simma_logga_2017

VM-langbane forsøk dag 4

200 fly herrer omsvømming
Dagens forsøk begynte med omsvømming om den siste finaleplassen på 200 fly. Ungareren Tamas Kenderesi og bulgarske Antani Ivanov delte 8. plassen etter semifinalene i går og måtte ut i duell i dag. Begge åpnet veldig kontrollert og løpet ble avgjort siste 50, hvor begge gutta var nede på 28-tallet. Kenderesi var raskest og vant omsvømmingen med 1.59,39 mens Ivanov slo inn på 1.59,52.
 
50 rygg damer forsøk
Gårsdagens bronsemedaljør på 100 rygg, Olivia Smoliga (USA), svømte inn til 27,96 med ødelagt konkurransedrakt og vant sitt heat. Britiske Georgia Davies svømte litt raskere enn amerikaneren i det neste heatet og vant med tiden 27,92. Det siste heatet ble vunnet av kinesiske Fu Yuanhui, som ble verdensmester på øvelsen i 2015. Yuanhui svømte på 27,70 og var 15/100 foran regjerende mester Etiene Medeiros (Brasil). Ingeborg Vassbakk Løyning var også i aksjon på 50 rygg og svømte på 28,67. Det var like over personlig rekord, og holdt til en 23. plass på øvelsen. Russeren Daria Vaskina var sist inn i semifinalene med tiden 28,29.
 
100 fri herrer forsøk

Caeleb Dressel viste styrke og leverte en veldig sterk forsøkstid på 100 fri med 47,32. Han var et godt stykke foran resten av feltet, og er helt overlegen i start, oppgang og vending. Nest raskest i forsøkene russeren Vladislav Grinev med 47,92. Vi hadde kun tre mann under 48 sekunder i forsøkene, og tredjemann var brasilianeren Marcelo Chierighini på 47,95. En av favorittene på øvelsen, russiske Vladimir Morozov, svømte seg ut av semifinalene med skuffende 49,09. Duncan Scott og Chad le Clos møtte ikke til start. Sist inn til semifinale var Dylan Carter fra Trinidad og Tobago med tiden 48,77. Niksa Stojkovski svømte på 50,44 og var et lite stykke over personlig rekord. Nå gjenstår hovedøvelsen 50 fri, og det blir spennende å se om Niksa slår tilbake der. 
 
200 IM herrer forsøk
De store favorittene innfridde i forsøkene på 200 IM, og det var evigunge Laszlo Cseh som var raskest av alle med 1.57,79. På plassene bak fulgte japaneren Daiya Seto og amerikaneren Chase Kalisz. Duncan Scott valgte å stryke 100 fri for å fokusere medleyøvelsen, og tok seg videre som nummer fem med tiden 1.58,57. Godt å se at han ikke har latt seg forstyrre av gårsdagens drama. Tomoe Zenimoto Hvas skulle egentlig stille til start på 200 IM, men har blitt syk og måtte dermed stå over forsøkene i natt. Veldig synd for bærumsgutten, som definitivt hadde hatt muligheter til å ta seg videre til en semifinale på favorittdistansen. Portugiseren Gabriel Lopes kapret den siste semifinaleplassen med 1.59,76. Persen til Tomoe er 1.59,58
 
200 butterfly damer forsøk
Amerikanske Hali Flickinger vant det tredje forsøksheatet på damenes 200 fly overlegent, og slo inn på sterke 2.05,96. Ungarske Boglarka Kapas tok andreplassen i heatet på 2.07,70 fulgt av landsvenninne Liliana Szilagyi. Storbritannias Alys Thomas ledet fra start til mål i det fjerde heatet og slo inn først på 2.08,69. Forsvarende mester Mireia Belmonte kvalifiserte seg akkurat til semifinalene på 16. plass med 2.10,63.
 
4x100 medley mix
USA vant forsøkene, fulgt av Australia og Russland. Det kinesiske laget ble dessverre disket på øvelsen.

Kommenter gjerne:

Nyhetsarkiv

Linker

-

Seneste kommentarer

Seneste nyheter