simma_logga_2017

Internasjonale profiler til Nordsjø

Pressemelding fra Nordsjøstevnet:
Norges eldste Internasjonale svømmestevne, North Sea Swim Meet (Nordsjøstevnet) arrangeres til helgen i Kristiansands storstue Aquarama.

Over 500 svømmere fra 10 nasjoner gjør seg klar til å stupe i vannet når det prestisjetunge stevnet for første gang flyttes fra Stavanger til Kristiansand. Stevnet arrangeres i år for 44. gang og har opp gjennom årene tatt imot mange internasjonale stjerner. I år er det siste mulighet for Nordmenn, og sikkert andre, til å kvalifisere seg til EM på kortbane som arrangeres i København 13.-17. desember.

I tillegg til det norske landslaget med Henrik Christiansen i spissen deltar også landslag fra Italia, Sveits, Romania og Nederland i tillegg til utøvere fra hele 85 klubber fra inn og utland.
 
I kvinneklassen er Franziska Hentke, sølvmedaljør på 200m butterfly fra sommerens VM i svømming i Budapest og Fanny Lecluse, Europamester på 200 bryst i 2015, favoritter til å kjempe om årets bestemannspremie. Norges fremste kvinnelige svømmer de siste årene Susann Bjørnsen vil også gjøre det hun kan for å sikre seg utmerkelsen som stevnets beste kvinnelige svømmer. Alle disse tre deltok under OL i Rio sammen med flere andre av årets NSSM utøvere.
 
På herresiden vil vår egen langdistansekonge Henrik Christiansen utfordres av Tysklands Florian Wellbrock i kamp om bestemannspremien. De utfordres av ett kobbel meget erfarne herrer med bred internasjonal mesterskapserfaring, Marco Belotti, Italia, Joeri Verlinden, Nederland og Ari-Pekka Liukkonen, Finland nærmer seg alle 3 de 30 og utfordres blant annet av stevnets eldste internasjonale utøver Nelson Silva (31), Brasil. Nelson kommer direkte fra pallplasseringer og personlige rekorder i World Cup, og etter å ha ladet opp i Stavanger den siste uken satser han på fortsatt fremgang.
 
Våre beste HC svømmere vil også benytte NSSM som en siste oppkjøring mot årets VM som arrangeres i Mexico i begynnelsen av desember. Andreas Bjørnstad kommer med mål om å forbedre sine egen verdensrekord på 1500 fri, mens Sarah Louise Rung kommer for å få verdifull konkurransetrening og å gi Andreas kamp om premien for beste HC prestasjon.
 
Forsøk starter daglig 3.-5 November kl 09.00 med finaler fra kl 17 fredag /lørdag og fra kl 16 søndag.

Stevnet kan følges via livetiming. Der finner du også streaming.

Kommenter gjerne:

Nyhetsarkiv

Linker

-

Seneste kommentarer

Seneste nyheter