simma_logga_2017

NM Ungdom dag 3 finaler

100 bryst damer finale
Det var en jevn start på damenes 100 bryst, og mange jenter var med i tetsjiktet etter den første 50-meteren. Silje Rongevær Slyngstadli fra Bergensvømmerne ledet ved halvsvømt løp, men vinneren av den doble distansen, Eva Isabel Erbe, viste styrke på den tredje lengden og hadde en klar føring da det gjenstod 25-meter. Ingen klarte å true Tritonjenta i avslutningen, og gullet gikk dermed til Erbe på 1.09,66. Andreplassen i finalen gikk til Jonette Matland på 1.10,77 mens Slyngstadli som åpnet raskest kapret til slutt bronsen på 1.11,90.
 
100 bryst herrer finale
Mesterskapets kanskje jevneste finale kom på stevnets siste dag, hvor det skilte kun 8/100 mellom de tre raskeste gutta i mål. Mathias Rike Holman bra Bærumsvømmerne har hatt et godt mesterskap, og åpnet raskest til 50, tett fulgt av Bergensvømmernes Aleksander Sørebø og Elias Kristensen fra Lambertseter. Opp til 75 var det så å si dødt løp mellom de tre, og ingen klarte å dra nevneverdig ifra på den siste lengden. Dermed ble det innslaget som avgjorde og til slutt var det Holman som tok nok en individuell gullmedalje på tiden 1.04,81. Kristensen vant 200 bryst, men måtte nøye seg med sølvmedaljen på 100-meteren, mens Sørebø endte opp med bronsen.
 
400 fri damer finale
Uljana Gorlova fra Lambertseter har hatt et tett program, men på 400 fri var hun meget sterk og gikk hardt ut fra start. Ingen av jentene i feltet klarte å følge tempoet til Gorlova og dermed ble det et klart gull til Lambertseterjenta på fine 4.14,98. Det var jevnere om de resterende medaljene, men Henriette Dale fra Vestkantsvømmerne hadde den beste spurten og svømte inn til sølvet på 4.18,07. Klubbvenninne Hanne Næss kapret til slutt bronsen på 4.18,12, mens Gwen Bergum fra Triton endte opp på den sure fjerdeplassen.
 
400 fri herrer finale
Nok et overlegent gull til Jon Jøntvedt, denne gangen rett over pers på tiden 3.51,96. Allikevel en ny sterk prestasjon av Brynegutten som virkelig har vist seg fra en god side under UM. Det blir spennende å se om han fortsetter å ta ytterligere steg utover høsten og vinteren. Bak Jøntvedt var det en tett duell mellom Andreas Ramsvik fra Vestkantsvømmerne og Andreas Sigvaldsen fra Stavanger. Ramsvik lå klart foran da det gjenstod 50-meter, men Sigvaldsen hadde masse krefter igjen. Allikevel klarte gutten fra Vestkant å holde unna for unggutten fra Stavanger og tok sølvet på 4.04,62. Sigvaldsen var yngstemann i feltet og tok bronsen på 4.04,91.
 
50 butterfly herrer para
Gabriel Steen var eneste gutt i finalen på 50 fly i paraklassen og satte en ny personlig rekord på 29,47 (120,14%). Han var også veldig nære å sette norsk rekord, men måtte ned under 120% for å gjøre det da det ikke er registrert noen rekord tidligere på øvelsen.
 
200 fly damer finale
Helene Torsvik Lorentz fra BSC har hatt et bra mesterskap og gikk ut i tet på damenes 200 fly. Hun fikk nærmest følge av Sandesjenta Millie French som lå nesten oppe på siden av Lorentz ved halvsvømt løp. Ut på den tredje lengden viste jenta fra BSC at hun hadde disponert løpet godt og svømte faktisk raskere enn på den andre 50-meteren. Dermed var løpet avgjort og Lorentz kunne svømme inn til gullet på tiden 2.12,69. Millie French holdt unna for resten av feltet og slo inn til sølv på 2.15,79, mens Frida Stetre Løbersli fra Triton tok den siste pallplassen med tiden 2.18,50.

200 fly herrer finale
Jon Jøntvedt rundet av mesterskapet med sin syvende individuelle gullmedalje på syv forsøk med 2.04,03 på 200 fly. Brynegutten tok teten fra start og så seg aldri tilbake. Dennis Gjesdal Hillesund fra Sandes svømte for første gang under 2.10-grensen og tok sølvet på 2.08,83. Tettest kamp var det om bronsen, og til slutt var det Bærumsvømmernes Kristian Swakhoven som kapret den siste medaljen på 2.10,77.

50 fri damer para finale
To jenter i aksjon på 50 fri i paraklassen, og tidsmessig ble det en tett finale mellom Wilma Norenberg Johansen fra Glitre og Iselin Græsli Skaret fra Trondheim. Johansen slo inn først på tiden 35,65 mens Skaret var like bak med 35,95. Jenta fra Glitre hadde også den beste prestasjonen med 126,24% og tok dermed gullet på øvelsen, mens Skaret tok sølvet med 131,35%.

50 fri herrer para finale
Ikke lenge etter 50 butterfly var Gabriel Steen tilbake i bassenget igjen, denne gangen på 50 fri. Sluttiden på 27,51 var ca. et halvt sekund over påmeldingstiden hans på 27,04, men gull ble det uansett. Fint gjennomført mesterskap for Gabriel som også deltok i VM i parasvømming tidligere i høst.

50 fri damer finale
Som vanlig var det en veldig tett finale på 50 fri og vi hadde hele fem jenter under 27 sekunder. Malena Lisken har vist sterk form tidligere i mesterskapet og hun var igjen raskest da stevnets eneste virkelige sprintdistanse skulle avgjøres. 26,14 er ny personlig rekord for OI-jenta som var påmeldt med 26,19. Mari Moen fra Triton var nærmest med 26,28 og tok dermed sølvet, mens Silje Rongevær Slyngstadli fikk med seg bronsen på tiden 26,43.

50 fri herrer finale
Den individuelle delen av NM ungdom 2019 ble avsluttet med en jevn og spennende finale for gutta på 50 fri. Karmøygutten Aleksander Grønfur var klart raskest i starten og vendingen, men Bjørnar Grytnes Laskerud fra Sunndal hadde høyest svømmehastighet og det var til slutt innslaget som avgjorde. Der var det Laskerud som traff best, og han tok hjem gullet på 23,75. Grønfur måtte ta til takke med sølvet, mens Helje Stadaas vant en meget tett kamp om bronsen kun 1/100 foran Fabian Shogl på fjerdeplass.

4x100 IM mixed
Det ble en åpen finale på mesterskapets siste øvelse, der Bærumsvømmerne hadde en soleklar ledelse etter de to første etappene etter å ha «brukt opp» begge guttene på laget fra start. Lambertseter tok inn mye av forspranget på butterflydelen, men Bærum hadde fortsatt to sekunder ned til Lambertseter da Klara Eriksson og Uljana Gorlova ble sendt ut i duell på den avsluttende etappen. Da det gjenstod 25-meter var det klart at Lambertseter kom til å ta gullet, men Eriksson bet tennene sammen og hold akkurat unna for resten av lagene som jaktet bak. OI og Malena Lisken kapret bronsen og var til slutt bare 4/100 bak Bærum på sølvplass etter en etappe på 55,36.

Kommenter gjerne:

Nyhetsarkiv

Linker

-

Seneste kommentarer

Seneste nyheter