simma_logga_2017

VM-langbane finaler dag 4

800 fri herrer finale
Henrik Christiansen skrev seg inn i historiebøkene og tok sølvet på 800 fri! Fantastisk prestasjon av Lambertsetergutten, som virkelig leverte et toppløp og perset med over tre sekunder. Ny norsk og nordisk rekord med 7.41,28, en meget sterk tid på favorittøvelsen. Italieneren Gregorio Paltrinieri tok gullet på 7.39,27 og satte med det ny europarekord. Henrik var med andre ord ikke langt unna å kjempe om gullet på øvelsen. Bak Henrik var det en tett kamp om bronsen, og til slutt kapret franske David Aubry den siste medaljen med tiden 7.42,08.
 
200 fri damer finale
Det var kanadiske Penny Oleksiak som åpnet hardest på damenes 200 fri, men opp til vending halvveis hadde australske Ariarne Titmus tatt over ledelsen i feltet. Titmus så sterk ut også på den tredje lengden, men regjerende mester Federica Pellegrini nærmet seg teten. Den rutinerte italieneren knuste alle på den siste lengden og slo først i mål på tiden 1.54,22. Hennes første VM (langbane)-medalje på 200 fri kom fra helt tilbake i 2005, mens hun vant sitt første gull i Roma i 2009. Gullet i Gwangju ble hennes fjerde gull på distansen. Titmus endte til slutt som nummer to, og svømte på 1.54,66. Svenske Sarah Sjøstrøm kriget seg inn til bronsemedaljen, og var helt utslitt da hun kom i mål. Hun måtte få legehjelp etter målgang, men kom seg ganske raskt. Det er lov å ha mye melkesyre på slutten av en 200 fri.
 
100 fri herrer semifinaler
Kyle Chalmers vant den første semifinalen på nøyaktig samme tid som han vant OL-gullet på i 2016: 47,58. Den eneste i feltet som fulgte Chalmers under 48-tallet var russiske Vladislav Grinev på 47,82. I den andre semifinalen var igjen Caeleb Dressel en kroppslengde foran etter 15m, men det var brasilianeren Marcelo Chierighini som var raskest til 50m. Dressel hadde en god andrelengde og slo inn på 47,35. Det var omtrent like fort som han gikk i forsøkene. Chierighini var nest raskest med 47,76. Sist inn til finalen var landsmannen Breno Correia med tiden 48,33.
 
50 rygg damer semifinaler
Regjerende verdensmester Etiene Medeiros vant det første semifinaleheatet på 27,69, tett fulgt av britiske Georgia Davies, australske Kaylee McKeown og amerikanske Olivia Smoliga. Kun 7/100 skilte de fire raskeste jentene i den første semifinalen. Kathleen Baker vant det andre heatet på 27,62 og leder med den tiden inn i morgendagens finale. Russiske Daria Vaskina kapret den siste finaleplassen med 27,79.
 
200 fly herrer finale
Chad le Clos gikk ut i kjent stil, og var klart raskest den første 50-meteren på den lengste butterflydistansen. Han beholdt ledelsen ut fra vendingen halvveis, men derfra var det ungarske Kristof Milak som tok over. Han satte hele resten av feltet på plass, og knuste i samme slengen Michael Phelps sin ti år gamle verdensrekord på øvelsen. Milak slo inn på råsterke 1.50,73, og var over tre sekunder foran japanske Daiya Seto på sølvplass. Chad le Clos fikk til slutt med seg bronsen på 1.54,15, men ble utklasset i den andre halvdelen av løpet.
 
50 bryst herrer finale
Spenningen på 50 bryst var i hovedsak knyttet til om Adam Peaty skulle klare å slå sin egen verdensrekord på øvelsen. Det klarte han akkurat ikke, men vant gullet på 26,06. Det var 11/100 over rekorden. Bak Peaty var det som vanlig jevnere, og i mål var det to brasilianere som kapret medaljene. Felipe Lima tok sølvet på 26,66, mens bronsemedaljen gikk til landsmannen Joao Gomes på 26,69. Russiske Kirill Prigoda var i omsvømming om finaleplassen i går, men endte til slutt bare noen hundredeler unna tredjeplassen. Italieneren Fabio Scozzoli var rask i starten, men ble dessverre disket på øvelsen.
 
200 fly damer semifinaler
Ungarske Boglarka Kapas vant det første semifinaleheatet kontrollert på 2.07,33. I den andre semifinalen var det de to amerikanske jentene Hali Flickinger og Katie Drabot som var raskest, og slo inn over en kroppslengde foran resten av feltet. De svømte på henholdsvis 2.06,25 og 2.06,59. Regjerende verdensmester Mireia Belmonte er ikke i form, og endte sist i den andre semifinalen. Storbritannias Laura Stephens kapret den siste finaleplassen på 2.09,06.
 
200 IM herrer semifinaler

Sveitseren Jeremy Desplanches hadde kontroll på den første semifinalen og er raskest inn i finalene med 1.56,73. Tyske Philip Heintz fulgte på 1.56,95. De to var de eneste på 1.56-tallet. Daiya Seto kom seg også videre til finalen, etter å ha vunnet sølvet på 200 fly tidligere i finaleøkten. Regjerende verdensmester Chase Kalisz vant det andre heatet og er dermed nummer fire inn i morgendagens finale. Legenden Laszlo Cseh kriget lenge med Kalisz om heatseier, men falt tilbake og misset dessverre finalen på øvelsen.
 
4x100 medley mix
Evgeny Rylov satte ny personlig rekord på førsteetappen for Russland med 51,97 på 100 rygg. Det er ikke langt unna Ryan Murphy sin verdensrekord på øvelsen (51,85). Amerikanske Caeleb Dressel leverte også meget godt for USA, med sterke 49,33 på butterflyetappen. Han sendte ankerkvinnen Simone Manuel ut i ledelse, foran Cate Campell på det australske laget. Campbell passerte Manuel på den siste 25-meteren og svømte Australia inn til gullmedaljen, kun to hundredeler foran amerikanerne. Sterk splitt på Campbell med 51,10. Storbritannia tok bronsen.

Kommenter gjerne:

Nyhetsarkiv

Linker

-

Seneste kommentarer

Seneste nyheter