simma_logga_2017

Ungdomsmesterskap svømming 2019

Det er klart for UM i Bergen, denne gangen som et eget mesterskap etter at Norges Svømmeforbund endret mesterskapsstrukturen fra og med 1. januar 2019. UM går fra fredag til søndag (18.-20. oktober) og arrangeres i ADO Arena i klassen 13-16 år. Svømmeforbundet har begrunnet endringen ved at det er behov for et eget ungdomsmesterskap etter at NM-senior ble flyttet til høsten. Mesterskapet skal være et bra supplement til andre stevner for denne aldersgruppen i kortbanesesongen.
 
Stevnet avholdes med forsøk på formiddagen og A/B-finaler på ettermiddagen. Det er et nytt øvelsesutvalg som ifølge NSF er «satt opp slik for at klubbene skal ha fokus på teknikk og trening, ikke biologisk utvikling og vekst. Vi ønsker å utvikle utøvere med et sterkt aerobt og teknisk grunnlag». I praksis betyr det at alle 50-meterne unntatt 50 fri er kuttet fra programmet, mens alle 100-meterne og 200-meterne er beholdt.  Av stafetter er det kun 4x100 fri, 4x200 fri og 4x100 medley mix. Det skal også svømmes 400 fri, 400 IM (direkte finale) og 800 fri (direkte finale).

Øvelsesoppsett

Forhåndsomtale
På guttesiden er det ikke overraskende Jon Jøntvedt (Bryne SK) som er storfavoritt til å stikke av med seieren i medaljekampen. Brynegutten er påmeldt syv øvelser (100 fri, 200 fri, 400 fri, 800 fri, 100 fly, 200 fly og 400 IM) og har beste påmeldingstid på alt han stiller opp i. Det skal allikevel svømmes og han kommer helt sikkert til å få konkurranse i finalene. I øvelsene Jøntvedt ikke stiller opp i er det derimot mer åpent, og på spesielt rygg- og brystøvelsene er det mange om beinet.
 
For jentene er det flere som kan sanke mange medaljer. EYOF deltakere Hanne Næss (Vestkantsvømmerne), Helene Torsvik Lorentz (BSC) og Frida Stretre Løbersli (Triton) er alle høyt ranket på sine respektive øvelser. I tillegg stiller Uljana Gorlova (Lambertseter SK) opp på hele åtte øvelser der hun snuser på pallplassene på de fleste distansene. Eva Isabel Erbe (Speed SK) er den største favoritten på brystøvelsene.
 
På stafettene er det vanskeligere å spå hvem som kommer til å stikke av med medaljene, men ut ifra startlistene er det «the usual suspects» Lambertseter, OI, Stavanger og Bærumsvømmerne som er høyt ranket på de forskjellige stafettene. I tillegg ser vi at både Triton og Vestkansvømmerne har sterke lag på jentesiden. Verdt å merke seg er at Bærumsvømmerne ikke stiller lag på jentesiden, noe som er relativt overraskende. Uansett pleier stafettene å være svært åpne, og påmeldingstidene er ikke nødvendigvis like gjeldene som på de individuelle øvelsene. Det pleier å være noen spennende lagdueller, så vi ser frem til å følge med på hvem som stikker av med medaljene på stafettene.
 
Stevnet begynner med forsøk fredag kl 09.00 mens finalene starter kl 17.00 og kan følges live på Livetiming og på Livestream

Kommenter gjerne:

Nyhetsarkiv

Linker

-

Seneste kommentarer

Seneste nyheter