simma_logga_2017

Eva Kummen slo 18 år gammel rekord

Eva Kummen sørget for at lørdagen ikke gikk uten individuelle rekorder da hun tok sin første NM-tittel og juniorrekord på 200 bryst.

200 bryst - ny juniorrekord!


I år 2000 vant Anne-Mari Guldbrandsen bronse i jr-EM i Valencia på 200 bryst og satte sin rekord - året før Eva Kummen var født. Nå er rekorden Eva sin,  og tiden er sterke 2.25,16. I flere vendinger droppet hun undervannstakene og holdte seg til ett kick - og brukte kreftene sine på selve svømmingen. En teknikk OL-medaljøren Sara Nordenstam benyttet i sin tid - da uten kick som ikke var lov. Stina Kajsa sørget for Lambert-dobbel og Silje Mikkelborg tok bronsen hjem til Skjetten.

For guttene var det Jolann Bovey som tok gullet med 2.12,46. To sekunder bak tok Alexander Borsheim sølvet og to sekunder bak der igjen gikk bronsen på 2.16,70

100 fri

Susann sørget for sitt fjerde gull så langt i mesterskapet. Det ble relativt tett, men Susann var aldri særlig truet. Hun vant på 55,02 mens Marte Løvberg tok sølv på 55,41 og bronse til Jenny Halden på 55,57.

Duellen om gullet på herresiden stod mellom Lie og Stojkovski, men undervannsarbeidet til Markus ga det siste ekstra som skilte disse to. Markus tok gullet på 49,09, Niksja sølv på 49,40 og bronsen gikk til Truls Wigdel på 50,18

1500 fri

Ingen Christiansen - ingen Gidskehaug - da åpner kampen om gullet seg! Av de åtte deltakerne som stilte på øvelsen var det Patrick Toth som grep sjansen til å bli norgesmester på den lengste øvelsen. 15.24,02 ga gullet, Jon Jøntvedt tok sølv på 15.31,13 og Tobias Olsen vant bronse på 15,41,83

Dobbelt så mange deltakere på kvinnesiden en på herre - og de eldste var født 2001. Gullet sikret Martine Hallberg med 17.01,69 mens Hanne Næss gikk seirende ut av sølvduellene med 17.07,95 mot Eline Vik sitt løp på 17.08,17.

50 fly

Tett løp, men Tomoe tar seieren med sin herlige kombinasjon av frekvens og teknikk! 23,60 er to tideler bak hans egen norske rekord. Niksja sørger for Bærumdobbel med sin andre sølv for kvelden med 23,94. Piotr Ludwiczak tok bronsen med 24,18.

To utøvere i på kvinnesiden for parautøvere. Marte Heggerteit vinner med 117,12% mens Wilma Norenberg Johansen dessverre ble disket fra sølvet.

Susann Bjørnsen er på gulljakt i Bærum og innkasserer sitt andre gull for kvelden og femte gull så langt under NM. 26,57 vant Bjørnsen på, kun ni hundredeler foran Emilie Løvberg sine 26,66. Bronsen gikk til Hedda Øritlands som kom rett bak der igjen med 26,73.

Stafetter - rekord til Bærumsjentene!

Nok en hjemmeseir til Bærum på 4x50 fri mix. Bergensvømmerne knep sølvet med hundredelet for Team Sør.

På 4x100 medley for herrer var favorittstempelet på fjorårsvinnerne på Bergensvømmerne. En solig sprekk av Christian Tronvoll på fly-etappen ga litt spenning i fighten men med Martin Hammer på siste etappe for Bergensvømmerne ble gullet sikret i år også. Bærum tok sølv med Lambertseter på tredje.

Team Sør åpnet knallsterkt med en Malene Rypestøl i storform som holdt Vassbakk Løyning til døren på åpningsdistansen 100 rygg, men derfra og videre handlet det bare om Bærum og deres kamp mot norsk rekord. Rekord ble det da jentene på hjemmebane slo inn til 4.04,71. Interessant nok vekslet Lambertseter 1 og 2 mellom å lede ann i sølvkampen, men førstelaget vant "klubbkampen" som seg hør og bør med Marte Løvberg på siste etappe.


 

Kommenter gjerne:

Nyhetsarkiv

Linker

-

Seneste kommentarer

Seneste nyheter