simma_logga_2017

VM-langbane finaler dag 6

100 fri damer finale
Simone Manuel som så vidt kom seg med til finalen banker ut fra start og holder hele veien inn til gull. Hun slår inn på tiden 52,04, noe som er ny Amerikansk Rekord og den tredje raskeste tiden på 100 Fri gjennom tidene. Cate Campbell svømmer inn til sølvet på 52,43, tre hundredeler foran Sarah Sjøstrøm på bronseplass. Ingen gull på Sjøstrøm enda i dette mesterskapet og hun blir nok revansjesugen på 50 fly og 50 fri.
 
100 fly herrer semifinaler
Caeleb Dressel er virkelig i særklasse i startsegmentet og vendte 0,53 sekunder foran verdensrekorden på første 50m. Han holdt hele veien inn og tok Michael Phelps sin verdensrekord satt i Roma 2009 med tre tideler. Han er kvalifisert inn til finalen 1,5 sekund foran Andrei Minakov på 50,94 og Kristof Milak på 50,95. Chad Le Clos som ikke virker å være helt i form, svømmer inn til fjerde beste tid på 51,40.
Den olympiske mesteren fra 2016, Joseph Schooling, klarte ikke å ta seg videre fra forsøket og har en jobb foran seg når det er ett år igjen til OL i Tokyo.
 
200 rygg damer semifinaler
17 år gamle Regan Smith trykket virkelig til i det andre semifinaleheatet og tok ny verdensrekord på tiden 2.03,35. Hun slo dermed Missy Franklin sin rekord fra OL i London 2012 på 2.04,46. Smith er kvalifisert hele tre sekunder foran Kylie Masse på andreplass og Margherita Panziera på tredjeplass. Katinka Hosszu er kvalifisert som nummer fem til finalen med 2.07,48. Sist inn til finalen var Katalin Burian fra Ungarn på tiden 2.09,40.
 
50 fri herrer semifinaler
Ganske nøyaktig 20 minutter etter verdensrekorden på 100 fly, svømte Caeleb Dressel inn til klart beste tid på 50 fri. 21,18 er 0,27 sekunder bak verdensrekord, og det blir spennende om han kan nærme seg den i finalen i morgen. Dressel kommer til å ha 50 fri før 100 fly i morgen, så det skal absolutt være mulig. Bruno Fratus ble nummer to på 21,53, tre hundredeler foran Ben Proud på 21,56. Sist inn til finalen ble sprinteren Michael Andrew på 21,77, det blir hans tredje 50-meterfinale under mesterskapet.
 
200 bryst damer finale
Yuliya Efimova dro virkelig i fra på andre halvdel av løpet og svømte inn gullet på 2.20,17. Tiden er noe svakere enn det hun vant med for to år siden, men det var allikevel 1,5 sek før sølvvinner Tatjana Schoenmaker fra Sør-Afrika. Sydney Pickrem fra Canada tok bronsemedaljen på 2.22,90. Lilly King var ikke å se i finalen etter at hun ble disket for enhåndsvending i forsøket.
 
200 rygg herrer finale
Det ble en tett kamp mellom Evgeny Rylov og Ryan Murphy, men Rylov hadde mer krefter på slutten og forsvarte gullet fra 2017. Jacob Pebley som tok bronsen i 2017 fikk det tungt siste 50m og endte på sjetteplass.  Luke Greenbank grep muligheten da Pebley stivnet, og svømte inn til bronse på 1.55,85. Ryosukie Irie som har flere medaljer fra både OL og VM på ryggøvelsene fikk femteplass på 1.56,52.
 
50 fly damer semifinaler
Sarah Sjøstrøm som allerede har vært i ilden under kveldsøkten svømte komfortabelt inn til bestetid på 24,79. Bak henne slo Ranomi Kromowidjodo inn på 25,54 og Marie Wattel 25,56. Sist inn til finalen ble veteranen Jeanette Ottesen som er tilbake i vannet etter å ha blitt mamma. Maggie MacNeil som overraskende tok gullet på 100 fly tidligere i mesterskapet ble nummer 14.
 
200 bryst herrer finale
Anton Chupkov var nummer åtte etter 100m og hadde kun tatt 24 tak sammenlignet med Matthew Wilson som ledet og hadde 30 tak. På den siste lengden trykket Chupkov til med en 31,89-split (22 tak) og slo verdensrekorden til Matthew Wilson og Ippei Watanabe. Wilson endte til slutt opp med sølv og Watanabe tok bronsen.
 
4x200 fri herrer finale
Det så lenge ut som de regjerende mesterne fra Storbrittania skulle dra hjem seieren, spesielt med  200-fri spesialisten James Guy på den siste etappen. Men Guy klarte ikke å følge tempoet til de andre lagene og måtte nøye seg med en femteplass denne gangen. Mack Horton hadde mest igjen i tanken på ankeretappen, og med en split på 1.44,85 svømte han Australia inn til gullet. Dette er Australia sitt første gull på denne distansen siden 2003, de satt også ny australsk rekord med tiden 7.00,85. Russland tok sølvet foran USA på bronseplass og Italia som hadde bestetid i forsøket ble nummer 4.
 

Kommenter gjerne:

Nyhetsarkiv

Linker

-

Seneste kommentarer

Seneste nyheter