simma_logga_2017

Conor Dwyer legger opp etter dopingutestengelse

Den doble olympiske mesteren Conor Dwyer legger badehetta på hylla etter å ha fått en 20 måneder lang dopingutestengelse. 30-åringen testet positivt tre ganger utenfor konkurranse i november og desember i fjor.
 
Ifølge Det Amerikanske Antidopingbyrået (USADA) ble det oppdaget at han hadde fått "testosteronpellets" satt inn i kroppen. Dwyer mener ifølge dette saksdokumentet at han ikke visste at inngrepet var mot antidopingreglementet. Han sier også at han ikke gjennomgikk inngrepet på grunn av en fysisk skade, men på grunn av hans "generelle psykiske helse".
 
"Det var ærlige intensjoner som endte uheldig," sier Dwyer, som hevder å ha blitt rådet til å gjennomføre inngrepet av sin egen lege og helserådgiver. I følge Dwyer ble han forsikret av legen sin om at behandlingen var autorisert av USAs Olympiske Komité. "Uten den forsikringen, ville jeg aldri gått med på denne typen medisinsk behandling", skriver SVT.
 
Suspensjonen er tilbakedatert til 21. desember og vil ikke utløpe før 20. august 2020, noe som medfører at Dwyer ikke kan delta i OL i Tokyo neste år. Han var en del av USAs gull-lag på 4x200m fri under OL i 2012 og 2016. Han fikk også med seg en individuell bronse på 200 fri under OL i Rio i 2016.
 
Dwyer annonserte nylig at han legger opp på sosiale medier:

Kommenter gjerne:

Nyhetsarkiv

Linker

-

Seneste kommentarer

Seneste nyheter