simma_logga_2017

Oppsummering World Cup Budapest

Mens mange av de internasjonale svømmestjernene deltok i åpningen av ISL i Indianapolis, var det mange sterke navn som stilte til start under verdenscupstevnet i Budapest denne helgen. Dette er det første stevnet i den andre delen av verdenscupserien til FINA og det fjerde stevnet totalt.
 
Dag 1
Herrenes sammenlagtleder Vladimir Morozov vant 50m fri på sterke 21.50, godt foran resten av feltet. Det var russerens 100. verdenscup-gull og absolutt en godkjent tid på øvelsen. Ungarns nye superhelt Kristof Milak leverte en sølv-gull-kombi innenfor 20 minutter på 400 fri og 100 fly. Milak tok gullet på 100 fly på 51,27 mens det var Danas Rapsys som vant 400 fri foran ungareren. Litaueren har nå vunnet 4/4 gull på distansen så langt i verdenscupen. Den kvinnelige sammenlagtlederen Katinka Hosszu kapret i kjent stil gullet på 200 fly.
 
Dag 2
Sammenlagtlederne Vladimir Morozov og Katinka Hosszu stjal showet også på dag to i Budapest. Russeren vant 50 rygg og 100 fri, mens «The Iron Lady» tok sin fjerde verdenscupseier på 400 IM denne sesongen, bronse på 100 rygg og svømte Ungarn inn til en knepen seier på 4x100 fri mixed-stafett, kun 2/100 foran Russland. På 1500 fri var det regjerende verdensmester Florian Wellbrock som vant komfortabelt på 14.57,83, mens den amerikanske sprintspesialisten Michael Andrew vant 200 IM på tross av en svak sistelengde.
 
Dag 3
Den siste dagen tok Arno Kamminga seieren på 200 bryst på fine 2.07,96 og vant dermed alle tre brystøvelsene i Budapest. Han var også en del av det nederlandske laget som tok gullet på 4x100 IM mixed-stafett. Hjemmefavoritten Hosszu tok en oppskriftsmessig verdenscupseier på 200 IM og er dermed ubeseiret på øvelsen hele 65 ganger. Kjente navn som Ryosuke Irie, Danas Rapsys og Ida Hulkko fikk også med seg seiere på dag tre. Topprangerte Vladimir Morozov og Katinka Hosszu leder fortsatt totalt, selv om australske Cate Campbell hadde stevnets beste individuelle prestasjon med 53,00 på 100 fri.
 
Totalranking damer (4/7 stevner):

  1. ​​​​​​Kathinka Hosszu (Ungarn)  - 204 poeng
  2. Cate Campbell (Australia) - 192 poeng
  3. Emily Seebohm (Australia) - 105 poeng

Totalranking herrer (4/7 stevner):
  1. Vladimir Morozov (Russland) - 210 poeng
  2. Danas Rapsys (Litauen) - 144 poeng
  3. Andrew Wilson (USA) - 129 poeng 

 
FINA World Cup fortsetter allerede til helgen med nytt stevne i Berlin (11.-13. oktober). Du kan følge med på verdenscupen på FINA sine hjemmesider
 

Kommenter gjerne:

Nyhetsarkiv

Linker

-

Seneste kommentarer

Seneste nyheter