simma_logga_2017

Duellenes aften + en rekord

Ja, kven vant egentlig 200 meter fri? FOTO: Mikael Ruud. Ja, kven vant egentlig 200 meter fri? FOTO: Mikael Ruud.

To øvingar avgjort med totalt tre hundredelers margin, i tilleggg til fleire andre der ingenting var sikkert før innslaget. Det blei ein spennande dag på tredje finalesekvensen.

Den einaste norske rekorden for funksjonsfriske på dag tre var det Bærumsvømmerne som stod for i siste øving med 8.16,16 på 4x200 meter fri. Tida var 2,48 sekunder raskare enn deira eigen rekord frå i fjor. Winsnes (2.00,71) - Stenseth (2.03,15) - Thompson Clausen (2.06,72) og Nyenget Løvberg (2.05,58) er dei nye rekordholdarane.

Tilbake til duellane - det begynte med det allerede på 400 meter medley. Sindri Thor Jakobsson la press på Henrik Christiansen med ein killer-butterfly og å holde unna på rygg. Mot slutten av brystsvømminga kom imidlertid Henrik sterkt, og på crawlsvømminga var det ingen tvil om kvar gullet skulle gå.

Det var litt meir av det på 200 meter fri litt seinare. Nok ein gong la ein bergensar press på Christiansen, denne gongen Markus Lie. Lie leda i 199 meter, men det hjelper lite når Christiansen avsluttar heilt utrulig bra. Han tok innslaget med fattige 1 hundredels margin. Sjå bildene for å sjå kor tett det var.

Ein anna bergensvømmar var også på feil side av hundredelane på 100 meter bryst. Sverre Næss avslutta sterkast, men det var akkurat litt for kort til at han kunne ta igjen Jørgen Scheie Bråthen heilt. 1.02,51 mot 1.02,53. 

Bergensvømmerne kunne imidlertid juble over å vinne ein tett duell då Næss og Lie saman med Tronvoll og Haarsaker vant byduellen mot BSC med 18 hundredels margin. Lie vant også 50 meter rygg enkelt og soleklart.

400 meter fri for jenter med eit par gode toppar i Marte Løvberg og Stine Lise Stenseth på henholdsvis 4.20,91 og 4.21,74. Løvberg eit hakk foran heile vegen.

Monica Waaage Johannessen gikk raskast ut på 100 meter butterfly, men gullduellen stod mellom to bærumsjenter på den avsluttande lengda. Også her lenge uavklart kven som skulle vinne, men 200-mester Emilie Nyenget Løvberg (1.00,71) out-toucha juniormester og gårsdagens juniorrekordsetter Elise Næss Olsen. (1.00,85)

OL-klare Susann Bjørnsen gjorde det ikkje spesielt spennande verken på 200 meter medley (2.19,19), eller 50 meter bryst (32,31) - begge deler på personlig rekord! Det er formbeskjed før OL!

For klubbstatistikk, juniorresulater og annet - sjekk her!

Henrik Christiansen tok gullet. FOTO: Mikal  Ruud.
Henrik Christiansen tok gullet. FOTO: Mikal Ruud.

Kommenter gjerne:

Nyhetsarkiv

Linker

-

Seneste kommentarer

Seneste nyheter