simma_logga_2017

Kongepokaler til Henrik og Susann

Henrik Christiansen. Foto: Øyvind Thorsen/http://lsvk.zenfolio.com Henrik Christiansen. Foto: Øyvind Thorsen/http://lsvk.zenfolio.com
NM i  Trondheim er over - og kongepokalene gikk til Susann Bjørnsen og Henrik Christiansen. Bjørnsen for sin 50 meter fri, og Christiansen for sin 1500 meter fri. Begge to viste at dei er godt i rute til VM om to vekers tid, no gjenstår finpusset.

Den siste dagen fekk vi ein norsk senior- og juniorrekord av Ingeborg Vassbakk Løyning på 200 meter rygg (2.15,25) og ein rekord for funksjonshemma med Fredrik Solberg med 27,03 i S9-klassa på 50 meter fri.

SLik var finalane siste dag:

200 meter rygg, kvinner:
Ingeborg Vassbakk Løyning var nær norsk juniorrekord på 200 meter rygg i forsøket. I finalen ville ho så uendelig mykje meir. Ho var i ei klasse for seg, og svømte seg inn til 2.15,25 - norsk seniorrekord! Det var godt under Ingvild Snildals tidligere rekord med 2.16,14 og ei knusing av Veronica Orheim Bjørlykkes juniorrekord (2.17,2). Astrid Julie Halvorsen nummer to på fine 2.18,49. Melina Holtan bronse på 2.21,50.

50 meter fri, herrer:
Håkon Wulf Haugen (23,04) inn til gullet  i eit veldig jevnt finaleheat, BSCs første gull i mesterskapet. Christian Tronvoll tok sølvet på 23,17 - ett hundredel foran Niksja Stojkovski.

Fredrik Solberg satte nok ein norsk rekord i klassa for funksjonshemmede med 27,03.

100 meter fri, kvinner:
En god prestasjon av Susann Bjørnsen - 55,61, berre 26 hundredeler over hennes eigne norske rekord. Bjørnsen i føringa fra start til mål. Kaia Celine Hylland prøvde å følge første 50, men det fikk drammensjenta kjenne. Marte Løvberg  avsluttet sterkt og svømte inn til sølvet på 56,29 - berre 17 hundredeler over den norske juniorrekorden. Hylland bronse på 57,31.

200 meter butterfly, herrer:
Utan Tomoe Zenimoto Hvas med på denne øvinga ein vidopen finale. Jakob Bernstein åpna knallhardt i jakt på sitt første seniormesterskap, men speaker Frank Pedersen advarte mot at det kunne smelle som på nyttårsaften - og det gjorde det. Ved siste vending hadde Bernstein 2,35 sekunder ned til seige Patrick Toth. Det var ikkje nok for Bernstein som stod veldig stille siste ti meterane. I mål skilte det åtte hundredeler i favør av Toth(!).  Bronse til Ole-Mikal Fløgstad (2.07,22).

200 meter bryst, kvinner:
Tre relativt greie medaljer til slutt. Ingalilll Urrang Naustvik var raskast første 50, men allerede til andre 50 hadde dei tre som skulle ta medaljane utkrystallisert seg. Stina Kajsa Colleou einaste under 2.30 på fin personlig rekord 2.28,70. Juniormester Silje Mikkelborg inn på 2.31,40, mens Eva Kummen tok bronsen på 2.34,81.

100 meter rygg, herrer:
Ein duell mellom Markus Lie og Tomoe Zenimoto Hvas venta, men her var det i realiteten aldri tvil - sjølv om også Tomoe svømte ned tida si frå forsøket. Lie tar gullet på 55,93 - eit sekund foran Zenimoto Hvas 56,93. Dei to i ei klasse for seg, bronse til Martin Ross Hemminghyth (59,20), som den einaste andre under minuttet.

50 meter butterfly, kvinner:
Så tok ho denne også, Susann Bjørnsen. Startstupet ga ho eit forsprang ho aldri ga frå seg med superkreftene. 27,04 - gull 13 hundredeler foran Elise Næss Olsen. Emilie Nyenget Løvberg tok bronsen på 27,60.

800 meter fri, herrer:
Ei grei gjennomkjøring for Henrik Christiansen som aldri gjorde eit reelt rekordforsøk her - enkelt gull på  7.54,87. Sølvet til Erik Gidskehaug på 8.14,29. Ein tett duell om bronsemedaljen - Halvor Arne Borgstrøm kneip den, to hundredeler foran Patrick Toth. Han kan imidlertid trøste seg med juniorgull.

1500 meter fri, kvinner:
Maria Storstein har vore langdistansedronninga under NM i Trondheim, og 1500-meteren var intet unntak - soleklar og enkel seier.  17.12,61 er noko å bygge på. Eit sekund pr. 100 så er ein nede på Elin Slaatmos juniorrekordtid. Rein Rogalands-dominans - sølv til Eline Vik, 17.35,33 - bronse til Martin Hallberg, 17.38,45.

4x100 meter medley, herrer:
NM avsluttast alltid med trøkk med 4x100 meter medley. Bergensvømmerne i ledelsen etter rygg- og brystsvømmingsetappen, 0,3 sekunder foran Lambertseter. Oslo-klubben var i føringa etter butterfly, 1,4 meter foran Bergensvømmerne, men Bærumsvømmerne og Niksja Stojkovski kom jagende bak Fridtjov Mørk og Christan Tronvoll. Tronvoll hadde ledelsen til det var 15 meter igjen, men Stojkovski holdt unna. 3.45,93 holdt til gull for Bærumsvømmerne foran Bergensvømmerne 3.46,14 og Lambertseter 3.46,67.

Kommenter gjerne:

Nyhetsarkiv

Linker

-

Seneste kommentarer

Seneste nyheter