simma_logga_2017

VM-langbane finaler dag 1

400 fri herrer finale

 • Det var australieren Jack McLoughlin som åpnet raskest første den første 100-meteren på 400 fri, men til 200-meter hadde kineseren Sun Yang tatt over føringen. Den holdt han hele veien til mål. Et sterkt løp av den kontroversielle svømmeren, som holdt opp fire fingre da han slo inn på tiden 3.42,44. Han har nå vunnet 400 fri i VM-langbane fire ganger på rad (2013, 2015, 2017 og 2019). Bak Sun Yang var det en tett kamp om de andre medaljene mellom Gabriele Detti, Danas Rapsys og Mack Horton. Rapsys hadde svært gode vendinger og undervannsarbeid, men måtte ta til takke med 4. plassen til slutt. OL-vinneren fra 2016 Horton snek seg inn på sølvplass med tiden 3.43,17 mens Detti tok bronsen på tiden 3.43,23.
 • PS! Mack Horton demonstrerte tydelig sin misnøye ovenfor Sun Yang på premieutdelingen på 400 fri. Han valgte å ikke stå øverst på pallen sammen med kineseren da fotografene skulle ta bilder av medaljevinnerne. 


100 butterfly damer semifinaler

 • Semifinale 1
  • Den første semifinalen ble svært tett og det skilte kun 4/100 mellom de fire første svømmerne i mål. Australske Emma McKeon var raskest ute og holdt ledelsen nesten hele veien, men det var franske Marie Wattel som slo først i veggen på 57,00. McKeon endte like bak på 57,01 mens landsvenninnen Brianna Throssell fulgte på 57,02. Italieneren Elena di Liddo ble nummer fire på 57,04.
 • Semifinale 2
  • Sarah Sjøstrøm var som vanlig veldig raskt ute, og åpnet enda hardere enn i forsøkene. Hun var ute på 26,12 til 50m, mens det var kanadieren Margaret Macneil som var nærmest ved halvsvømt løp. Macneil hadde en veldig god vending og var nesten oppe ved siden av Sjøstrøm etter undervannsarbeidet ut fra veggen. Sjøstrøm svømte allikevel raskere enn Macneil og slo inn først på 56,29. Kanadieren var ikke langt bak, og svømte på 56,52.

50 butterfly herrer semifinaler
 • Semifinale 1
  • Andrii Govorov vant sin semifinale overlegent på 22,80. Han var eneste mann under 23-tallet, fortsatt et lite stykke bak sin egen verdensrekord som er 22,27. Det var litt jevnere bak ukraineren, og det ungareren Szebasztian Szabo slo inn som nummer to på 23,09.
 • Semifinale 2
  • Det var mange sterke navn i den andre semifinalen og Caeleb Dressel var som vanlig rask i starten, men fikk tett følge av brasilianeren Nicholas Santos. Det var til slutt Dressel som slo først inn på meget fine 22,57. Santos leverte også en sterk tid med 22,77. Vi hadde i tillegg russeren Oleg Kostin, Micheal Andrew og Benjamin Proud under 23 sekunder.

400 fri damer finale
 • Ariarne Titmus åpnet løpet veldig offensivt og hadde en klar ledelse til 100-meter, men favoritt Katie Ledecky tok sakte men sikkert over kontrollen i løpet. Amerikaneren ledet klart frem til det kun var 50-meter igjen, men Titmus hadde bitt seg fast. Den australske ungjenta la inn en superspurt den siste lengden som Ledecky ikke klarte å følge. Titmus tok dermed gullet med en kjempesterk avslutning, mens Ledecky måtte ta til takke med sølvet. En skikkelig skrell allerede på VMs første dag! Leah Smith (USA) tok bronsen.

100 bryst herrer semifinaler
 • Semifinale 1
  • «Sølvfavoritten» Ilya Shymanovich fra Hviterussland åpnet raskest og så sterk ut til 50m, men falt helt igjennom den siste 25-meteren og havnet helt nede på 6. plass til i mål. Det var til slutt kineseren Yan Zibei som vant den første semien på 58,56. Bak han fulgte amerikaneren Andrew Wilson og russeren Kirill Prigoda. Den rutinerte italieneren Fabio Scozzoli klarte ikke å kvalifisere seg til finale, mens den unge landsmannen Nicolo Martinenghi ble dessverre disket på distansen.
 • Semifinale 2
  • Adam Peaty satt ny verdensrekord på 100 bryst! Fantastisk svømming, og han fortsetter å bryte nye grenser på brystdistansene. Den nye rekorden lyder på råsterke 56,88 og han ble dermed første mann under 57 sekunder på 100-meteren. Ingen er i nærheten av briten, og spørsmålet før finalen er bare om han klarer å svømme fortere enn det han gjorde i semien…

200 IM damer semifinaler
 • Semifinale 1
  • Hjemmepublikumet dyttet yndlingen Seoyeong Kim frem fra start, og hun ledet heatet til 100-meter. Canadas Sydney Pickrem overtok ledelsen i feltet på brystetappen og dro videre fra på crawlen. Hun vant heatet på 2.08,83. Bak fulgte OL-vinneren på øvelsen fra 2016 Ye Shiwen, mens Kim svømte inn til 3. plass i heatet.
 • Semifinale 2
  • Katinka Hosszu ledet den andre semifinalen fra start til slutt og vant heatet med 2.07,12. Det var like bak forsøkstiden hennes fra i morges. USAs Melanie Margalis var nede på femteplass etter halvsvømt løp, men leverte en sterk avslutning og slo inn som nummer to bak Hosszu.
4x100 fri herrer finale
 • Gull til USA på 4x100 fri! Caeleb Dressel ga amerikanerne ledelsen etter en førsteetappe på tiden 47,53 og amerikanerne holdt ledelsen hele veien. Zach Apple gjorde en sterk 3. etappe for amerikanerne med 46,86, mens rutinerte Nathan Adrian svømte ankeretappen på 47,08. Det var russerne som var nærmest USA og tok sølvet på stafetten. Kyle Chalmers avsluttet med en god etappe (47,02) og svømte inn bronsen for Australia.

4x100 fri damer finale
 • Sarah Sjøstrøm sendte Sverige ut i ledelse etter sin sterke førsteetappe på 52,53, tett fulgt av USA og Australia. Svenskene måtte kjapt gi slipp på ledelsen og det var til slutt en kamp mellom USA, Australia og Canada om medaljene. Australierne vant til slutt gullet, rett bak sin egen verdensrekord. USA tok sølvet og Canada tok bronsen. Verdt å merke at USA sin ankerkvinne Simone Manuel leverte sterke 51,92 på sin sisteetappe.

Kommenter gjerne:

Nyhetsarkiv

Linker

-

Seneste kommentarer

Seneste nyheter