simma_logga_2017

Hammer tidenes raskeste norske mann i vann

Martin Hammer. FOTO: Kjell-Eirik Irgens Henanger. Martin Hammer. FOTO: Kjell-Eirik Irgens Henanger.
Martin Hammer var nær flere ganger i løpet av helgen og på det siste forsøket lykkes han med å svømme 50 meter fri på 21,87. Det er norsk rekord med to hundredelar, og sletter med det Simmas Sander Smørdals gamle rekord på 21,89 - på tide! ;)

Med det har Tampa/Kongstensvømmeren lagt beslag på både kort- og langbanerekorden på 50 meter fri. Hammer stod for rekorden på 4x50 meter fri-stafetten på siste dag av NM, og der satte også Lambertseter rekord på selve stafetten med 1.29,74.

Malene Rypestøl imponerte også kolossalt då ho svømt juniorrekorden på 50 meter rygg ned under 28 sekunder med 27,85. Den gamle rekorden tilhørte Elise Næss Olsen på 28,21.

Den siste dagen ga oss mange fine finaler. BSC var bare hundredeler bak den norske rekorden på kvinnenes 4x50 meter fri, Henrik Christiansen vant 400 meter medley i overlegen stil, men måtte strekke våpen mot Markus Lie på 200 meter fri. Lie vant også 50 meter rygg.

Susann Bjørnsen vant en spennende duell mot Ingalill Urrang Naustvik på 100 meter bryst, men det var bare blåbær mot det som ventet i herrefinalen: Tre svømmere fra 1.00,01 til 1.00,08 - Christoffer Tofte Haarsaker foran Lambertseter-duoen Bovey/ScheieBråthen.

Astrid Julie Halvorsen vant 400 meter medley for kvinnene, mens det på 100 meter butterfly ble hjemmeseier med Cecilie Waage Johannnesen. BSC tok også guttas butterfly med Sander Sivertsen i tett kamp med Niksja Stojkovski.

I tillegg fikk vi disse norske rekordene for funksjonshemmede:
100m b.fly gutter – S14, Adam Ismael Wenham, Tromsø SK 1.05,32
200m fri gutter – S9, Kristoffer Voldengen Hansen, Gjøvik SK 2.14,75
100m bryst gutter – SB14, Adam Ismael Wenham, Tromsø SK 1.08,37

Henrik Christiansen (800 meter fri) og Susann Bjørnsen (50 meter fri) stod for stevnets beste prestasjoner. I Klubbkampen vant Lambertseter på poeng, BSC i antall gull.

All denne statistikken finner dere her.

Kommenter gjerne:

Nyhetsarkiv

Linker

-

Seneste kommentarer

Seneste nyheter