simma_logga_2017

Leganger-Hansen tilbake som trener

OI Svømming offentliggjør torsdag at de har ansatt Stig Leganger-Hansen som ny elitetrener. Det betyr en retur til svømmetrenerjobben for Leganger-Hansen etter noen år borte fra idretten.

OI fortsetter dermed å styrke staben, kort tid etter at Hans Jacob Stoebner ble ansatt som sportssjef.

Suksesstrener Stig Leganger-Hansen har signert med Oslo klubben OI Svømming for å gjenskape nasjonale og internasjonale resultater i den ærverdige og historisk viktige klubben. Leganger-Hansen var Alexander Dale Oens viktigste støttespiller i sin vei mot internasjonale triumfer.

Stig Leganger-Hansen sin merittliste som trener er lang og innholdsrik:
Trener i Askøy Svømmeklubb 1994-2002
Trener i Vestkantsvømmerne og for Alexander Dale Oen 2000-2010
Trener i Bærumsvømmerne 2010-2012
5 svømmere i internasjonale semifinaler/finaler
Vært trener på 20 internasjonale mesterskap hvor 2 av disse var OL
10 internasjonale medaljer som trener
Årets trener i NSF 2004-2006-2007-2008-2010

Daglig Leder og Sportssjef i OI Svømming Hans Jacob Stoebner sier dette om signeringen: «Det finnes et lite knippe trenere i Norge som har trent internasjonale utøvere med suksess. Når man da i tillegg ser etter pedagogiske evner og individuelt fokus er det ikke så mange igjen. Å få signert Stig, som innehar ovennevnte egenskaper, er et signal til utøverne og klubbens medlemmer at vi mener alvor med vår satsing.»

Stig Leganger-Hansen sier dette om signeringen «Dette er en mulighet jeg ikke kunne si nei til. Jeg ser veldig fram til å komme tilbake til svømmemiljøet og få jobbe sammen med Hans Jacob i en klubb med høye ambisjoner. I samarbeid med resten av støtteapparatet i OI skal vi skape et prestasjonsmiljø som vil sette spor etter seg.»

Stig starter 14/8-2016

Kommenter gjerne:

Nyhetsarkiv

Linker

-

Seneste kommentarer

Seneste nyheter