simma_logga_2017

NM-langbane dag 2 - fredag

Henrik Christiansen viser han er i rute til EM i Glasgow med svært godt løp på 1500 fri, og Tomoe satte ny jr-rekord på 100 fri.

Lambertseterjentene klarte kunsstykket å sette to jr-rekorder på en dag da de satte en rekord på morgen i juniorfinalen, og en i seniorfinalen med juniorjenter. Først lød rekorden på 4.15,50 og deretter skjøvet ned med noen sju hundredeler ned til 4.15, 43.

Tomoe Zenimoto Hvas var "on fire" i jr-finalen på 100m fri og vant overbevisende med ny norsk juniorrekord på tiden 50,62. I finalen gikk han noe opp og endte  med sølv bak Niksja Stojkovski.

Den andre individuelle rekorden for dagen gikk til para-utøveren Fredrik Solberg på 50 butterfly med tiden 29,98.

Henrik Christiansen har stigende form om dagen etter en trøblete vinter med skulderskade, og gikk under på 15.00 på 1500 fri for første gang i ett langbane-NM. 14.58,60 er fasiten i dag, og det blir spennende å se hvor mye han har å gå på til Glasgow-EM.

Vi må også bemerke en solid pers og sterk tid av Christoffer Tofte Haarsaker på 200 bryst, der 25-åringen perser med fire sekunder og vinner på 2.16,02. Dette er kun halvsekundet over EM-kravet hvor fristen for kvalifisering er uansett gått ut.

 

Kommenter gjerne:

Nyhetsarkiv

Linker

-

Seneste kommentarer

Seneste nyheter