simma_logga_2017

Ny Elitetrener i Asker Svømmeklubb

Asker Svømmeklubb har ansatt finske Tero Välima som deres nye elitetrener. Tero blir trener for elite senior gruppen i Asker og er allerede å se på kanten. Hovedtrener Rolf A Nordang skriver følgende om deres nye trener:
 
"Vårt nye tilskudd på trenersiden heter Tero Välima. Tero er 41 år og har både svensk og finsk statsborgerskap. Han har en meget solid idrettsfaglig utdanning og lang trenererfaring fra Finland og Sverige. Tero var selv butterfly-svømmer i Europatoppen, med finsk og svensk rekord på 200m butterfly. Han har deltatt i flere EM (herunder EM-bronse på 50 fly (kortbane – 2001) samt EM-medalje på lagsvømming for Finland), han har en 7. plass fra VM (langbane 2001), samt at han representerte Finland i OL i Sydney 2000.
 
Som trener har han fått frem flere landlagssvømmere for Finland. Han har også vært junior-landslagstrener under internasjonale mesterskap og hans senior og ungdomssvømmere har tatt ca over 140 nasjonale mesterskapsmedaljer på ungdoms og seniornivå (Finland og Sverige). Han har også vært kåret til Årets Ungdomstrener i Finland." 

Kommenter gjerne:

Nyhetsarkiv

Linker

-

Seneste kommentarer

Seneste nyheter