simma_logga_2017

15 OL-svømmere til Nordsjøstevnet

Hele 15 OL-svømmere deltar under Nordsjøstevnet i Stavanger. Blant disse finner man selvsagt Henrik Christiansen og Susann Bjørnsen, mens Luca Dotto, europeisk mester på 100m fri, fronter en sterk italiensk kontingent.

Det er arrangøren som melder dette i en pressemelding tirsdag.

Henrik Christiansen skal teste formen for første gang siden OL-finalen på 1500m fri, og han får bra matching av det færøyske fenomenet Pál Joensen. Han og resten av landslaget er nettopp returnert fra en høydetreningssamling i Sierra Nevada, så det skal bli interessant å se hvor landet ligger en måneds tid før VM kortbane.

De mest kjente til start er nok disse:
Henrik Christiansen, Susann Bjørnsen, Pál Joensen, Luca Dotto, Michele Santucci, Marco Bellotti, Margherita Panziera, Franziska Hentke, Florian Wellbrock,  Robert Glinta.

Stevnet starter fredag, og du kan følge det og se webstreaming her.

Les hele pressemeldingen:

Tradisjonsrike Nordsjøstevne arrangeres til helgen for 43. gang med ikke mindre enn 15 svømmere rett fra de olympiske leker i Rio. Stavanger Svømmehall er kjent for å være ett av de raskeste kortbanebassengene i Nord- Europa og mange europeiske toppsvømmere bruker Nordsjøstevnet som en siste mulighet enten for å kvalifisere for eller som oppkjøring til VM i svømming som arrangeres i Windsor, Canada 6.-11. Desember
 
Det norske landslaget med OL finalist og EM medaljør Henrik Christiansen i spissen skal til helgen møte landsslagsutøvere fra en rekke store europeiske svømmenasjoner. Italia stiller med den sterkeste troppen med årets europamester på 100 fri, Luca Dotto i spissen. Italia har med seg en meget erfaren tropp med en rekke topputøvere, Marco Bellotti og Michele Santucci har begge representert Italia i de 3 siste OL (Bejing -08, London-12 og Rio -16).
 
Henrik Christiansen, som er den største norske svømmeprofilen på mange år, skal i ilden flere ganger under årets stevne. På spesialdistansen 1500 fri vil han blant annet få bryne seg på Pàl Joenssen fra Færøyene som har en håndfull internasjonale medaljer på distansen. Henrik er norsk favoritt til den prestisjetunge sammenlagt premien.
 
Susann Bjørnsen var sammen med Henrik Christiansen Norges representanter under årets OL i Rio hvor hun satte ny Norsk rekord på 50m fri. Under årets Nordsjøstevne vil hun få sterk konkurranse om prisen for stevnet beste kvinnelige utøver fra bl.a Nina Kost fra Tyskland, som ble Nordsjøstevnets nest beste kvinnelige utøver i fjor.
    
Rogalands største lokale forhåpninger legges på 17 år gamle Truls Wigdel fra Madla Svømmeklubb. Truls er som en av 4 forhåndsuttatt til årets senior VM i Canada i desember og er favoritt til å bli stevnets beste Juniorsvømmer. Vi håper også at Erik Årsland Gidskehaug fra Madla Svømmeklubb skal kunne få benytte den gode konkurransen til å nærme seg sine tidligere bestenoteringer og kjempe om landslagsplass og deltakelse på det norske laget til VM.
 
Stevneleder Christin Svensen er svært fornøyd med at Norsjøstevnet igjen tiltrekker seg en rekke internasjonale toppsvømmere til å kjempe mot hele det norske landslaget og ser frem til svømmefest i tre dager til ende. Publikum bør kjenne sin besøkelsestid, her kan en oppleve en av verdens største idretter på internasjonalt toppnivå.
 
Landslagssjef Petter Løvberg gleder seg til å komme til Nordsjøstevnet for å se Norgeseliten kjempe mot europeiske elitesvømmere. Stevnet er også siste mulighet for de norske som ikke er forhåndsuttatt til VM til å kjempe om en tur til Canada i desember. Mange vil også benytte stevnet som en siste mulighet for kvalifisering til Jr. NM og Landslagsplasser.

Kommenter gjerne:

Nyhetsarkiv

Linker

-

Seneste kommentarer

Seneste nyheter