simma_logga_2017

NM-finaler dag 1 ga fire rekorder

Bærumsvømmerne trives på hjemmebane og håver inn både gull og rekorder!

800 fri

For en åpningsdistanse for finaledelen av NM! Henrik Christiansen må dessverre stå over dette NM pga skulderplager, men sterke prestasjoner på 800 fri ble det likevel til de grader! I en intenst duell gikk rutinerte Erik Gidskehaug av med seieren mot Patrick Toth - begge to under åtte minutter! De svømte på hhv. 7.57,96 og 7.59,33. Med en sterk sluttspurt - som muligens kom litt for sent - kom Halvor Borgstrøm inn til gode 8.01,93.

Alt annet spennende om gullet for jentene. Malene Rypestøl tok ledelsen fra start og dro rett i fra. Tiden 8.39,07 lar seg høre og er kun 5 sekunder fra Irene Dalby sin jr-rekord! Hjemmefavoritten Majken Smith spurtslår Martine Hallberberg i kampen om sølvet.

4x50 mix medley
Ny norsk rekord til arrangørklubben Bærumsvømmerne som slår inn til 1.43.00. Rekordlaget og deres splitter:

Ingeborg Vassbakk Løyning - 27,84 
Nicholas Lia - 27,51
Hedda Øritsland - 25,92 
Niksja Stojkovski - 21,73

100 rygg

Ny norsk juniorrekord med halvsekundet til Tomoe hvor han demonstrerte fantastisk godt undervannsarbeid. Vi skulle gjerne sett det var en duell med Markus Lie, men sistnevnte kom aldri opp i sin sedvanlige fart og slo hele to sekunder bak. Marius Rødland henter to sekunder bak der igjen inn bronsen.

Ingeborg Vassbakk Løyning innfridde favorittstempelet til de grader og sørget for enda mer jubel på hjemmebane da hun slo inn til ny norsk rekord. Raskest i starten, kicker best, og svømmer raskest - da vinner man suverent! Ingvild Snildals rekord er dermed historie, og den nye rekorden lyder på 58,78.

200 medley

I fraværet av de største kanonene på 200 medley benyttet Sigurd Holten Bøen sjansen til å ta gullet med 2.01,01. Sølv og bronse gikk hhv til Halvor Borgstrøm Patrich Toth.

På damesiden befestet Emilie Løvberg seg som den fremste kandidaten til å sette ny norsk rekord på distansen, men har et par sekunder igjen enda. Vinner komfortabelt med 2.11,41 foran Marte Løvberg og Malene Rypestøl.

50 fri

Kun en mann imponerte i sprintfinalen - og han vant! Piotr Ludwiczak førte ann hele veien og dro til slutt i fra de øvrige. Vinnertiden 22,13 er trygt foran de bak som flere har perser under 22 sekunder.

Ingen bombe at Susann Bjørnsen fremdeles er norges raskeste kvinne i vann. Hun vinner som hun vil som eneste under 25 sekunder. Med 24,97 er hun halvsekundet over vinnertiden fra i fjor, men fremedels halvsekundet foran sølv og bronse som ble vunnet hhv av Hedda Øritsland og Jenny Halden.

4x200 fri

På herresiden vinner Madla med 7.22,94. Sølv til Lambertseter med 7.26,06  og bronse til Bærum med 7.29,22

Bærumsvømmerne setter sin fjerde  rekord og sjette gullmedalje for kvelden. Det kan nesten se ut til at klubbkampen både poeng- og medaljemessig er avgjort etter dag 1! Jentene svømte inn til 8.03,16 som knuser sin gamle rekord med ca 3 sekunder. Bak fulgte Lambertseter og Team Sør.

Etiketter: nm kortbane

Kommenter gjerne:

Nyhetsarkiv

Linker

-

Seneste kommentarer

Seneste nyheter