simma_logga_2017

Sterkt internasjonalt felt til Nordsjøstevnet

Pressemelding:

Norges eldste internasjonale svømmestevne, the North Sea Swim Meet (NSSM/Nordsjøstevnet), arrangeres til helgen i Kristiansands storstue Aquarama.

Mer enn 600 svømmere fra 11 nasjoner gjør seg denne gang klare til å stupe i vannet når det prestisjetunge stevnet for andre gang arrangeres i Kristiansand. Stevnet, som er det 45. i rekken, ønsker også i år velkommen flere internasjonale stjerner. Nå er siste sjansen i Europa til å kvalifisere seg til VM i kortbane som arrangeres i Kina 11.-16. desember. Det norske landslaget med Henrik Christiansen i spissen får denne gang selskap av landslagene til både Nederland og Sveits.
 
I herreklassen vil det bli spennende å se om nettopp Henrik Christiansen i år kan ta hjem bestemannsprisen eller om det igjen blir fjorårets vinner, Florian Wellbrock, som trekker det lengste strået. Wellbrock vant gull på 1500 m fri under EM i Glasgow i sommer. En annen utfordrer til bestemannsprisen er Kyle Stolk som har sterke påmeldingstider både på 50 m fri og 100 m medley.
 
Det er utvilsomt flere utøvere som også vil kjempe med Susann Bjørnsen, som i fjor vant bestemannsprisen i kvinneklassen. Valerie van Roon har en meget sterk tid på 50 m fri fra EM i Danmark i 2017, men også europamester på 200 m bryst i 2015, Fanny LeCluyse, og ryggspesialisten Maaike Anna de Waard , som var med og tok en 4. plass på 4x100 m medley under EM i sommer, kan ha muligheter for å bli beste kvinne.
 
Dobbelt sølvmedaljevinner fra Para-EM i Dublin 2018, Andreas Skaar Bjørnstad, har ladet opp til årets Nordsjøstevne i Sierra Nevada med mål om å slå sin egen verdensrekord på 1500 m fri fredag kveld. Også vår mestvinnende para-svømmer gjennom tidene, Sarah Louise Rung, kommer til Kristiansand og vil utvilsomt gi Andreas kamp om premien for beste para-prestasjon.
 
I tillegg stiller begge vinnerlagene av the King Harald Haarfagre Challenge Trophy, SC Uster Wallisellen (kvinner) og Bergenssvømmerne (herrer) opp igjen for å forsvare sine pokaler.
 
Forsøkene starter daglig kl 09.00 med finaler fra kl 17.00 fredag/lørdag og fra kl 16.00 søndag.
 
For mer informasjon:  

Mer informasjon på www.northseaswimmeet.com
 
Hele stevnet sendes direkte på www.livetiming.no og på YouTube.
Rapporter, resultater, bilder etc. publiseres fortløpende på stevnets Facebookside
 

Kommenter gjerne:

Nyhetsarkiv

Linker

-

Seneste kommentarer

Seneste nyheter