simma_logga_2017

Finaler 4: 20, 21...

Det held fram med å renne inn gull for Michael Phelps - for ein konkurransemann han er.

Der Chad Le Clos og Laszlo Cseh svant hen under presset, så leverte Michael Phelps varene på 200 meter butterfly og sikra seg trona på øvinga som var hans varemerke opprinnelig (1.53,36).

Men det kunne fort ha ryke alt, for Masato Sakai var nær ein kjempesensasjon då han avslutta som skutt ut av ei kanon, og var berre fire hundredelar frå gullet, 1.53,40. Tamas Kenderesi tok bronsen (1.53,62), foran Chad Le Clos (1.5406).

Ein tårevåt Phelps tok i mot gull nummer 20, før han ikkje lenge etterpå ankra USAs 4x200 meter fri-lag heim til eit forventa gull der, for øvrig saman med Ryan Lochte, Conor Dwyer og Townley Haas. Storbritannia tok sølv, foran Japan - som er i ferd med å gjere eit virkelig godt OL.

21 olympiske gullmedaljer. Det er ufattelig.

200 meter fri for kvinner blei akkurat like spennande som vi kunne håpe på, og sjølv om det blei sølv på Sarah Sjöström var det ein fantastisk prestasjon av den svenske jenta på ny svensk reord (1.54,08). Duracell-kanina Ledecky inn til gull på 1.53,73, og bronse til Emma McKeon (1.54,92)

Det blei ingen verdsrekord på 200 meter medley, men det var gledelig å sjå Siobhan Marie O'Connor (2.06,88) såpass nære Katinka Hosszu (2.06,58) som satte olympisk rekord. O'Connor no den tredje beste svømmaren gjenn tidene på distansen, bak Hosszu og Kukors frå USA. Maya Di Rado tok bronsen (2.08,79).

Semifinaler:
100 meter fri, herrer:
Regjerande verdsmeister Ning Zetao utslått. Tittelforsvarar Nathan Adrian gjekk frå 16.plass i forsøket til 1. plass i semifinalen, mens Kyle Chalmers satte juniorverdsrekord to gongar: den lyder no på 47,88. Ganske open finale i morgon.

200 meter bryst, herrer: Ippei Watanabe berre to tidelar frå verdsrekorden. Skal vi endelig få sjå nokon virkelig teste grensene her? Marko Koch på ytterbane i morgon. Alle åtte til finale under 1,20 sekunder frå verdsrekorden! Erik Persson med svensk rekord, men utslått (2.10,12).

200 meter butterfly, kvinner: Vidopen finale også dette. Groves, Belmonte Garcia, Hoshi... Eller kanskje kinesisk?

PS: Susann Bjørnsens 100 meter fri onsdag kan de sjå på TV 2 frå kl. 18.

Kommenter gjerne:

Nyhetsarkiv

Linker

-

Seneste kommentarer

Seneste nyheter