simma_logga_2017

Norsk festaften med tre medaljer under EM dag 3!

Tomoe og Susann sikrer to av Norges tre bronsemedaljer i kveld! Foto: Finn Zachariassen Tomoe og Susann sikrer to av Norges tre bronsemedaljer i kveld! Foto: Finn Zachariassen

BRONSE - BRONSE - BRONSE!!! Vi visste sjansene for medaljer var til stede i kveld, men tre av tre, den så vi ikke komme! Det er "deijligt" å være norsk i Danmark.

200 medley herrer finale:
Tomoe slår til og vinner bronse! Leder halveis i løpet, blir tatt igjen ved 175 meter, men biter seg fast det han kan og sikrer bronsen med en margin på knepne to hundredeler. Tiden er åtte hundredeler dårligere enn forsøkene, men 1.54,16 holder i lange baner av 17-åringen. WOW! Nå er det bare å glede seg til 200 fly, og se hva han kan få til der for nervene er det ingen problemer med!

100 medley damer finale:
Bronse nr to for aftenen er ett faktum! Susann gjør en vannvittig sterk siste 50, og sikrer Norges andre medalje for kvelden! Kun Sarah Sjøstrøm og Katinka Hosszu klarte å holde unna for vår nordnorske villbjørn! For en aften våre svømmere gir oss i kveld!

1500 fri herrer finale:
Henrik ville ikke være noe dårligere enn sine lagkamerater, og sikrer Norge sin tredje medalje for kvelden, også denne i bronse. Tiden 14.25,66 er fire sekunder over pers, og er det nest raskeste han har svømt. Mykhaylo Romachuk vinner som han vil på sterke 14.14,59. Sølvet gikk til Gregorio Paltrinieri som aldri gav fra seg den gode ledelsen han hadde på Henrik, men verdensrekordholderen var sjanseløs på gullet i kveld.

4x50 fri finale:
En kjempegod laginnsats av jentene som blir nr 6 i det sterke selskapet hvor Sverige og Danmark tok hhv sølv og bronse bak utrolig sterke Russland. Susann tangerte likegodt sin norske rekord på åpning, direkte etter premieutdeling - wow - dette lover bra for søndagens 50 fri!

Susann Bjørnsen: 24,37
Emilie Løvberg: 24,94
Monica Johannessen: 24,56
Marte Løvberg: 24,81
--------------------------------------------------------------------------

100 fri damer finale:
Årets kvinnlige svømmer, Sarah Sjøstrøm, har ikke hatt sitt beste mesterskap her. På 50 fly ble hun slått ut av semifinalen, og i kveld ble hun slått på en øvelse hun inntil nylig hadde verdensrekord på. Kromowidjojo tar gullet på 50,95, Sarah tar sølv på 51,03 og en meget populær bronsemedalje gikk til danskenes yndling Pernille Blume med 51,63.

100 bryst herrer semifinaler:
Europeisk rekord av Kirill Prigoda! 56,02 lyder den nye rekorden på, to tideler raskere enn Adam Peaty. Verdensrekorden er på 55,61 fra plastikktiden, men kan vise seg å bli for hardt inntil Adam Peaty lærer seg startstup, undervannstak og vendinger!

200 rygg damer finale:
Ingen rekordfart på Katinka Hosszu, men gullet tok hun greit hjem med 2.01,59. Sølvet gikk til Daryna Zevina på 2.02,27 og 16 hundredeler bak tok Margherita Panziera bronsen

200 butterfly damer finale:
1. Franziska Hentke - GER - 2.03,92
2. Ilaria Bianchi - ITA - 2.04,22
3. Lara Grangeon - FRA - 2.04,31

100 rygg herrer finale:
1. Kliment Kolesnikov - RUS - 48,99 (jr-verdensrekord, 8/100 over VR)
2. Simone - ITA - 49,68
3. Robert-Andrei Glinta - ROU - 49,99

50 fri herrer finale:
Fort ja! Vladimir Morozov har en reaksjonstid på vannvittig 0,51 og er bare noen hundredeler fra verdensrekord med 20,31. 
 

Kommenter gjerne:

Nyhetsarkiv

Linker

-

Seneste kommentarer

Seneste nyheter