simma_logga_2017

VM-langbane forsøk dag 5

100 fri damer forsøk
Regjerende verdensmester Simone Manuel (USA) var raskest i forsøkene med 53,10. Sarah Sjøstrøm hadde kommet seg etter gårsdagens syresjokk på 200 fri og var bare ett hundredel bak amerikaneren. Store navn som Ranomi Kromowidjojo, Cate Campbell, Femke Hemskerk og Emma McKeon tok seg også greit videre til semifinalene. Siste med videre fra forsøkene var kinesiske Zhu Menghui med tiden 54,25. Den olympiske mesteren fra 2016 Penny Oleksiak stilte ikke til start på øvelsen.
 
200 rygg herrer forsøk
Australske Mitch Larkin var en av favorittene på øvelsen, men stilte ikke opp i forsøkene. Han har mest sannsynlig valgt å fokusere 100% på 200 IM-finalen som går i formiddag. Ryan Murphy kontrollerte inn til 1.56,61 og var raskest av alle i forsøkene. Regjerende mester Evgeny Rylov har vist god form under mesterskapet, og cruiset også inn til semifinalene. Han var nest raskest med 1.56,76. Undervannsspesialisten Radoslaw Kawecki er også med videre, det samme er japaneren Ryosuke Irie. Amerikaneren Jacob Pebley kapret den siste semifinaleplassen med 1.58,07
 
200 bryst damer forsøk
Dramatikk i forsøkene på damenes 200 bryst, der favoritten Lilly King ble disket i innslaget. Amerikanerne la inn en protest, men det virker som den ble avslått. Dermed var det kanadiske Sydney Pickrem som vant forsøkene med 2.24,53, tett fulgt av de to sørafrikanerne Tatjana Schoenmaker og Kaylene Corbett. Verdensmesteren på øvelsen fra 2017, Yulia Efimova, hadde den femte raskeste tiden i forsøkene med 2.25,01. Hjemmehåpet Back Suyeon gikk akkurat videre til semifinalene med 2.26,56 og 16.-plass.
 
200 bryst herrer forsøk
I det første seedede heatet gikk australske Matthew Wilson svært raskt ut, og var foran verdensrekordfart i 150 meter. Han manglet litt på den siste lengden, men slo inn på sterke 2.07,29 og var best av alle i forsøkene. Forsvarende mester Anton Chupkov var nest raskest med 2.08,22, og hadde en veldig sterk andre 100 meter (32,16-32,29). Svenske Erik Persson ligger som nummer fire inn i semifinalene med 2.08,87. Det blir spennende å se om noen kan nærme seg verdensrekorden til japanske Ippei Watanabe på 2.06,67 i semifinalene/finalen. Japaneren er også med videre fra forsøkene, og svømte på 2.09,68.
 
4x200 fri damer forsøk
Alle favorittene greit med videre, og det blir Australia og USA som har midtbanene i kveldens finale. Russland og Kina vil nok også være med og kjempe om medaljene i finalen. Det var USA som vant gullet i Budapest for to år siden.

Kommenter gjerne:

Nyhetsarkiv

Linker

-

Seneste kommentarer

Seneste nyheter