simma_logga_2017

Jefimova tatt i doping - igjen!

Julija Jefimova risikerer livstidsutestengelse fra idretten etter at ho er tatt i doping for andre gang. Det rapporterer russiske medier som Sport Express.

RBC.ru rapporterer at det russiske svømmeforbundet bekrefter at Jefimova testa positivt for stoffet Meldonium, som nylig også felte det russiske tennisesset Maria Sjarapova. Stoffet blei først forbudt 1. januar, og Jefimova er ei av 100 slike saker som er ventet å komme fra russisk idrett i tiden som kommer. Sjarapova vedgjekk at ho hadde brukt stoffet i ti år, så det er tydelig at det er ei enorm bruk av middelet i russisk idrett. Ifølge isdansaren Jevgenij Plysjenko er det vanlegare enn c-vitamin.

Les også Swimming World Magazine om saken.

Sist gang Jefimova blei tatt i doping (i 2013) blei ho tatt for DHEA-steroider ho hevda å ha fått i seg ved eit uhell. Ho skulda på dårlige engelskkunnskaper då ho kjøpte eit sett tablettar på eit amerikansk apotek som var merka med at det inneholdt steroidane. Den gongen blei ho utestengt i 16 månader.

No blir straffa sannsynligvis nådelaus.

Og saka er ikkje akkurat den første med russiske idrettsutøvarar eller svømmarar. Vi kjenner jo til friidrettsskandala som gjer at dei står i fare for ikkje å få delta i OL. Antidopingarbeidet ligg også med broten rygg. 

Det blir, dessverre, vanskelegare og vanskelegare å leve etter prinsippet om at ein er uskuldig til det motsatte er bevist når det kjem til russiske idrettsutøvarar. 

*Vi veit at ho er meir kjent som Efimova, men den korrekte norske skrivemåten (transkriberinga av kyrillske Юлия Ефимова, som ho er døypt) er Julija Jefimova :)

Kommenter gjerne:

Nyhetsarkiv

Linker

-

Seneste kommentarer

Seneste nyheter