simma_logga_2017

Agnel svømmer 200 meter fri

Saken om Yannick Agnel som såg ut til å miste sjansen til å forsvare OL-gullet på 200 meter fri etter tredjeplass i det franske mesterskapet vakte oppsikt.

Agnel var ifølge videobildene tydelig i mål som nummer to, men måltavla og -dommarane stod på sitt: den regjerande olympiske meisteren blei nummer tre. Dermed var det Jordan Pothain som skulle få plassen i OL, dersom den franske olympiske komitéen bestemte seg for å gi han sjansen trass i at han var over det franske kravet.

No har imidlertid Pothain sagt frå seg plassen, og Agnel får muligheiten på 200-meteren. Det melder franske RMC Sport.

Saken minnar veldig om då Ian Thorpe før OL i 2004 falt i vatnet før start på 400 meter fri i det australske mesterskapet og blei diska. Thorpe fekk likevel stille i OL, etter at Craig Stevens trakk seg, etter det som seiast å ha vore eit voldsomt press fr åfolk med makt i svømme-Australia.

Forskjellen er vel at Agnel faktisk har gjort seg fortjent til plassen.

Kommenter gjerne:

Nyhetsarkiv

Linker

-

Seneste kommentarer

Seneste nyheter