simma_logga_2017

VM-langbane forsøk dag 3

50 bryst herrer forsøk
Adam Peaty var igjen overlegen under nattens forsøk på 50 bryst og svømte på 26,28. Verdensrekorden hans lyder på 25,95 og han kommer nok til å nærme seg den i semifinalen. Yan Zibei satt igjen en ny asiatisk rekord, han svømte på sterke 26,93. Ellers ser det ut til at man må svømme under 27-tallet for å nå finalen på 50 bryst, med ni mann under den grensen i forsøkene. Sist inn til semifinale var japanske Yasuhiro Koseki med tiden 27,33.
 
200 fri damer forsøk

Flere uventede strykninger på 200 fri for damene, deriblant forhåndsfavorittene Katie Ledecky (USA), Emma McKeon (Australia) og Taylor Ruck (Canada). Alle tre sliter med sykdom og har valgt å stå over dagens øvelser. Det innebærer også at Ledecky er ute av kveldens finale på 1500 fri. Dermed er feltet på 200 fri for damene plutselig mer åpent. Sarah Sjøstrøm var raskest av alle i forsøkene, og svømte på 1.55,14. Det var et lite stykke foran Siobhan Haughey som var nest best med 1.56,02. Verdensrekordholder Federica Pellegrini er også med videre, og ligger som nummer fem etter forsøkene. Sist inn til semifinalene var japanske Chihiro Igarahis med tiden 1.59,18.
 
200 butterfly herrer forsøk

Unggutten Kristof Milak er favoritt til å ta gullet på den lengste flyøvelsen, og han var best i forsøkene med 1.54,19. Ungareren holder juniorverdensrekorden på øvelsen. Japaneren Daiya Seto tok seg også enkelt videre til semifinalene med 1.54,56. Regjerende verdensmester Chad le Clos svømte på 1.56,17 og ligger på 5. plass etter forsøkene. Sistemann inn til semifinalene var Maksym Shemberev fra Aserbajdsjan med tiden 1.57,14.
 
800 fri herrer forsøk

Henrik Christiansen slo tilbake etter å ha misset finalen på 400 fri, og kvalifiserte seg til finalen på den doble distansen. Henrik svømte på 7.46,53, en tid som er ca to sekunder over hans personlige rekord fra VM i Budapest. Stort sett alle favorittene tok seg videre til finalen på 800 fri. Italieneren Gregorio Paltrinieri leder etter forsøkene med 7.45,70. Noe overraskende var det at tyskeren Florian Wellbrock ikke tok seg til finalen, og endte helt nede på 17. plass. Sun Yang snek seg videre fra forsøkene med tiden 7.48,12 og vil ligge i ytterbanen i morgendagens finale.

Kommenter gjerne:

Nyhetsarkiv

Linker

-

Seneste kommentarer

Seneste nyheter