simma_logga_2017

Nordsjøstevnet 2019

Nordsjøstevnet er endelig tilbake i nyrenoverte Stavanger Svømmehall, etter at konkurransen har vært avholdt i Kristiansand de to foregående årene. Det tradisjonsrike stevnet går fra fredag 1. november til søndag 3. november og det stiller som vanlig mange spennende norske og internasjonale utøvere til start.
 
For mange blir dette siste mulighet til å kvalifisere seg til EM-kortbane i Glasgow i desember, mens andre bruker helgen til å forberede seg til NM-kortbane som går om ca. to uker i samme svømmehall. Henrik Christiansen, Tomoe Zenimoto Hvas, Ingeborg Vassbakk Løyning, Malene Rypestøl, Markus Lie, Niksa Stojkovski, Truls Wigdel, Stina Kajsa Colleou, Eva Kummen, Jon Jøntvedt, Erik Årsland Gidskehaug og Christoffer Tofte Haarsaker er alle forhåndskvalifisert til EM og har nok ikke toppet formen helt ennå. Det blir spennende å se om flere utøvere kvalifiserer seg til mesterskapet i løpet av helgen.
 
Av startlistene kan vi se at stort sett hele EM-troppen stiller til start, med unntak av Truls Wigdel som studerer i USA, mens Tomoe Zenimoto Hvas og Ingeborg Vassbakk Løyning er på treningsleir i Japan. I paraklassen stiller blant annet VM-deltakere Fredrik Solberg, Andreas Skår Bjørnstad og Sarah Louise Rung. Det blir interessant å se hvordan formen ligger an en drøy måned før EM braker løs.
 
Henrik Christiansen kommer rett fra ISL-match i Budapest der han leverte brukbart, men har forhåpentligvis litt å gå på til denne helgen. Erik Gidskehaug perset på 800 fri tidligere i høst, og ønsker helt sikkert å vise form foran hjemmepublikumet i Stavanger Svømmehall. Unggutten Jon Jøntvedt hadde et bra UM bare for noen uker siden og er garantert klar til å vise muskler i selskap med de eldre utøverne.
 
Nordsjøstevnet har også en god tradisjon med å tiltrekke seg internasjonale klubber og utøvere, og også denne gangen får de norske utøverne bryne seg på konkurranse fra utlandet. Hele 11 nasjoner representeres på stevnet og vi får blant annet se nederlandske PSV-Eindhovens beste utøvere til start. Vi får også se svømmere fra University of Edinburgh samt kjente navn som finske Ari-Pekka Liukkonen, danske Anton Ipsen og den tyske parasvømmeren Elena Krawzow.
 
Stevnet begynner fredag morgen med forsøk kl 09.00 mens finalene går kl 17.00 på fredag og lørdag og kl 16.00 på søndag. Forsøkene er delt opp i to avdelinger der de to eldste klassene samt parasvømmerne svømmer forsøksøvelsene først, deretter svømmer de to yngste klassene forsøk. I finalene er det både B-finaler og superfinaler på 50- og 100-meterne, mens det er kun superfinaler på de lengre distansene. I tillegg er det finaler i paraklassen på alle 50-meterne og finaler på stafetter.

Nyttige lenker:

Kommenter gjerne:

Nyhetsarkiv

Linker

-

Seneste kommentarer

Seneste nyheter