simma_logga_2017

Forsøk 7: Henrik til finale, Susann med norsk rekord

For en norsk jubeldag det ble på den siste forsøksekvensen i OL.  Susann Bjørnsen satte ein strålande ny norsk rekord på 50 meter fri, mens Henrik Christiansen tok seg vidare til finale på 1500-meteren.

Susann var først i aksjon med strålande 25,05 på 50 meter fri. Sjølv om ho ikkje var den som reagerte raskast i startstupet, var Susann heilt fram når svømmarane kom opp igjen, og måte ho avslutta løpet på er bedre enn kva ho klarte i EM i London - dermed blei sluttida også 17 hundredelar bedre. 

Det holdt til 24. plass i tidenes sterkaste sprintfelt, men for eit OL Susann har gjort!

Henrik Christiansen leverte eit meget bra løp på 1500 meter fri, sjølv om han blei dyktig sliten på slutten. Han beit tenna sammen og kjempa seg inn på 14.55,40, 1,63 sekunder over hans eigen personlige rekord. Det ga sjetteplass i det sterke første heatet, der han blant anna slo regjerande olympisk mester Sun Yang (oppga sjukdom som grunn.)

Det trudde dei fleste, meg sjølv, Aleksander Hetland hos NRK, og trenarane på plass i Rio at ikkje skulle holde, men det viste seg altså at det gjorde. For i andre heat var det berre Gregorio Paltrinieri og Connor Jaeger som leverte på toppnivå. 

Det blei ulidelig spennande, for Jack McLoughlin avslutta sterkt, men var til slutt 6 tidelar for seint ute - dermed kunne både Henrik og resten av Norge slippe jubelen i taket.

Ein sterk snuoperasjon av Henrik, som ikkje fekk ein ideell start på OL. Dei første 800 i dag viste ein guts og ein vilje til å satse som fordrar sjølvtillit. Han var ikkje den einaste som blei sliten.

Finalen går litt over 03.00 natt til søndag. Du ser den på TV 2!(spre ordet).
 

Kommenter gjerne:

Nyhetsarkiv

Linker

-

Seneste kommentarer

Seneste nyheter