simma_logga_2017

Superstjerner til BSF

Kosuke Hagino, Natsumi Hoshi og Katinka Hosszu. Alle er store stjerner som vil markere seg i OL i Rio - førstnevnte vil ta rotta på Michael Phelps.

Og de kommer til Bergen Swim Festival. Sjekk pressemelding.

Kosuke Hagino vil ta rotta på Phelps i Rio – men først skal han sett fyr på Bergen Swim Festival

Bergen Swim Festival i Alexander Dale Oen Arena 27.-29. mai får nok en gang besøk av noen av verdens fremste svømmere, to av dem verdensmestrer frå i fjor:«Jernkvinnen» Katinka Hosszu er blitt husvarm i Bergen og kommer nok en gang, men får selskap av de japanske superstjernene Natsumi Hoshi og Kosuke Hagino.

Alle disse er gullfavoritter under OL i Rio senere i sommer, men særlig Kosuke Hagino kan bli en av OLs store profiler. I alle fall om han lykkes med målet sitt.
Hagino kalles for «asiatiske Phelps» på grunn av sin enorme allsidighet, og at han har sine forser på mange av de samme øvelsene som tidenes mestvinnende olympier. Nå ønsker 21-åringen å sette en stopper for Phelps evige medaljesanking.

- Jeg vil vinne gull i Rio, og Phelps og Ryan Lochte blir min største konkurrenter. Jeg har sett opp til dem hele livet, og nå har jeg muligheten til å slå dem, sa Hagino etter det japanske mesterskapet, der han blant annet satte årsbeste i verden på 400 meter medley, en øvelse han som 17-åring tok OL-bronse på under OL i London.

Han har utviklet seg stort siden den gang, og har vært den mest allsidige svømmeren de to siste årene i verden, om man regner antall øvelser der man er i verdenstoppen. Hagino var topp sju i verden på fire øvelser i fjor: 200 og 400 meter medley og 200 og 400 meter fri. Japaneren gikk dessverre glipp av VM på grunn av en skade.

Det gjorde ikke landskvinnen Natsumi Hoshi. 26-åringen tok OL-bronse på 200 meter butterfly i London, men ble i VM i Kazan verdensmester på distansen og har årsbeste i verden på øvelsen i 2016. En virkelig stor OL-favoritt som sammen med Hagino vil bruke Bergen Swim Festival som oppladning til lekene.

Det vil også Katinka Hosszu som nok en gang kommer tilbake til BSF. Det er fjerde gang den ungarske verdensstjernen, som bruker å stille til start på de fleste øvelser og derfor kalles «Iron Lady», stiller i Bergen. Siden sist har hun satt verdensrekord på 200 meter medley, europarekord på 400 meter medley – og blitt verdensmester på begge distansene! Hosszu kommer rett fra EM som arrangeres uken i forkant av BSF – og bør derfor være i bra form.

I tillegg til disse stiller hele det norske seniorlandslaget, inkludert Henrik Christiansen, i det som blir hans nest siste stevne før OL i Rio. En viktig test før det braker løs i Brasil med andre ord. BSF er også siste sjanse for norske svømmere som har OL-ambisjoner å kvalifisere seg på norsk jord: Håpener er særlig Cecilie Waage Johannessen, Sverre Næss, Markus Lie og Sindri Thor Jakobsson.

I tillegg kommer mange andre på et høyt internasjonalt nivå.

Danmark sender svømmere fra talentprosjektet «The Great Danes», i tillegg til flere gode svømmere som stiller i klubbregi. Island sender profilene Eyglo Ósk Gustafsdottir og Hrafnhildur Luthersdottir. Fra Tsjekkia kommer VM- og EM-finalister: Barbora Zavadova, Jan Sefl, Martina Moravcikova, Pavel Janecek. Italienere er representert ved Marco Bellotti, som deltok i OL både i Beijing og London, samt superveteranen Massimiliano Rosolino (37) som ble olympisk mester allerede i år 2000 (Sydney).

Det blir med andre ord stjernespekket i Alexander Dale Oen Arena i slutten av mai!

Kommenter gjerne:

Nyhetsarkiv

Linker

-

Seneste kommentarer

Seneste nyheter