simma_logga_2017

EM-troppen

Markus Lie og Sindri Thor Jakobsson er klare for EM. FOTO: Øyvind Thorsen/lsvk.zenfolio.com Markus Lie og Sindri Thor Jakobsson er klare for EM. FOTO: Øyvind Thorsen/lsvk.zenfolio.com

Norges Svømmeforbund har sendt ut følgande uttak med totalt elleve svømmarar:

Landslagssjef Petter Løvberg har tatt ut 11 svømmere til Europamesterskapet på langbane i London 16.-22. mai 2016.

5 svømmere har vært under kvalifiseringskravene. 6 svømmere er tatt ut til å svømme mix lag og på Wild Card. Dette er svømmerne  som er tett på krav og som på bakgrunn av sitt nivå bør gis relevant internasjonal erfaring.

Følgende svømmere er tatt ut:
Henrik Christiansen, SSK Skjetten Svømming
Sverre Næss, Bergensvømmerne
Cecilie Waage Johannessen, BSC
Truls Wigdel, Madla SK
Stina Kajsa Colleou, Lambertseter SK
---------------------------------------------------------
Jørgen Scheie Bråthen, Lambertseter SK
Markus Lie, Bergensvømmerne
Sindri Thor Jakobsson, Lambertseter SK
Marte Løvberg, Lambertseter SK
Susann Bjørnsen, Setermoen SK
Ariel Braathen, BSC

Dei fem over streken har tatt kravet, både Wigdel og Colleou denne helga. For svømmarane under streken er det litt meir varierande kva som er bakgrunnen.

Jørgen Scheie Bråthen var ikkje langt frå kravet på 100 meter bryst, og det samme var tilfellet for Markus Lie på 100 meter fri. Begge to er i god utvikling.  Også Marte Løvberg var tett på kravet i helga, mens Ariel Braathen satte norsk juniorrekord på 100 meter bryst. Susann Bjørnsen og Sindri Thor Jakobsson var meget gode under NM kortbane og har også tidlegare i sesongen vist bra form på langbane.  

Eit interessant uttak og det ultimate håpet er at nokon skal ta steget opp på OL-nivå og slå følge med Henrik Christiansen dit. Kanskje kan nokon ta ein Sara Nordenstam eller Gard Kvale frå 2008 og svømme fortare og fortare frå stevne til stevne utover i sommarmånadane?

Også interessant å sjå på nivået på startlistene til EM. Kor mange prioriterer dette mesterskapet berre nokre månader før OL? Som vi hugser frå EM i Eindhoven i forkant av OL i London blei det eit par øvingar der det var mulig å markere seg sterkt utan å vere heilt i verdsklasse.

Den gongen endte Norge opp med to gullmedaljer.

Kommenter gjerne:

 • Gunner • 4 april 2016 13:41:13
  Utrolig godt sagt Fredrik
 • Fredrik • 4 april 2016 13:19:17
  Det må være greit å ta diskusjonen om hvordan det deles ut ”wildcards” til utøvere som ikke har vært under kravet. Jeg reagerer allikevel på at mange argumenter her er usaklige, og ikke basert på fakta og hva som faktisk er tilfelle.

  Fakta er at kvalperioden til dette mesterskapet er 1.august 2015 til 3.april 2016. Det vil si at tider som er oppnådd i høst naturligvis er gjeldene.
  Det er argumenteres for at uttaket av Sindri er feil siden han er over 2 SEKUNDER fra kravet. Dette er feil og et usaklig argument. Under Amsterdam Swim Cup i desember svømte Sindri 1,59,66 – som kun er 7 tideler over kravet. At han nå ikke presterer helt på topp i helgen kommer av at han ligger i tung trening, og prioriterer en formtopp senere. Det kommer også påstander om at han har prioritert feil ved å toppe formen til NM... Dette er igjen feil. Personlig vet jeg at Sindri ikke hadde noen formtopp til NM, og det kan man se på tidene han oppnådde under mesterskapet. Et godt stykke unna personlig rekord på hovedøvelsene, men samtidig utrolig mange gode løp til å være i tøff trening. Dette burde vel styrke uttaket til EM? Det er korrekt at Sindri har fått wildcard før, men han er også en av få som faktisk har prestert når han har fått muligheten.

  Markus og Jørgen har vist god utvikling, og begge svømte nærme krav i Sverige i helgen. Jørgen var 2 tideler unna på 100 bryst og Markus 3 tideler på 100 fri. Når de er i så god utvikling burde det være helt naturlig at landslagssjefen ønsker å gi dem internasjonal erfaring og motivasjon til å utvikle seg videre. Burde det ikke?

  At Marte og Ariel blir tatt ut er vel helt greit? De er fortsatt svært unge, og begge var relativt nærme krav, spesielt Marte. Det er vell mer naturlig å gi de unge og lovende motivasjon og erfaring enn å gi et wildcard til f.eks. Monica som har vært med før, er mange år eldre, og ikke viser særlig god fremgang?

  Poenget mitt er at å stille spørsmål ved et uttak er helt greit. Men å komme med påstander som ikke er basert på fakta blir feil. Det er nettopp en grunn til at Petter Løvberg tar ut troppen og ikke deg Christian. Han kjenner til hva utøverne har gjort og gjør til daglig.

  Man skal heller ikke undervurdere det å ha en stor mesterskapstropp. Dette er med å skape en god prestasjonskultur, og det kan tenke seg at Petter Løvberg tar ut utøvere han vet vil være med å styrke troppen. Kanskje vil utøverne som ikke har vært under kravet overraske i et mesterskap hvor mange av de store stjernene ikke to
 • Christian • 3 april 2016 14:29:19
  Hei!

  Er jeg den eneste som reagerer på dette uttaket?
  Det at Marte Løvberg, Markus Lie og Jørgen S. Bråthen var nære krav kan forstås. Men Ariel Braaten var hele 6 tideler fra kravet på en 100 meter. Sindri Jakobssen var dessuten over 2 SEKUNDER fra kravet i Stockholm i helgen. Det er argumentert for at Sindri og Susann Bjørnsen svømte fort på KORTBANE NM i mars. Er ikke EM i London på langbane?
  Dette argumentet burde vel da også gjelde for andre som viste god form på NM kortbane. Hva med Monica W. Johannessen? Hvorfor er ikke hun på listen? Som Sindri og Susann viste hun god langbane form tidligere i vår, og leverte gode resultater på NM.
  Og hvor på lista er Annika Winsnes? Hun har bedre personlig rekord enn Marte Løvberg på både 100 og 200 fri, men er IKKE tatt ut. Den av disse jentene som har svømt raskest 100 fri etter nyttår burde bli tatt ut på stafett? Eller er dette bare en fordel guttene får?
  Jeg stiller meg skeptisk til Petter Løvbergs vurdering. Her er det virkelig noe som ikke stemmer.


Nyhetsarkiv

Linker

-

Seneste kommentarer

Seneste nyheter