simma_logga_2017

Flere rekorder

Torsdagens finaler – Oppsummering.

Høydepunkt: Tomoe Zenimoto Hvas' norske juniorrekord på 200 meter rygg - 1.55,39.

Bærumsvømmernes stafettjenter satte også norsk juniorrekord, mens Håvard Strand Brustad satte norsk rekord for funksjonshemmede.

 
4x50 medley – damer

 
Kveldens finale startet likså greit med en ny norsk juniorrekord for Bærumsjentene med tiden 1.52,35. Vinnerlaget besto av Ingeborg Vassbakk Løyning, Stine Ohmdal Petersen, Hedda Øritsland og Kristine Bjellvåg Braathen. Lambertseter og OI tok hhv sølvet og bronsen.
 
800 fri – herrer

 
Patrick Toth tok fra starten en knepen ledelse, og ga den aldri fra seg. Vinnertiden  ble 8.08,28 hvor Sondre Saltnes Urdal fulgte to sekunder bak. Den største overraskelsen  på denne øvelsen var nok 2003-gutten Jon Jøntvedt som perser med 18 sekunder, og vinner UM-klassen på sterke 8.12,32 og sikrer seg i samme slenget bronsen på juniorsiden.
 
400 fri – damer
 
Forhåndsfavoritten Marte Løvberg tok denne som ventet hjem med tiden 4.13,69. Sølvet gikk til Malene Rypestøl mens bronsen ble etter en intens avslutning tildelt Camilla Rimmereide knepent foran Maria Storstein.
 
50 bryst – herrer

 
I første øvelse for de funksjonshemmede ble det norsk rekord for Håvard Strand Brustad med 34,22 i klassen SB9. 2004-gutten Gabriel Steen tok sølvet.
 
For de funksjonsfriske var det utrolig jevnt. Faktisk så jevnt at gullet ble delt mellom Alexander Kopland Borsheim og Nicholas Lia. Vinnertiden ble 28,36, og bronsen gikk til Bengt Vang med 28,45.
 
50 rygg – damer
 
Tre svømmere viste tidlig frem hvem som skulle ta medaljene, men valørene ble ikke avgjort før siste armtak. Ingeborg Vassbakk Løyning vant med 28,07 foran Hedda Øritsland (28,33) og Malene Rypestøl (28,36). For de funksjonshemmede ble det en relativ klar seier til Marte Heggertveit foran Wilma Norenberg Johansen.
 
200 medley- herrer
 

Patrick Toth tok sin andre seier for kvelden da han svømte inn til 2.03,82 og sikret seieren med relativ god kontroll. Bak ham ble det utkjempet en duell som endte med uavgjort og delt sølv mellom Mats Andersen og Simen Vik på tiden 2.05,63.
 
100 fly - damer
 
Tre jenter kjempet til siste slutt om seieren, men det var Hedda Øritsland som tok det lengste strået med 1.00,24. Jenny Halden (1.00,53) og Ingeborg Vassbakk Løyning (1.00,65) fulgte like etter.

200 rygg – herrer
 
Tomoe Zenimoto Hvas gikk kontrollert men hurtig ut på den lengste ryggøvelsen. Til 150m lå han like bak Armin sin juniorrekord, og med en sterk siste 50m ble juniorrekorden sikret med 1.55,39. Kun to tideler raskere så hadde Lavrans sin seniorrekord og blitt slettet. Dennis Aateigen og Andre Gregussen tok de påfølgende plassene.
 
200 bryst – damer
 
Silje Mikkelborg vant øvelsen komfortabelt med 2.28,01. Eva Kummen sikret like komfortabelt sølvet med 2.31,23 mens Helene Baxter hentet bronsen på 2.34,19
 
50 fly – herrer
 
Forhåpningene var lagt for nok en rekord for Tomoe etter morgenøktens rekord, men det ble nok for tøft like etter 200 rygg selv for vår nye komet. Vinnertiden er uansett sterk og suveren med nesten ett sekund ned til nestemann. Tomoe vinner på 23,88, hvor Truls Wigdel (24,76) tar sølvet og Nicholas Lia tar bronsen (24,90).
 
4x200 fri – damer
 
Denne gangen var det Lambertseter som kunne ta innersvingen på Bærumsvømmerne med 8.20,80 mot 8.23,74. Karmøy utvikler stadig nye svømmere, og hevder seg nå på den lengste stafetten med 8.30,15
 
4x100 fri – herrer
 
Stor stemning da hjemmehåpene slo til! Det var ingen lag som klarte å skille seg kraftig ut på de første tre etappene, og det var veldig åpent hvordan dette skulle gå. Magnus Haga løftet Bergensvømmerne opp fra en femteplass til hva som så ut til å bli seier til det var 10 meter igjen, men da tok hjemmefavorittene med Dennis Aateigen som anker innspurten og hentet gullet for Team Sør. Vinnertiden ble 3.27,80 foran sølvlaget Bergensvømmerne sin 3.27,99. OI kapret bronsen foran Madla som måtte nøye seg med en fjerdeplass.

Etiketter: svømming junior-nm

Kommenter gjerne:

Nyhetsarkiv

Linker

-

Seneste kommentarer

Seneste nyheter