simma_logga_2017

Juniorrekord av Marte Løvberg

Finalesekvensen på junior-NM såg to nye norske juniorrekorder kome til verda.

Marte Løvberg opna Lambertseters 4x200m fri med 1.58,84 på førsteetappen. Det var elleve hundredelar bedre enn hennar gamle norske juniorrekord. Det la også grunnlaget for at Lambertseter vant stafetten. Løvberg markerte seg også med fine 4.10 på 400 meter fri.

Men det var på 4x50 meter medley at Lambertseter-jentene satte juniorrekord. 1.53,48 i en stafett der også Bærumsvømmerne var under den gamle rekorden.

Tomoe Zenimoto Hvas satte juniorrekord i forsøket (UM-finalen), og var svært nære to gongar i finalesekvensen. Først med 1.58,91 på 200 meter medley, 15 hundredelar over Rasmus Skjærpe juniorrekord. På 50 meter butterfly blei det 24,09 i juniorfinalen, etter 24,02 i forsøket. Det tilskriver vi på meir bølger med større gutar i hetet.

Det blei ytterlegare ein norsk rekord for funksjonshemma i finalen: Adam Ismael Wenham med 31,30 på 50 meter bryst. Også skundar vi oss å legge til at Marte Heggertveit på vei til 400-rekorden vi omtalte tidlegare torsdag også sette norsk rekord ved passering 200 meter.

Alle norske mestrar og resultater finner du på livetiming.no.

Kommenter gjerne:

Nyhetsarkiv

Linker

-

Seneste kommentarer

Seneste nyheter