simma_logga_2017

Oppsummering dag 2 - forsøk

Henrik Christiansen etter bronseløpet. Foto: Bo Hulten Henrik Christiansen etter bronseløpet. Foto: Bo Hulten

11 av våre norske svømmerne skal svømme forsøk i dag, og vi ser spent frem til 4x50 mix stafett - hvem aner hvordan det kan gå? Følg denne saken som blir oppdatert etterhvertsom de norske svømmer.

50 fly damer: Først i vannet var Emilie. Hun dropper hele 6 tideler ned fra sin pers, og slår inn til 26.66, og er faktisk kun 36 hundredeler fra semi. Emilie er tydeligvis i form, og det blir spennende å se hva hun får til på hovedistansene! Hun ender til slutt på en 23. plass.

Like bra gikk det desverre ikke for Monica Johannessen som går 7 tideler over pers med tiden 26.91. En tid på pers ville vært godt nok for semi, men slik ble det altså ikke, og det endte med en 29. plass.

200 bryst herrer: Debut på Christoffer T. Haarsaker, og da er det godt å starte med en pers!. På den lengste brystøvelsen senker han sin egen personlige rekord med to tideler, og kommer til slutt inn på 2.12.22. For å få en plass i finalen måtte det blitt norsk rekord og 2.06.19. Lover bra før hovedøvelsen 100 bryst dette!

Fun Fact: Adam Peaty er ikke kjent for sin 200 bryst, og stilte i het 1 uten påmeldt tid. Høy frekvens hele veien, og en sluttid på 2.07,34, som da ikke holdt til finale. Det ryktes han skal jobbe med med denne øvelsen frem til Tokyo, så det blir spennende å se utviklingen fremover.

100 fri damer: Tre jenter i vannet, og to personlige rekorder! Stine Lise Stenseth kniper inn en tidel personlig rekord på sprintøvelsen, og slår inn til 55.76. Marte Løvberg er sekundet raskere, og to tideler raskere enn sin egen personlige rekord med tiden 54,75. Dette var kun to tideler over semifinale. Cecilie Johannessen la seg plasseringsmessig mellom de to andre jentene, men endte ett stkke over pers med 55,54. Jentene fikk 22. - 32. og 36. plass.

100 rygg herrer: Dagens første semifinale sikret! Markus Lie åpner hardt, og splitter to tideler raskere enn åpningen ved sin norske rekor med sterke 24,67. Hjemveien ble en del tyngre, og sluttiden 51,41 er fire tideler over hans egen norske rekord på 51,02. Tiden holder til en 10. plass, og her skal det absolutt være finalemuligheter for bergenseren.

100 medley damer: Delt 4. plass for Susann Bjørnsen som gjør sterke 1.00,16. Det skal være trygt mulig å forbedre seg inn i semifinalen også, da rygg til brystvendingen stjal verdifull tid. Veldig sterk avslutning viser en Bjørnsen med stigning i formen, og demper ikke våre forventninger til dagene fremover!

4x50 medley mix: Den mest kaotiske stafetten i svømmeverdenen ble ikke nooe opptur for Norge. Markus Lie åpnet med 23,96 som er 16 hundredeler bak pers. Christoffer Haarsaker fulgte opp med 26,79, deretter Monica og Susann som hhv gjør 26.17 og 24,55. Dette holder til en tiendeplass, og utenfor finalen. For å komme dit skulle det gått ett sekund raskere, noe som absolutt er innenfor rekkevidde for dette laget.

1500 fri herrer: I skrivende stund er ikke siste heat svømt, men Henrik vinner sitt heat med 14.35,41 og er en selvfølge til finalen i morgen. Erik Gidskehaug svømmer godt og jevnt hele tiden, og får nok en "under-15" i banken. Tiden 14.58,48  er kun to sekunder over pers, men holder ikke til finale.

Finaleøkten starter kl. 17.00 i kveld

Etiketter: em kortbane forsøk

Kommenter gjerne:

Nyhetsarkiv

Linker

-

Seneste kommentarer

Seneste nyheter