simma_logga_2017

Jan Hansen er gått bort

- En trenerlegende er gått bort. Jan Hansen var en fantastisk svømmetrener. Han var bedre da han var 75 år gammel enn da han var 40, sier Kai Henning Melberg om Jan Hansen fra Halden.

Vi gjengir her Melbergs minneord til treneren.

Til minne om Jan Hansen

Fra alle dine svømmere og hele Haldens SvømmeklubJan Hansen var en fantastisk dyktig svømmetrener, en god venn og en lojal kollega for alle oss i Haldens Svømmeklub. Helt til det siste var han med oss gjennom Facebook-meldinger og Livetiming, hvor han fulgte med som en hauk. Han ga tips, råd og tilbakemeldinger som alltid hjalp oss å bli bedre. Det vil vi alle takke Jan for - og det har vi også takket ham for mange ganger før han gikk bort, så vi håper at han forlot oss vel vitende om vår takknemlighet. Resultatene Jan skapte er noe som aldri vil bli glemt. Norske mestere, juniormestere, landslagssvømmere, OL deltaker, danske mestere, kretsmestere, klubbmestere og massevis av breddesvømmere som har fått et bedre grunnlag i livet er alle takknemlige for alt Jan ga.

Hva var det som var så unikt med Jan? Det kan oppsummeres i hans filosofi, som han selv uttrykte slik: “En svømmetrener må bli kjent med svømmerne sine. Alle er spesielle.” Det var her Jan skilte seg ut. Han skreddersydde tilbakemeldinger basert på hvilken svømmer han snakket med. Han var flink til å gi ros når det var på sin plass, men han kunne også være streng når det var nødvendig. Svømming er en tøff sport som krever mye trening, sterk innsats og mye mental styrke. Det visste Jan meget godt, og derfor forberedte han sine svømmere på dette ved å sørge for at hver trening ble gjennomført med fokus og profesjonalitet.


En annen ting som var unikt med Jan, var at han utviklet seg som svømmetrener gjennom hele livet. Han fulgte alltid med på det siste innen treningsprinsipper, nyvinninger, teknikkendringer og hva som var viktig å fokusere på. Når samfunnet og svømming endret seg, endret Jan seg i takt. Dermed var han en enda bedre trener på 2000-tallet enn han var på 70-, 80- og 90- tallet fordi han fikk mer erfaring.

Jan var også opptatt av lagånd og samspill. Selv om alle hans svømmere ifølge ham selv var spesielle, var han svært opptatt av stafetter og at ingen svømmere skulle være større enn klubben og laget. Primadonnanykker var ikke akseptert. Fordeler for de som hadde talent var heller ikke aktuelt. Jan hadde ikke særlig respekt for talent. Det var innsatsvilje, motivasjon og iver etter å bli bedre, som imponerte ham daglig.
Med Jan har et orakel innen svømming gått fra oss. Han er og vil i lang tid bli dypt savnet og husket som den utrolige mannen han på alle måter var. For mange av oss var han som en reservefar og god venn i tillegg til en dyktig trener.

Alle vi i Haldens Svømmeklub vil takke Jan for alt han har gitt oss. Takk for alle de harde timene i bassenget. Takk for god helse, fysisk og mental styrke, selvtillit, humør, latter og fantastisk fine turer i inn- og utland.

Hilsen alle dine svømmere, kollegaer og venner i Haldens Svømmeklub.
Hvil i fred Jan

Kommenter gjerne:

Nyhetsarkiv

Linker

-

Seneste kommentarer

Seneste nyheter