simma_logga_2017

Phelps blir flaggbærer

Team USA har offentliggjort kven som skal bære det amerikanske flagget på opningsseremonien fredag. I det som burde vere ein no-brainer er valget falt på tidenes mestvinnande olympier: Michael Phelps.

Spekulasjonane har gått om Phelps skal svømme 4x100 fri på lørdag, og etter ryktene skal han ha kome inn på laget, trass i at han ikkje var topp 6 på øvinga i det amerikanske uttaket (han stilte ikkje). Ei resultatliste frå ein intern time trial er lekke på twitter, og den viser at Phelps er god nok - om den stemmer.

Spørsmålet er kor heldig det er å gå (og stå) i ein opningsseremoni i mange timar dagen før konkurransen startar. Det australske svømmelaget kjem blant anna ikkje til å stille. For dei som ikkje svømmer dei første par dagane er det neppe noko problem. Pheilps er første svømmar som bærer det amerikanske flagget sidan Gary Hall i 1976.

Phelps er ikkje den einaste svømmaren som skal bære flagget. Frå før er det kjent at Federica Pellegrini bærer det italienske flagget, og at Ous Mellouli skal bære det tunisiske. For Forente arabiske emirater bærer den første kvinnelige svømmaren derifrå bære flagget: Nada el Bedwawi. Vahan Mkhitaryan (Armenia) og Stephanie Au (Hong Kong) som får den æra.

Kommenter gjerne:

Nyhetsarkiv

Linker

-

Seneste kommentarer

Seneste nyheter