simma_logga_2017

Jefimova slipper ikke av kroken - ennå

Det internasjonale svømmeforbundet har opprettholdt suspensjonen av Julija Jefimova etter at ho testa positivt for Meldonium.

Det bekreftar dei i ei pressemelding.

Grunnen til at dei går ut med det i ei pressemelding er at det internasjonale antidopingbyrået WADA i forrige uke åpnet for at utøvere som testet positivt før 1. mars kan slippe av kroken, etersom man ikke vet hvor lenge stoffet blir i kroppen og at det var lov å bruke middelet frem til 31. desember. Det forutsetter at målingene av stoffet var små. FINA opprettholder suspensjonen til Jefimova har fått forklart seg til FINAs dopingpanel.

Jefimova har hevdet at hun sluttet å ta Meldonium i desember.

Den midlertidige suspensjonen betyr at Jefimova ikke kan delta i det russiske mesterskapet som starter snart. Hun kan imidlertid bli tatt ut til OL likevel, basert på resultat oppnådd før det russiske mesterskapet.

FINAs pressemelding:
Statement on Ms. Yulia Efimova (RUS)


Considering the provisional suspension imposed by FINA to swimmer Yulia Efimova (RUS) and the recent WADA recommendations on the use of Meldonium, the FINA Doping Panel decided to maintain the provisional suspension of this athlete, until a hearing of Ms Efimova is held by the FINA Doping Panel.

FINA will not make any further comments on this case, until a final decision is made by the FINA Doping Panel.

Kommenter gjerne:

Nyhetsarkiv

Linker

-

Seneste kommentarer

Seneste nyheter