simma_logga_2017

CAS-høring utsatt for Sun Yang

Mack Horton (til venstre) protesterer mot gullvinner Sun Yang (midten) under medaljesermonien på 400 fri i VM i Gwangju Mack Horton (til venstre) protesterer mot gullvinner Sun Yang (midten) under medaljesermonien på 400 fri i VM i Gwangju

Idrettens voldgiftsrett (CAS) sier i dag (20. august) i en pressemelding at høringen i Sun Yangs pågående dopingsak blir utsatt minst en måned.

Det var WADA som anket saken til CAS tilbake i januar, da kineseren ble frikjent av et uavhengig dopingpanel for sine påståtte brudd på anti-dopingreglementet. Det hele begynte da Sun Yang ble dopingtestet utenfor konkurranse tilbake i september 2018. I følge dopingpanelet bestred han akkrediteringen til en av dopingkontrollørene, og hendelsen endte visstnok med at Sun Yang knuste en dopingprøve med en hammer.

Saken har gått sin gang i svømmeverden, og det var flere protester mot kineseren under VM-langbane i sommer. I følge pressemeldingen oppstod det "uventede personlige omstendigheter" for en av de involverte partene, som ga rett på å be om utsettelse av høringen. Utsettelsen har nå blitt innvilget av CAS-panelet, og de skriver at en ny dato vil fastsettes så fort som mulig. I følge pressemeldingen vil høringen finne sted i slutten av oktober.

Det blir spennende å se hvordan denne saken utvikler seg...

Du kan lese hele pressemeldingen her

Kommenter gjerne:

Nyhetsarkiv

Linker

-

Seneste kommentarer

Seneste nyheter