simma_logga_2017

BSF uten landslaget

Bergen Swim Festival 2017 går uten landslaget, skriver BT (bak betaling). Stevnet er lagt til 5.-7. mai da landslaget er på høydetreningsleir i Sierra Nevada.

Ifølge landslagssjef Petter Løvberg ga de arrangøren beskjed om hvilke helger som passet for dem allerede i april i fjor - og at VM-forberedelsene må gå foran.

– Høydesamlingen har vært planlagt i lang tid, og vi gitt dem flere alternativer til helger som hadde passet bedre. Hvis det var viktig for dem å få med Henrik Christiansen og Markus Lie, så hadde de muligheten til å bytte helg, sier landslagssjefen til avisen.

Arrangørene mener imidlertid at landslaget burde vært mer fleksibelt, og peker på at flere andre som deltar i VM skal svømme BSF. De prøver å bygge et internasjonalt stevne, og er derfor avhengig av internasjonal deltagelse.

– Vi er avhengige av å legge arrangementet til en dato som passer godt inn i den internasjonale terminlisten. Vi fikk tilbakemeldinger fra internasjonale klubber og svømmere som vi ønsket å ha med i stevnet, og satte en dato som var best for oss, sier stevneleder Rolf Godø.

– Dette ble kommunisert til Løvberg og Svømmeforbundet tidlig, men de ønsket ikke å endre på sitt opplegg. Det synes vi er trist, legger han til.

Begge parter beklager situasjonen og håper å komme til en bedre løsning neste år - ikke minst for svømmernes del.
 

– Jeg har svømt i Bergen Swim Festival helt siden starten, så det er trist at jeg ikke får delta i år. Det er et veldig kjekt stevne, men jeg er nødt til å prioritere mine egne mål, sier Markus Lie til BT.

– Og da må jeg følge landslagets plan. Høydesamlingen er viktig, sier han.

Kommenter gjerne:

Nyhetsarkiv

Linker

-

Seneste kommentarer

Seneste nyheter