simma_logga_2017

Søndagens NM-finaler

Kvelden startet med ett rekordløp da NM´s siste finaleøkt gikk av stabelen.

4x50 fri


Bærumsjentene gjorde det igjen. De er det laget i Norge med de raskeste jentene og beviste det i kveld med gull og norgesrekord på førstelaget og sølv til andrelaget. Kun en bronse igjen å kjempe om for de øvrige lagene, og der var det OI som kunne snyte Lambertseter for medaljen med 13 hunderdelers margin.

Ingen rekord på herresiden, men spennende nok var det! Det så lenge ut til at det skulle bli nok ett hjemmegull, men Markus Lie har svømt seg i form i løpet av mesterkapet og henter gullet til Bergensvømmerne såvidt det var. BSC tok bronsen.

400 medley

Sandnes er en klubb i fremgang, og fikk nok ett"langdistanse"-gull i kveld. Eline Vik vant relativt suverent med fire sekunders margin ned til Oda Kristine Borgstrøm. Eline slo inn til 4.54,12 mens Oda slo inn til 4.58,46. Bronsen gikk til Meline Holtan på 5.01,01.

Majken Smithble først presentert som sølvvinner, men ble disket pga en disk for enhåndsvending på 25-siden

På herresiden nyter guttene fraværet av Henrik og at rekordholder Tomoe ikke stiller på øvelsen. Patrick Toth er en mann i fremgang, og vinnertiden er det ingenting å si på. Med 4.17,85 vinner han gullet foran Halvor Arne Borgstrøm (4.24,34) og Dennis Aateigen (4.29,45)

Også her ble det en sik for enhåndsvending, men ingen konsekvens for medaljefordelingen da diskede Håkon Syrrist slo inn som fjerdemann.

100 fly

Emilie gjør som på den doble distansen og vinner med tiden 58,56. Nærmest Emilie var Jenny Halden som og fikk en tid under minuttet med sitt løp på 59,85. Bronsen gikk til Oline Bjerketvedt på 1.02,15

Ole-Mikal Fløgstad slo inn to hundredeler foran Truls Wigdel, men lite hjelper det med disk for enhåndsvending. Truls Wigdel blir norgesmester med 54,37. Andre Gregussen (55,70) tar sølvet og Jens Petter Turøy (55,84) tar bronse.

200 fri

Kamp helt inn til siste tak mellom Marte Løvberg og Stine Lise Stenseth. Sistnevnte hadde mest krutt på denne tunge distansen, og blir norgesmester på 1.59,46 og Marte tar sølv på 1.59,69 Malene Rypestøl hentet nok en medalje med 2.02,53

Niksja Stojkovski viste seg sterk på det som for ham må oppleves som langdistanse, men rekordholder Markus Lie ble til slutt for sterk. Markus vinner på 1.48,43, Niksja tar sølv på 1.49,71 og Sigurd Holten Bøen avslutter sterkt og vinner bronsen på 1.49,88.

50 rygg

Hvem skulle tro at vinneren på 800 fri skulle ta tittelen også på 50 rygg? Malene Rypestøl viste sterke sprintegenskaper like etter å ha svømt seg inn til en bronse på 200 fri. Nå ble det altså gull med tiden 28,00, og forhåndsfavoritt Ingeborg Vassbakk Løyning måtte ta til takke med sølv med 28,19. Bronsen ble delt mellom Synne Hovden Eidheim og Tone Hartmark Nilsen på 29,61 - kun hundedelt foran Karoline Volden

For Parautøverne vant Marte Heggertveit som enest deltaker på kvinnesiden, mens Gabriel Steen satte norsk rekord og vant foran Markus Haus.

Piotr Ludwiczak gjorde kort prosess på feltet med sterkt undervannsarbeid og blir norsk mester med 24.40. Sølvet gikk til Marius Rødland (25,59) og bronsen var det Martin Ross Hemminghyth (25,88) som vant.

100 bryst

Hun svømmer kanskje ikke bryst raskest i feltet, men det har lite å si når man er så dominerende i start, vending og undervannstak som Susann Bjørnsen. 1.06,67 er vinnertiden og sikrer Bjørnsen sitt sjette gull for mesterskapet! De neste medlajene gikk til Silje Mikkelborg som slo inn til 1.07,92 og Eva Kummen som strekte seg inn til 1.08,28.

De siste to års vinner på distansen, Christopher Tofte, ble i forsøkene disket for enhåndvending, og var ute av kampen til å ta en"Trippel-Crown" før festen startet. Jolann Bovey var i høyeste grad til stede i festen, og som eneste mann under minuttet (59,83) tar han gullet. I NM´s siste finale tok Jørgen Scheie Bråthen (1.00,47) sølvet og Alexander Borsheim (1.01,13)bronse.
 

Kommenter gjerne:

Nyhetsarkiv

Linker

-

Seneste kommentarer

Seneste nyheter