simma_logga_2017

VM-langbane finaler dag 5

200 butterfly damer finale
Russeren Svetlana Chrimrova åpnet raskt ute i bane 1, men ved halvsvømt løp var det amerikanerne Hali Flickinger og Katie Drabot på midtbanene som hadde tatt over ledelsen i feltet. De var klart foran også ut fra den siste vendingen, men ungareren Boglarka Kapas hadde en råsterk sistelengde og vant gullet på 2.06,78. Kapas hadde 31,1 på siste den siste 50-meteren mens Flickinger hadde 32,5. Dermed ble det sølv på den amerikanske jenta, og landsvenninnen Drabot fikk bronsemedaljen på tiden 2.07,05. De amerikanske jentene så skuffet ut etter innslaget, på tross av sølv og bronsemedalje. Middels nivå på øvelsen, der verdensrekorden holdes av kinesiske Liu Zige på 2.01,81.

100 fri damer semifinaler
Sarah
Sjøstrøm og Cate Campbell svømte greit inn til de to beste tidene i det første heatet, begge under 53 sekunder. Interessant å se forskjellen på frekvens på de to damene og det virker som det er disse to det skal handle om i morgendagens finale. Emma McKeon var raskest i det andre heatet, hun også under 53 sekunder. Simone Manuel som vant denne øvelsen for to år siden kom sist inn til finalen sammen med Freya Anderson. Ranomi Kromowidjojo slo inn på tiden 53,43 og endte opp på niende plass, hun vant denne øvelsen i OL i London 2012. Uvant å se henne utenfor topp åtte.

100 fri herrer finale
Caeleb Dressel (USA) var gullfavoritt på øvelsen og innfridde forventningene med en ny fantastisk prestasjon. Han slo inn på 46,96 (ny amerikansk rekord), kun fem hundredeler bak verdensrekorden til brasilianske Cecar Cielo fra 2009. Dressel ledet hele veien, men ble presset av australske Kyle Chalmers på de siste meterne. Han leverte også en meget sterk tid og tok sølvet med 47,08. De to var et lite stykke foran resten av feltet, og bronsemedaljen gikk til russeren Vladislav Grinev på 47,82. Det blir spennende å se om Dressel klarer å få med seg en verdensrekord fra mesterskapet, han har vært veldig nære på både 50 fly og 100 fri.

50 rygg damer finale
Kun 16 hundredeler skilte de åtte damene før startsignalet gikk, med andre ord en veldig åpen finale. Etiene Medeiros var forsvarende mester fra 2017, men måtte nøye seg med sølv bak amerikanske Olivia Smoliga. Hun slo sin egen amerikanske rekord på øvelsen på tiden 27,33, foran Medeiros på 27,44. Fra bane 8 svømte 16 år gamle Daria Vaskina inn til bronse på tiden 27,51. Bestetid inn til finalen hadde Kathleen Baker, men hun måtte nøye seg med sjetteplass på 27,69.
 

200 bryst herrer semifinaler
Amerikanske Andrew Wilson skled ut i front i den første semifinalen, og ledet etter halvsvømt distanse. Svenske Erik Persson fulgte tett bak, og det var de to som var i teten før den siste lengden. Slik som i forsøkene var regjerende verdensmester Anton Chupkov veldig rask på slutten, og hadde 32,16 på den siste 50-meteren. Han slo inn først på 2.06,83. Amerikaneren var ca. sekundet bak med 2.07,86. I det andre heatet var det australske Matthew Wilson som ledet an, og lå omtrent likt som navnebroren fra heatet før ved den siste vendingen. I motsetning til amerikaneren hadde han en strålende avslutning, og tangerte verdensrekorden med 2.06,67. Spørsmålet er hvor lenge den rekorden står, da det er flere som kan nærme seg det nivået i finalen i morgen.

200 IM herrer finale
Det ble en svært jevn finale, men Daiya Seto holdt hele veien og svømte inn gullet for Japan på 1.56,14. Bak han kom Jeremy Desplanches inn på 1.56,56 noe som var ny sveitsisk rekord på øvelsen og Sveits sin første VM medalje på 200 IM. Forsvarende mester fra 2017 på både 200 og 400 IM Chase Kalisz var nummer syv etter 100 meter og måtte virkelig grave dypt for å ta bronsen på 1.56,78. Mitch Larkin svømte 1.55,72 under det australske kvalifiseringsmesterskapet tidligere i år, men klarte ikke å holde følge og endte opp på syvendeplass med 1.57,32.

200 bryst damer semifinaler
Yulia Efimova (Russland) la inn et ekstra gir i semifinalen etter å ha kontrollert i forsøkene, og svømte inn på 2.21,20. Russeren vant det første heatet foran sørafrikanske Tatjana Schoenmaker som svømte på 2.21,79. I den andre semifinalen var det kanadiske Sydney Pickrem som var raskest, og slo inn på 2.23,11. Nest kjappest var belgiske Fanny Lecluyse med 2.23,76. Sist inn til finalen var Kaylene Corbett fra Sør-Afrika med 2.24,18.

200 rygg herrer semifinaler
Forsvarende mester Evgeny Rylov viste muskler i undervannsarbeidet i det første heatet og svømte komfortabelt inn til bestetid på 1.55,48. Kinesiske Xu Jiayu vant 100 rygg tidligere i mesterskapet, men strøk seg fra den doble distansen og var derfor ikke å se til start. I det andre heatet var det sølvvinner fra 2017 Ryan Murphy som slo inn først på 1.56,25, like bak var også bronsevinner fra 2017 Jacob Pebley. Veteranen Ryosuke Irie kom sist inn til finalen på tiden 1.57,26. Det ser ut til å bli en veldig spennende i morgen ettersom 1,78 sekunder skiller de åtte herrene.
 
4x200 fri damer finale
Det ble igjen en kamp om gullet mellom USA og Australia på damenes 4x200 fri stafett. Australia åpnet med Ariarne Titmus, som svømte fortere enn det hun gjorde individuelt på øvelsen. Det var spenning knyttet til formen til Katie Ledecky, som har slitt med sykdom de siste dagene. Hun gjorde en god andreetappe for USA og hentet inn nesten hele ledelsen til det australske laget. På de to siste etappene ble det en meget tett duell mellom de to store svømmenasjonene. Emma McKeon klarte til slutt å bekjempe Katie McLaughlin på ankeretappen, og gullet gikk dermed til de australske jentene. De satte samtidig ny verdensrekord på tiden 7.41,50. USA var også under den gamle rekorden, men måtte nøye seg med sølvmedaljen. Penny Oleksiak svømte Canada inn til bronsen.


Resultatene finner du her

Kommenter gjerne:

Nyhetsarkiv

Linker

-

Seneste kommentarer

Seneste nyheter