simma_logga_2017

Waage Johannessen gir ut bok

FOTO: Øyvind Thorsen/http://lsvk.zenfolio.com FOTO: Øyvind Thorsen/http://lsvk.zenfolio.com

Toppsvømmer Monica Waage Johannessen har gitt ut bok.

Tidligere norsk rekordholder Waage Johannessen, med flere sesonger og internasjonale mesterskap med det norske landslaget, har skrevet "Tyskertøsene" som kommer ut på Vormedal Forlag. Waage Johannessen har studert historie, og har spesialisert seg på dette temaet.

Dette skriver forlaget om boken:
"Boka tar for seg et dystert og lite kjent kapittel i norsk krigshistorie. Norske kvinner som hadde forhold til tyske soldater under okkupasjonen ble på folkemunne kalt for «tyskertøser». Etter frigjøringen i mai 1945 gikk disse kvinnene en vanskelig tid i møte. Hvilken rolle norske myndigheter hadde i behandlingen av tyskerjenter etter krigen, har lenge vært uklart. Deler av kildematerialet i denne boken har aldri blitt brukt tidligere, og vitner om sterke handlinger. Boken tar også for seg den høyaktuelle debatten hvorvidt norske myndigheter bør gi en offentlig unnskyldning til kvinner som giftet seg med tyske soldater."

Boken har en utsalgspris på 299 kroner.

Vi gratulerer Waage Johannessen med bokdebuten!

Kommenter gjerne:

Nyhetsarkiv

Linker

-

Seneste kommentarer

Seneste nyheter