simma_logga_2017

Talentstipend til Rypestøl

Styrelder i Cultiva, Kjersti Løken Stavrum, med prisvinnere Erlend Evensen (kunst) og Malene Rypestøl (idrett). FOTO: Cultiva Ekspress. Styrelder i Cultiva, Kjersti Løken Stavrum, med prisvinnere Erlend Evensen (kunst) og Malene Rypestøl (idrett). FOTO: Cultiva Ekspress.

Malene Rypestøl (Team Sør) er tildelt årets talentstipend frå Cultiva Ekspress på 50.000 kroner.

- 2019 blir et tøft år for meg, så disse pengene kommer godt med, sier Rypestøl til Fædrelandsvennen.

Cultiva Ekspress bidrar til utvikling av talenter innen kunst og idrett i Kristiansand.
For idrettsutøvere omfatter ordningen i dag stipender, for kunstnere omfatter den også mentorhjelp og workshops.

Dette skriver Cultiva om utdelsen:
Når vi andre sover er Malene Rypestøl allerede i full gang med en av sine mange treningsøkter gjennom uken. Kvoten er på i overkant av 20 timer – og innsatsen har gitt klare resultater: Stortalentet på 17 år knuser alle rekorder, og betegnes som en av Norges beste i sine grener, både på junior og seniornivå.

Den dedikerte svømmeren fra Søm går i 2.klasse ved idrettslinjen på KKG, og har representert Vågsbygd SLK siden våren 2018. Siste store seiere kom november 2018 i konkurranse mellom 11 nasjoner i Nordsjøstevnet, hvor hun satte en oppsiktsvekkende god ny norsk juniorrekord på 200 meter medley. Tiden på 2.10.69 gav henne en suveren seier i eldste juniorklasse, samt andreplass i superfinalen uansett årsklasse. I samme måned vant Malene hele fem gull og ett sølv under junior-NM innenfor øvelsene medley, bryst, crawl – og satt attpåtil enda ny juniorrekord, denne gangen på 400 meter medley.
Malene beskrives som en tøff og fokusert konkurransesvømmer med gode fysiske forutsetninger og gode arbeidsrutiner på trening.

Cultiva gratulerer Malene Rypestøl med årets talentstipend på 50 000,-, og følger våkent med på videre satsning i årene fremover.

Kommenter gjerne:

Nyhetsarkiv

Linker

-

Seneste kommentarer

Seneste nyheter