklas och få ett rikare liv.

Han hade en enorm kunskapströst, nyfikenhet och ödmjukhet. Han var 53 år när han, tillsammans med 10 andra sökte och fick tjänst i idrottsvetenskap på högskolan i Malmö. Han hade ingen idrottslig hybris men han förstod sitt värde och sin förmåga. Istället för att gå in och ta över, det kunde han, ville han lära sig hur det ett mer komplext lärande fungerar för vuxna. Han fortsatte att utveckla sig när han återvände till Filbornaskolan, skaffade sig en mentor som hjälpte honom att syn på sig själv. För, för Tomas, var han själv bara ett verktyg för att hjälpa elever, simmare och studenter öka sin kunskap och färdighet om sig själva. Egentligen var det ju inte simningen, egentligen var det inte ämnet, det var ju människan han möte och hens utveckling som alltid var i fokus.

Tomas hade en del knep för att få oss att förstå. Symboler och metaforer var det som jag minns mest. Det blev hans genväg för oss att skapa förståelse och betydelse i händelser och situationer. Acronymer som ATP och SLS har fått helt andra betydelser för mig, än vad det betyder i allmän mun. Hela Tomas hem är fyllt av symboler för att påminna honom om händelser och människor som har varit viktiga i hans liv. Han visade genom sina handlingar och val hur viktig och kärleksfullt vi behöver vårda våra liv och drömmar och att vi bevarar det minnet av dem som har varit. Framförallt hans mor och hans bror var ofta förekommande i våra samtal.

Det är lätt att säga att jag är part i målet, eftersom jag har känt honom så länge, sedan 1978. Samtidigt som vi var vänner var vi också konkurrenter. Vi har haft våra duster som resulterade i  år av tystnad. Men Tomas var mer än de flesta människor. Han visade hur man genom förlåtelse och förståelse, kan återvinna allt det som spelar roll här i livet, vänskap och kärlek.

Visst gör det ont Tomas att säga adjö, samtidigt som du visade att du förstod att din tid var inne. Det blir inte det samma utan dig. Tomheten och tårarna vill jag inte täppa igen för det hade inte du velat, likadant med skratten och alla minnen. Molly och Amanda klarar sig. Hur skulle de inte kunna göra det med dig som far. Vi tittar till dem emellanåt, men det vet du. Och framför allt ska vi aldrig sluta prata om dig.

Din vän för alltid, Torsten Buhre

maj
22
 

Thomas Löfgren avliden

Post created 21:36
Thomas Löfgren fd. landslagstränare i simning, tränare i Järfälla och Helsingborg - har avlidit efter en kort tids sjukdom. Thomas som vid sin död var 61 år jobbade under många år som simtränare och hade på sitt samvete  två olympiska spel och var en av de mest uppskattade tränarna bland landets simmare. Lika uppskattad i sitt arbete som lärare på Filbornaskolan i Helsingborg.
Thomas hade sitt ursprung i Växjö och utbildade sig till idrottslärare på GIH i Stockholm.

SIMMA återkommer med mer om Thomas Löfgren!

 

Simpodden Hultén och Jansson

Post created 10:13
I morgon lördag utkommer den tredje upplagan av Simpodden Hultén och Jansson (om allt går som det skall)

Ratta in in SIMMA.NU då - så skall vi lotsa dig till stället där du hittar oss!

Vill du lyssna på 1 & 2:an?
- så hittar du dem här - klick
 

Kommentarer till krönikor och annat

Post created 10:03
Vi har publicerat två (stycken) "Krönikor" den senaste veckan. När man läst dessa krönikor kan man kommentera det skrivna och detta landar i anslutning till krönikan. Gå du också gärna in och läs och kommentera eller bara gå och läs. Du hittar krönikorna här - klick

Naturligtvis kan du också kommentera våra texter på vår Facebooksida - klick
maj
21
 

Tjänster i Karlshamns Simklubb

Post created 15:26


Karlshamns Simklubb söker en Huvudtränare på 50% samt en Breddansvarig på 50%. Tjänsterna går att kombinera men också söka var för sig.

Läs mer om tjänsterna i annonsen här - klick

Du hittar länken också klickbar ute i vår högerspalt under "Lediga jobb" eller ovan under "Lediga tjänster inom simningen" - den närmaste månaden
 

Träningsläger i Turkiet

Post created 9:36

  Läs mer om Sport Concepts visningsresor och träningsläger här - klick
  Du hittar också Sport Concepts banner uppe till höger på sidan - i fortsättningen.
 

Mindre än 50 dagar till Vansbrosimningen 2015

Post created 9:28

  Idag är det 44 dagar kvar till Vansbrosimningen. (foto Vansbrosimningen)
  Läs den drygt 50-sidiga Vansbrosimtidningen - klick

Arkiv äldre nyheter:

2015
 - maj
 - april
 - mars
 - februari
 - januari
2014
 - december
 - november
 - oktober
 - september
 - augusti
 - juli
 - juni
 - maj
 - april
 - mars
 - februari
 - januari
2013
 - december
 - november
 - oktober
 - september
 - augusti
 - juli
 - juni
 - maj
 - april
 - mars
 - februari
 - januari
2012
 - december
 - november
 - oktober
 - september
 - augusti
 - juli
 - juni
 - maj
 - april
 - mars
 - februari
 - januari
2011
 - december
 - november
 - oktober
 - september
 - augusti
 - juli
 - juni
 - maj
 - april
 - mars
 - februari
 - januari

annonser
Månadens...
Månadens överr.
annonser
Tävlingar
Träningsläger
Lediga jobb
Skåne Sim söker Kanslist
Klicka på loggan
Kvarligger till 9 april
Skåne Sim söker Simtränare
Klicka på loggan
Kvarligger till 9 april
Landskrona Simsällskap söker medarbetare till simskolorna
Klicka på loggan
Kvarligger till 18 maj
Huvudtränare i Skuru
Klicka på loggan
Kvarligger till 29 april
Skolsimstränare i Neptun
klicka på loggan
Kvarligger till 29 april
Tönsberg, Norge, søker ny huvudtränare.
Klicka på loggan för mer info.
Kvarligger til 30. maj
Kongstensvømmerne, Fredrikstad, Norge söker ny tränare.
Klicka på loggan.
Kvarligger til 30. maj
Lørenskog Rælingen (Norge) söker ny tränare för sina yngra simtalanter.

Klicka på loggan för mer information.
Botkyrka Rönninge söker Huvudtränaren och Kanslist/Adminstratör
Klicka på loggan
Kvarligger till 6 juni
Sweden Sport Academy söker ansvariga tränare till sommarens läger. Klicka på bilden för att läsa mer!
Karslhamns SK söker Huvudtränare och Breddansvarig. Klicka på loggan för mer info.
Kvarligger till 22 juni
Vill du annonsera här,
skicka ett mejl till
Bosse Hultén - klick
I denna spalt kan du göra reklam för klubbens simtävling, lägga in jobbannonser, göra reklam för träningslägerställen och camps. Hör av dig till Bosse Hultén för att få veta mer!
Adress och telefonnummer hittar du under kontakter
Laddar... Laddar...