simma_logga_2017

Røsland tilbake til Hamar

Øyvind Røsland returnerer til Norge og til gamleklubben Hamar. Det offentliggjorde klubben mandag. Røsland forlater med det jobben som sjeftrener i Hovedstadens Svømmeklub som han har hatt siden 2014.

Også konen Kristine, som også har jobbet i samme klubb, har fått jobb i HIL Svømming. 

- Vi tar valget å flytte hjem til Norge fordi Lydia starter på skolen og neste år starter Lucas på skolen, samtidig som våre husverter her i Danmark kommer hjem etter 3 år i USA. Om vi likevel skulle flytte måtte vi vurdere noen framtidsplaner for oss og ungene. Jeg tenker det blir vanskeligere om ett, fem eller ti år å komme oss noe sted. På samme tid som vi vurderer alt dette, kommer en "søt" liten sms fra Hamar om vi kunne tenke oss å komme "hjem" Det ble etterhvert et reelt alternativ. Både Kristine og jeg har fått jobb i Hamar samt at jeg har noen engasjementer på Wang videregående skole (Svømming og Basis). Blir topp det tenker jeg, sier Røsland til Simma.

Sportslig sett ville han gjerne fortsette i Hovedstaden der utviklingen har vært eksplosiv, men hensynet til familien og barna veier tyngst. 

- Det blir fint å komme til Norge, men har trivdes sinnsykt godt her og det ble litt i tidligste laget. Noen ganger linjer ting seg opp på en helt merkelig måte, sier Røsland.

- Jeg er i hvertfall meget stolt over å ha satt strukturen i Hovedstaden nå og bygget opp Danmarks sterkeste klubb i årgangsklassene, det blir bra for framtiden her i klubben! Vi er desidert den sterkeste årgangsklubben i landet.

Hovedstaden skriver at de forstår familien Røslands avgjørelse, og er glad for at de skal fortsette samarbeidet ut sesongen.

- Det er ikke tiden for farvel og takketaler ennå. Arbeidet fortsetter for dem begge i flere måneder, men klubben er svært takknemlig for at de har gitt en god tidsfrist til å etablere et annet set-up. 

Olaf Wildeboer overtar jobben som sjeftrener.

Før han reiste til Danmark var Røsland hovedtrener i Madla etter at han kom fra nettopp Hamar. Han har også hatt ansvaret i Haugesund og Kristiansund.

Kommenter gjerne:

Nyhetsarkiv

Linker

-

Seneste kommentarer

Seneste nyheter