simma_logga_2017

NM kortbane

Bilder fra innsvømming onsdag kveld. FOTO: NM i svømming Stavanger 2016/Facebook Bilder fra innsvømming onsdag kveld. FOTO: NM i svømming Stavanger 2016/Facebook

I morgen tidlig braker det løs i Stavanger svømmehall. Her følger en pressemelding fra Norges Svømmeforbund sendt ut i dag.

Stavanger Svømme Club arrangerer i samarbeid med Norges Svømmeforbund Norgesmesterskap i svømming på kortbane i Stavanger svømmehall 10.- 13. mars 2016.
 
311 svømmere (159 damer og 152 herrer) fra 62 klubber er påmeldt til NM kortbane.
 
Etter dette kortbanemesterskapet starter langbanesesongen for fullt, og de fleste landslagssvømmere har derfor ikke NM som sitt viktigste mål denne våren. Samtlige stiller til start i Swim Open i Stockholm 30. mars - 2. april 2016. Her er siste mulighet for å kvalifisere seg til EM langbane, som arrangeres i London i mai 2016.
 
NM kortbane blir derfor en solid gjennomkjøring for våre beste svømmere, og det knytter seg alltid stor spenning til om norsk svømming fortsetter den gode utviklingen.
 
Sesongen så langt viser at det er mange unge og spennende svømmere i sterk utvikling.
 
Under kortbane-NM i Kristiansand i 2015 ble Bergens Svømme Club klart beste klubb foran Bærumsvømmerne og Lambertseter Svømmeklubb. Det er nok disse tre klubbene som kommer til å dominere klubbstatistikken også under årets NM.
 
Henrik Christiansen er vår klart beste svømmer, og på de lengste crawl distansene vil han bli vanskelig å slå. Det kan imidlertid bli kamp både på 200 fri og 200 medley for Henrik. Her får han flere utfordrere som ønsker å gi ham kamp til døren.
 
Av damesvømmerne er det Cecilie Waage Johannessen som kommer til å dominere mest. Det blir imidlertid mange spennende øvelser, ikke minst ser vi at det kan bli spennende i toppen på alle brystøvelser for damer.
 
I og med at så godt som alle landslagssvømmere topper formen til Swim Open i Stockholm, som arrangeres to uker etter NM kortbane, så er det ingen store forventninger til mange individuelle norske rekorder.
 
Det vil imidlertid svømmes mange stafetter der det  i større grad kan forventes at rekordene ryker.
 
For de funksjonshemmede blir NM den første testen etter en vinter med mye trening.

NM er en viktig arena for vise fram at de funksjonshemmede er i god utvikling sportslig, og prestasjonene i NM vil gi en pekepinn på om form og utvikling er som planlagt mot sesongens to hovedmål, som er EM i Funchal i Portugal (30.april-7.mai) og Paralympics i Rio de Janeiro i september. 

Vi ser fram til fire spennende dager i Stavanger - som er kjent for sitt raske basseng!
  
Linker
Stevneside

Tidsskjema

Program

Web-TV

Arrangørens NM-side på Facebook

NSFs Facebookside

SIMMA forventer:

Det er nok rett at det at landslagsutøvarane er i tung trening bør legge ein dempar på forventningane om individuelle norske rekordar. Samtidig er det slik at dei som gjer seg forhåpningar om å ta OL må ta bra steg i løpet av denne våren. Ein del av dei bør helst begynne å bevege seg også i tung trening... 

I tillegg er det rekordar som kan ryke med dei svømmarane som trulig toppar til stevnet. Til dømes står dei norske rekordane på 50 og 100 meter fri for herrer for fall! På tide vil mange sei...

Og noko av det mest spennande med NM kortbane er alltid kva overraskingar som kjem. Kven grip sjansen når eit par av dei mest profilerte vil være tunge i kroppen? Og kva får vi sjå av Lavrans Solli som verkelig kan sleppe seg laus? Kva form er han eigentleg i?

Vi ønsker alle lykke til!

/SES

Kommenter gjerne:

Nyhetsarkiv

Linker

-

Seneste kommentarer

Seneste nyheter