simma_logga_2017

VM for funksjonshemma utsatt

På grunn av det katastrofale jordskjelvet i Mexico er VM i svømming for funksjonshemma utsatt.  VM skulle ha starta 30. september, men no er det usikkert når, og om, det i det heile tatt vil bli arrangert. Det skriver IPC.

Hundrevis har omkome  i jordskjelvet, som i tillegg har ført til store materielle skader. VM-bassenget har tilsynelatande berre pådratt seg mindre skader, men treng ein full strukturell sjekk - i tillegg til at fasilitetane og infrastrukturen rundt mesterskapet har pådratt seg større skader.

VM i vektløfting for funksjonshemma skulle også vore avholdt i same tidsrom, men er også det blitt utsatt. Alle utøvarane som hadde ankome Mexico er heldigvis trygge.

Det er første gang IPC utsetter et mesterskap.

- Eg veit at utsettelsen av begge mesterskap vil være skuffende nyheter til alle utøvarane som skulle delta, men dette er unike omstendigheter, og ganske enkelt det riktige å gjere akkurat nå, sier IPC-president Andrew Parsons.

- Vår umiddelbare prioritert er no å jobbe med lagene som er i Mexico City for å sikre oss at dei kjem seg trygt heim. Deretter vil vi vurdere om vi kan reorganisere dette mesterskapet til Mexico City eller andre alternativ.

Kommenter gjerne:

Nyhetsarkiv

Linker

-

Seneste kommentarer

Seneste nyheter