simma_logga_2017

Danskene går nye veier

FOTO: TV 2 DK FOTO: TV 2 DK

Call room er utfordrande på veldig mange måter. 

Det mentale presset med å stå ansikt til ansikt med dine argaste konkurrentar, og i OL verdas beste svømmarar,  er enormt. Det kan vanskelig gjerast noko med ved hjelp av fysiske hjelpemiddel. Der må grunnlaget leggast i forkant, og konkurransehovudet må halde deg på rett nivå i spenningskurven.

Danskane har imidlertid identifisert eit anna problem med call room som kan gjerast noko med: kroppsvarmen. 

På internasjonale stevner kan det ta 10-20 minutt frå du møter i call room til du skal ut og prestere i bassenget. Uansett kor oppvarma du er før du går inn er det vanskelig å vedlikeholde det fram til startsignalet lyder. Call room er ofte små, trange og fullt av folk, noko som gjer det vanskelig med fysiske utskeiingar.

Derfor har Team Danmark utvikla noko dei kallar ein varmevest som ved hjelp av isolerande folie og varmeførande ledningar kobla til eit batteri sørger for å holde kroppen varm i minutta fram mot konkurransestart.

Sjå video av korleis den fungerar her.

Team Danmark er vårt naboland i sørs svar på Olympiatoppen.

FOTO: TV 2 DK

TV2 Danmark har testa produktet i programmet Sportlab - og slår fast at den gjer 3/4 svømmarar hurtigare.

Det er i beste fall superenkel forskning, med berre fire svømmarar (Emilie Beckmann, Sarah Bro, Magnus Jakupsson og Frederik Pedersen) med i testen - og berre eit løp å samanlikne med for kvar enkelt. Det kan tenkast at placebo-effekten er stor...

Spennande er det uansett, og hjerna bak vesten: Peter Møller Christensen, seier at det no skal testast vidare og finjusterast om dette skal brukast vidare i framtida.

Svømmarane verkar i alle fall overbevist.

- Her var du i høyeste gir fra start. Man er varm før man treffer vannet, man trenger ikke svømme seg varm. Svømmingen blir mer flytende fra start til slutt, sier Emilie Beckmann, til TV2 Sport.

Sjekk flere videoer fra programmet her.

Tidene fra TV2 Danmarks test.

Kommenter gjerne:

Nyhetsarkiv

Linker

-

Seneste kommentarer

Seneste nyheter