simma_logga_2017

Tror mugg i nasjonalarena er grunn til halvert lungefunksjon

Daniel Skaaning. FOTO: Patrick Kraemer/Svoem.dk Daniel Skaaning. FOTO: Patrick Kraemer/Svoem.dk

Danskenes nasjonalarena for svømming, Bellahøj, brukes ikke lengre av landets beste svømmere etter funn av mugg og bakterier i gulvet. Dansk svømmeunion har tatt svømmerne ut av anlegget, men det kan allerede ha fått konsekvenser.

Nå tror man at luftveisproblemene til Daniel Skaaning, med flere, kan komme av muggdannelsene i hallen. Skaaning har slitt med lungene over lengre tid, og de har fungert på bare halv funksjon ifølge tester.

Neste ukes danske mesterskap er flyttet til Taastrup. Det er imidlertid konkludert med at muggproblemene ikke er skadelig for alminnelige brukere, og anlegget er derfor åpent.

- Vårt behov er ikke alminnelig, når vi har svømmere som trener ti ganger i uken og er der i mer enn fem timer om dagen. Det er ikke alminnelig bruk, sammenlignet med en borger som går inn fra gaten og svømmer en halvtime i åpningstiden, sier Lars Green Bach i DSU til dansk TV 2.


Skaaning er sikker på at forholdene i Bellahøj har gitt sportslige konsekvenser.

- Det føles litt som å trekke inn luften gjennom et filter, så man får ikke all luften man har behov for. Når vi gjør det, og når vi kjemper mot verdenseliten, så har vi bare dårligere vilkår, sier 25-åringen.

Etiketter: svømming danmark anlegg

Kommenter gjerne:

Nyhetsarkiv

Linker

-

Seneste kommentarer

Seneste nyheter