simma_logga_2017

Sesongåpning

Niksa Stojkovski og Emilie Løvberg vant bestemannspremiene for senior på Lambertseter Open Niksa Stojkovski og Emilie Løvberg vant bestemannspremiene for senior på Lambertseter Open

Mange svømmerne på østlandet åpnet sesongen forrige helg på Lambertseter Open og denne helgen er det duket for sesongstart i flere deler av landet. AdO Open arrangeres i AdO arena i Bergen mens det også avholdes stevner i Stavanger, Trondheim, Kristiansund og Tromsø. Det er alltid knyttet litt ekstra spenning til høstens første stevne, og det har allerede blitt levert sterk svømming av flere utøvere.

Lambertseter Open

På Lambertseter Open var det Emilie Løvberg (Bærumsvømmerne) og Niksa Stojkovski (Bærumsvømmerne) som fikk med seg bestemannspremiene i seniorklassen. Emilie hadde høyeste sammenlagte poengsum for de eldste jentene med 100 fly på 58,79 og 200 IM på 2.16,63. Under 59-tallet på 100 fly i september er absolutt godkjent av Bærumsjenta som har en pers på 57,96. Niksa var best av seniorgutta med 50 fri på 22,25 og 100 fri på 49,20. Helt greie tider for sprinteren, som forhåpentligvis har mer å gå på utover høsten.

Benjamin Hajdarpasic (Lambertseter SK) var best i klassen for gutter født 2002-2004 med sine prestasjoner på 400 fri og 800 fri, mens Malena Lisken (OI) var best for jentene født 2003-2004 med 100 IM og 50 fri. I de yngste klassene var det Philip Johan Abad Slotsvik fra Eidsvoll SK som var best for guttene, mens Celina Nguyen fra Lambertseter SK vant jenteklassen.

Det var mange utøvere som åpnet sesongen sterkt, og du finner alle resultatene her

AdO Open

Denne helgen arrangeres AdO Open i AdO arena og allerede på fredag ble det svømt finaler på flere øvelser. Christoffer Tofte Haarsaker (Bergensvømmerne) vant finalen på 100 bryst med 1.00,38, absolutt en godkjent tid for Haarsaker som har en personlig rekord på sterke 58,88. Johanne Heines Pettersen (BSC) vant samme øvelsen for damene på 1.07,77, like foran lagvenninne Ingalill Urrang Naustvik. I superfinalen på 400 fri for herrene var det hjemmefavoritten Sondre Saltnes Urdal (Bergensvømmerne) som var best med tiden 3.56,35. Det er ca. to sekunder over personlig rekord. For damene var det EYOF-deltaker Hanne Stamnesfet Næss fra Vestkantsvømmerne som vant med tiden 4.19,49. Det var flere finaler på fredag og du kan se fullstendige resultater her

Stevnet fortsetter på lørdag og kan følges på Livetiming

SSK Kvalikken

Brynegutten Erik Gidskehaug (Stavanger SK) holder vanligvis til i Bergen, men har denne helgen valgt å dra hjem til nyrenoverte Stavanger Svømmehall for å svømme stevne. Fredag leverte han sterke 7.53,82 på 800 fri (åpning 1500 fri), som i følge hans Instagramkonto er ny kretsrekord på øvelsen. Gidskehaug er allerede forhåndsuttatt til EM kortbane i desember og virker å være i god rute til mesterskapet som avholdes i Glasgow. Det blir spennende å se om "Gidsken" fortsetter i samme spor utover høsten.

Seniorlandslaget

Seniorlandslaget er for øyeblikket på høydeleir i Sierra Nevada for å legge en god base for resten av sesongen. Norges Svømmeforbund legger ofte ut oppdateringer på Instagram og Facebook, så det anbefales å følge dem dersom du ønsker å få et innblikk i hverdagen til flere av landets beste svømmere.

Kom gjerne med tips til simmanorge@gmail.com :)

Kommenter gjerne:

Nyhetsarkiv

Linker

-

Seneste kommentarer

Seneste nyheter